A NINTENDO SWITCH MEGJELENÉSÉVEL ÚJ KORSZAK KEZDŐDIK A KONZOLJÁTÉKOK VILÁGÁBAN

A Nintendo Switch videojáték-konzol mai megjelenése azt jelenti, hogy az otthoni konzolok nyújtotta minőségi játékélmény többé nem szorul a nappali falai közé. A Nintendo Switch lehetőségeinek köszönhetően a felhasználók bárhol, bármikor és bárkivel élvezhetik a kedvenc játékaikat.  Vásárláskor kétféle színösszeállítás választható: az egyik verzióban egy pár szürke Joy-Con kontroller, a másikban egy neonkék és egy neonpiros kontroller egészíti ki az alapkonzolt.

A Nintendo Switch csatlakoztatható az otthoni TV-képernyőhöz is, de egy pillanat alatt át képes alakulni hordozható kézikonzollá köszönhetően a 6,2 colos HD képernyőjének. A képernyő kapacitív multi-touch funkcióval is rendelkezik az ezzel kompatibilis játékok számára. A bal Joy-Con kontrolleren található Capture gomb megnyomásával a játékosok bármelyik pillanatban készíthetnek képernyőmentést az aktuális játékukból, és rögtön meg is oszthatják azt a közösségi médiában. A jobb Joy-Con pedig rendelkezik egy NFC érintőponttal, aminek a segítségével az amiibo figurákkal lehet „kommunikálni”, valamint egy infravörös mozgásérzékelő kamerával, ami képes a közelében lévő tárgyak távolságát, formáját és mozgását érzékelni, és ezeket az információkat erre tervezett játékokban hasznossá tenni.  Mindkét Joy-Con kontroller rendelkezik mozgásvezérlőkkel és fejlett HD rumble funkcióval. A Nintendo Switch Pro Controller, mely külön vásárolható meg, az infravörös mozgásérzékelő kamera kivételével minden fenti funkcióval rendelkezik, ugyanakkor egy hagyományos elrendezésű videojáték-kontroller formáját ölti.

Ugyancsak a mai napon jelent meg az első nagyszabású Nintendo Switch-játék, a The Legend of Zelda: Breath of the Wild, ami egyszerre lép át új határokat a videojátékok világában és őrzi hűen az eredeti kultjáték-sorozat hagyományait. A játék már az első pillanattól elismerő kritikák tömkelegét tudhatja magáénak. Elérhető mind Nintendo Switch-re mind Wii U-ra. A mai napon új, kompatibilis amiibo-k is jelennek meg a The Legend of Zelda: Breath of the Wild-hoz: Link (lovas), Link (íjász), Zelda, és egy Bokoblin amiibo. Egy lenyűgöző, új Guardian amiibo is elérhető a mai naptól.

Az új párviadal-partijáték, az 1-2-Switch is elérhetővé vált a mai napon. A vadnyugati pisztolypárbajtól a széffeltörésen át a verseny-tehénfejésig 28 féle olyan 1-2-Switch minijátékban mérhetik össze a játékosok ügyességüket, amik a Joy-Con kontrollerek funkcióinak széles skáláját hasznosítják, mint például a mozgásérzékelést, a HD rumble-t és az infravörös kamerát. A videojátékok esetén igen szokatlan módon, az 1-2-Switch-ben a játékosoknak nem a TV képernyőjére, hanem egymás szemébe kell nézniük, és ez még viccesebbé és szórakoztatóbbá teszi a szituációkat.

De a mai nap még csak a kezdet. Az év hátralevő részében még egy sor izgalmas játék jelenik meg a Nintendo Switch-re. További saját fejlesztésű Nintendo-játékok még a láthatáron:

Mario Kart 8 Deluxe (április 28.), ARMS (tavasszal), Splatoon 2 (nyáron), Fire Emblem Warriors (ősszel), Super Mario Odyssey (a 2017-es ünnepi szezonban) és Xenoblade Chronicles 2 (2017 folyamán).

A Nintendo eShop, a Nintendo online boltja és a játékok letölthető verzióinak forrása, szintén a Switch megjelenésének napján nyitott. Mind a The Legend of Zelda: Breath of the Wild és a 1-2-Switch megvásárolható és letölthető a mai naptól.

Szintén elérhető a mai naptól a kizárólag a Nintendo eShopból letölthető Snipperclips – Cut it out, together!. Két játékosnak kell egymás papírfiguráit olyan formákra kivagdosni, hogy azzal meg tudjanak oldani változatos fejtörő-szituációkat egy csodálatosan kreatív és fantáziadús világban, amint azt az új Snipperclips – Cut it out, together! bemutatóvideóban is látható a YouTube-on. A Nintendo eShop emellett számos, független fejlesztők által készített és kiadott játékot is kínál, amelyek listája folyamatosan bővül. A ma megjelenő független játékok között olyan címeket találunk, mint például a FAST RMX a Shin’en Multimediától, illetve mind a Shovel Knight: Specter of Torment és a Shovel Knight: Treasure Trove a Yacht Club Games-től.

A Nintendo Switch-en mindezek mellett olyan világszerte népszerű kiadók játékai is futni fognak, mint az Activsion Publishing Inc., az Electronic Arts, a Take-Two Interactive, a Ubisoft, a Warner Bros. Interactive Entertainment és a legfontosabb japán játékkiadók. Néhány kiadó, mint például a Bethesda Softworks, most először működik együtt a Nintendóval. A konzol megjelenésének napjától elérhető játékok között megtaláljuk például a Skylanders Imaginators-t, a  Just Dance 2017-et és a Super Bomberman Rt, de nemsoká bemutatkoznak a Nintendo Switch-en olyan fontos franchise-ok új darabjai is, mint az EA SPORTS FIFA, a The Elder Scrolls, az NBA 2K, a Minecraft, a Street Fighter és a Sonic the Hedgehog. A Nintendo Switch szoftveren nincs régiókorlát.

A Nintendo Switch-csomagban a fő konzol mellett egy Joy-Con (bal) és egy Joy-Con (jobb) kontroller, egy Joy-Con markolat (amelyhez a két Joy-Con csatlakoztatható, és egy kontrollerként használható), egy pár csuklópánt, egy Nintendo Switch dokk (ami tartja a konzolt és csatlakoztatja azt a TV-hez), egy HDMI kábel és egy hálózati csatlakozó található.

Megjegyzések:

* A Nintendo eShop eléréséhez egy rendszerfrissítést kell telepíteni, ami elérhető lesz a megjelenés napján. A frissítés a háttérben töltődik le, és villámgyorsan feltelepül, így nem kell emiatt megszakítani a játékot.