Játékok

Néhány a saját fejlesztésű, új Nintendo-játékok közül

The Legend of Zelda: Breath of the Wild: Készülj az eddigi legnagyobb The Legend of Zelda-kalandra, egy olyan nyílt terű játékstílussal, ami új határokat lép át, ugyanakkor az ünnepelt sorozat hagyományait is szem előtt tartja. Térképezz fel egy egyedülállóan gazdag és hatalmas világot, és találj meg több mint 100 rejtvényekkel teli szentélyt, változatos fegyvereket, öltözékeket és szerszámokat. Ezt a játékot nem lehet majd letenni, de nem is kell, hiszen a Nintendo Switch lehetővé teszi, hogy folytassuk a kalandot bárhol és bármikor.

A játék kompatibilis a The Legend of Zelda harmincadik évfordulójára kiadott Wolf Link amiiboval, és az új The Legend of Zelda: Breath of the Wild amiibókkal is. A korábban már bejelentett Link (Lovas), Link (Íjász), and Guardian amiibokon túl a The Legend of Zelda: Breath of the Wild amiibosorozat új Zelda és Bokoblin amiibót is tartalmaz majd. A sorozat amiibói nagyobbak és részletesebbek lesznek az eddigieknél, különösen igaz ez a hihetetlenül részletgazdag Guardian amiibóra.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild egy emlékezetes Nintendo Switch-élményt fog nyújtani a játékosoknak már a konzol megjelenésének a napján, március 3-án. A továbbiakban pedig mind különálló játékként, mind limitált kiadásban elérhető lesz, ez utóbbi csomag tartalmazni fogja a játékot,  egy The Legend of Zelda: Breath of the Wild zenei válogatás CD-t, valamint egy Master Sword of Resurrection figurát.

1-2-Switch: Ez az első Nintendo játék, amelyben a résztvevők játék közben egymással néznek farkasszemet a televízió képernyője helyett. Vadnyugati pisztolypárbajtól kezdve egymás táncmozdulatainak leutánzásáig az 1-2-Switch kreatívan használja ki a Nintendo Switch nyújtotta végtelen lehetőségeket és minden partit feldob bárkivel, bárhol és bármikor. Az 1-2-Switch a Nintendo Switch a konzollal együtt jelenik meg március 3-án.

ARMS: A játék egy egyedülálló többszemélyes küzdősporttal ismerteti meg a játékosokat, ahol kilőhető öklökkel felfegyverkezve kell ellenfelüket legyőzniük. A játék a boksz és a lövöldözős játékok elemeit vegyíti, de emellett lehetővé teszi azt is, hogy teljesen új karakterek bőrébe bújjunk játék közben. Miután tetszés szerint kialakítottuk karakterünket és fegyverkészletünket, kezeinkben egy-egy Joy-Cont tartva kell ütéseket imitálnunk ellenfelünk irányába. A karakterünk tud ugrani és nekifutni, de öklünket lendítés közben elforgatva még csavarhatunk is ütéseinken. Ahogy egyre inkább beletanulunk a játékba, és fejlesztjük képességeinket, egyre összetettebb játékmechanizmusokat és taktikákat fedezhetünk fel. Megmérkőzhetünk akár a géppel, akár osztott képernyőn barátainkkal is (amennyiben rendelkezünk egy második szett Joy-Connal is), de akár online vagy helyi hálózaton összekötött Switcheken keresztül is verekedhetünk ellenfeleinkkel. Az ARMS várhatóan tavasszal jelenik meg.

Mario Kart 8 Deluxe: A Nintendo Switch segítségével a játék rajongói a legteljesebb Mario Kart 8 verziót élvezhetik ki bárhol és bármikor, sőt akár 8-an együttjátszhatnak helyi hálózaton keresztül. Minden régi kedvenc pálya és karakter visszatér az új verzióban, sőt ezúttal új karakterek is rajtvonalhoz állnak: Inkling Boy és Inkling Girl, akiket a Splatoonból ismerhetünk, King Boo, Dry Bones és Browser Jr! Ráadásul a Battle Mode is kisebb átalakításon esett át, tartalmazza a Balloon Battle-t és a Bo-omb Blastot, új pályákat, mint az Urchin Underpass és a Battle Stadium, és régi visszatérőket mint a (GCN) Luigi’s Mansion és (SNES) Battle Course 1. A játékosok immár két tárgyat is maguknál tarthatnak, amik között olyanok is megtalálhatóak, mint a korábbi játékokból visszatérő Boo, a „tárgytolvaj” szellem és a Feather, ami Battle Modeban tesz lehetővé egy magas ugrást a játékos számára. Továbbá a játékosok kiválaszthatják az új Smart Steering opciót is, ami megkönnyíti a pályán maradást kezdők és gyerekek számára még 200 köbcentis versenyekben is. A TV-n akár 1080p-as felbontásban is játszható a játék. A Mario Kart 8 Deluxe április 28-án jelenik meg.

Splatoon 2: A hagyományos 4 a 4 ellen területfoglaló mérkőzések térnek vissza az átütő sikert arató eredeti játék folytatásában, de ezúttal új pályákkal, öltözetekkel és fegyverekkel ismerkedhetünk meg. Játszhatunk otthon a TV-n, de útközben is. Akár a Nintendo Switch Pro kontrollerrel (külön megvehető), akár Joy-Connal játszunk, a tintánkat mozgásérzékelők segítségével irányíthatjuk. A Splatoon 2 mind a helyi mind az online többjátékos módot támogatja. Az új Nintendo Switch okosalkalmazás (az ingyenes limitált verzió nyáron lesz elérhető) segítségével pedig hangalapú csevegést is folytathatunk társainkkal. A Splatoon 2 nyáron fog megjelenni.

Super Mario Odyssey: Ez az első sandbox játék, amiben Mario teljes egészében felfedezheti világát a Super Mario 64 Nintendo 64-en illetve a Super Mario Sunshine Nintendo GameCube-on való megjelenése óta. Mario a Mushroom Kingdomot elhagyva titokzatos új helyeket fedez fel és olyan új élményeket szerez, mint például a világok közötti utazás egy léghajó fedélzetén, vagy a sapkája eldobása. Super Mario Odyssey várhatóan a 2017-es ünnepi szezonban jelenik majd meg.

Snipperclips – Cut it out, together!: Ebben a kreatív akció-puzzle játékban a játékosok kommunikálnak, kooperálnak és használják a képzelőerejüket egyszerű és bonyolultabb rejtvények megfejtéséhez, amikben papírfigurákat kell felvágniuk és új formákban elrendezniük. Játszható egyedül, vagy egy játékostárssal a fő játékban, de akár nagyobb csoportot is bevonhatunk a négyszemélyes dinamikus rejtvényekbe és egyéb játékmódokba. A Snipperclips – Cut it out, together! márciusban jelenik meg a Nintendo eShopban.