Versenyezők, indítsátok be a motorokat! A Mario Kart 8 Deluxe Európai bajnokság selejtezőI augusztus 19-én – most szombaton – kezdődnek

A Nintendo Európa legjobb Mario Kart 8 Deluxe játékosait keresi az idén első alkalommal megrendezésre kerülő Mario Kart 8 Deluxe Európa-bajnokság során, az izgalmak pedig most szombaton – augusztus 19-én – kezdődnek, a három selejtező közül a legelsővel. Európa legjobb 24 játékosa – minden fordulóból nyolc versenyző – jut be az október elején, Németországban megrendezésre kerülő élő döntőbe, ahol kiderül, hogy ki Európa Mario Kart 8 Deluxe-bajnoka.

A selejtezőn való részvételhez az élő Nintendo Switch Online tagsággal rendelkező játékosoknak az aktív időszak alatt kell a játékon belül csatlakoznia a Versenyhez, az Online Play, Tournaments, Search by Code menüpontok kiválasztásával, és a megfelelő versenykód megadásával. A selejtezők során a versenyzők a futamokon elért helyezésük alapján szereznek pontokat, és miután leülepedett a por, az egyes küzdelmek nyolc legmagasabb pontszámot elérő játékosa jut be a döntőbe.

A selejtezők az alábbi időszakokban zajlanak:

  • Augusztus 19., szombat, 16:00 – 20:00 (közép-európai nyári idő szerint), versenykód: 0980-1145-8091
  • Szeptember 8., péntek, 17:00 – 21:00 (közép-európai nyári idő szerint), versenykód: 3959-7481-4251
  • Szeptember 17., vasárnap, 15:00 – 19:00 (közép-európai nyári idő szerint), versenykód: 3626-8881-7707

Az arra jogosult játékosok kijutnak a 2023-as Nintendo Európa-bajnokságra, amelyre október 7-én és 8-án kerül sor Németországban, a Frankfurt am Main-i Bad Vilbelben található VILCO kongresszusi központban. A Mario Kart 8 Deluxe mellett a kétnapos esemény a kiélezett Splatoon 3 páneurópai versenyének csúcspontja is, ahol Európa legjobb 12 csapata csoport- és kieséses szakaszokban méri össze tudását, eldöntve, hogy ki emelheti a magasba a hőn áhított aranytrófeát.

A rajongók a jövőben ingyenes nézőjegyeket igényelhetnek majd, hogy személyesen drukkolhassanak a versenyzőknek, emellett pedig a teljes esemény világszerte élőben közvetítésre kerül a szurkolók számára. További részletekről az eseményhez közeledve értesülhetsz.