New Super Mario Bros. U

A játékról:
Márió egy teljesen új platform stílusú videojátékot hoz a Wii U konzolra. A New Super Mario Bros. U videojáték egy klasszikus, platform stílusú videojáték, mely két dimenziós, nagy terjedelmű és motiváló. Márió és barátai új formában jelennek meg, ezen kívül a Mii karakterek révén is csatlakozhatsz a játékhoz.

Mint már megszokhattuk, ezúttal is Peach hercegnőt kell Máriónak és barátainak megmenteniük. Ezúttal azonban Bowser bandája más taktikát választ. Ahelyett, hogy elrabolnák a hercegnőt, ezúttal elfoglalják a várát és a mechanikus kéznek köszönhetően messzire a Gomba királyságon túlra dobják Máriót, Luigit és Toadot.

A te feladatod, hogy Máriót és barátait a sok szinten keresztül ismét eljuttasd a hercegnő hazájáig. Ezúttal Márió kalandjai nincsenek felosztva több világra. Egy nagy térkép van, mely a kezdetektől a rendelkezésedre áll. Csak rajtad függ melyik útvonalakat választod és melyeket inkább kikerülsz.

Új módok:
A klasszikus történeten kívül a New Super Mario Bros. U tartalmaz 2 új játszási módot is.

Boost Mode jellemzője, hogy minél több érmét gyűjtesz össze, annál gyorsabban mozog a képernyő és annál pontossabban kell játszani. Ez a mód mintha csak a speed runokra lett volna teremtve. Ebben a módban 4 kiegészítő platform hozzáadása lehetséges, melyek néhány másodperc után ismét eltűnnek. Ez a Wii U Game Pad érintőképernyőn keresztül működtethető. Ez a változat szintén lehetséges kooperatív multiplayer módban, akár 5 játékos számára is (1 játékos Wii U GamePadon és 4 játékos Wii Remoteval).

A második mód, az úgynevezett Challenge Mode a játékosokat nehéz próbatétel elé állítja. Ez a mód több tucat feladatot és kihívást tartalmaz. Például az egyik feladat, hogy az egész szinten végigmenj az nélkül, hogy a földre lépnél, vagyis az egyik ellenségről a másikra ugrálva.

Új power-upok
A legnagyobb újdonság a guruló mogyoró, mely Máriónak mókus öltözéket kölcsönöz, így válik belőle „Flying Squirrel Mario“. Ennek köszönhetően az ugrás után egy ideig lebeg a levegőben így tud messzebre ugrani. A hagyományos power-upok természetesen megmaradtak, pl. Márió lekicsinyítésének lehetősége (Mini Márió).

Irányítás:
A New Super Mario Bros. U videojáték kizárólag az új Wii U GamePad gombjaival irányítható.Valamelyik módban szintén használva van az érintőképernyő a kiegészítő platformok hozzáadásakor. A játékot lehetséges csak a GamePadon is játszani, úgyhogy a tévét nyugodtam át lehet kapcsolni.

A kooperatív multiplayer módban való játszáskor egy játékos játszhat Wii U GamePadon, a többiek Wii Remoteval játszanak. Ebben az esetben a Wii Remoteval játszó játékosok a TV képernyőjén, a Wii U GamePadon játszó játékos a GamePad érintőképernyőjén követi a játékot.

Szociális játszás:
A New Super Mario Bros. U videojáték felhasználja a Nintendo Network szolgáltatásokat ahhoz, hogy a játékba bekapcsolódhassanak a barátaid, ismerőseid és a környék játékosai. A játékvilág térképén láthatod a többiek üzeneteit, így értékes tanácsokhoz juthatsz és megtudhatod mi vár rád. Ez érvényes az egyes szintekre is. Ha nem sikerül teljesíteni az adott szintet, akkor megjelenik azon játékosok üzenete, akik szintén ezen a helyen buktak el. Természetesen te is hagyhatsz üzenetet.

Tanácsadó rendszer::
A New Super Mario Bros. Wii-ből ismert Super Guide szintén visszatér. Abban az esetben, ha valamelyik akadályt gond lenne legyőzni a beépített tanácsadó rendszer a segítségedre siet. Ez akkor következik be, ha ugyanazon a helyen, többször sikertelen a próbálkozásod.

Minimális konfiguráció:
Wii U konzol
– Wii U GamePad irányító

Ajánlott konfiguráció:
Wii U konzol
– Wii U GamePad irányító
– internet hozzáférhetőség