Donkey Kong Country: Tropical Freeze

Donkey Kongra és bandájára egy új vad kaland vár a Donkey Kong Country: Tropical Freeze játékban, mely 2014 február 21-én jelenik meg kizárólagosan a Wii U-ra. Ez a jeges kaland egy színekben gazdag HD grafikával, élethű részletekkel, dinamikus jelenetekkel jelenik meg, melyet a híres David Wise melodikus soundtracje kísér.

Ezúttal Kongék szigetét új hidegvérű ellenségek: Snowmadok lepik el. Az ellenség hajón érkezik a szigetre és egy varázsló szarv segítségével a trópusi paradicsomot egy jégkirályságra változtatja át. Ez még korántsem minden, egy arktikus ciklon halad át Donkey Kong szigetén és Kongot az otthonától távolra repíti. Hat különböző szigeten keresztül vezet az útja hazafelé, ahol össze kell gyűjtenie a banánjait és végül felolvasztani a jeget otthonában. Minden szigeten egy csomó őrülten vad szint vár rá: Rambi túrák, vízalatti őrültségek, bossokkal való csaták és különböző titkos átjárók. Az új dinamikus kamerának köszönhetően gyakran olyan formában láthatóak a akciós jelenetek, mint még soha korábban. Az új kamera filmelemeket kölcsönöz ki, például a hordók robbanásánál, vagy a csillekocsik sínen kívüli útján.

Mint már megszokhattuk a Donkey Kong Country sorozatban DK együttmúködhet a hátán levő barátjával, hogy extra képességekre tegyen szert és ebben az esetbe 3 választási lehetősége is van. A mindig megbízható Diddy Kong képes a hordón lebegve átugorni az amúgy életveszélyes szakadékokat és fel van szerelve fegyverrel (mogyorók formájában). A játékba visszatér Dixie Kong is, aki rágógumi fegyverrel van felszerelve és szőke loknijainak köszönhetően ugrása egy speciális pörgéssé változik, így képes tovább fennmaradni a levegőben. A játszható karakterek között először jelenik meg Cranky Kong, aki bottal van felszerelkezve, így tud Donkey Kongnak segíteni a meredek terepeken a speciális mozgásnak köszönhetően. Amennyiben egyedül játszol, találd meg társad a játékok rejtelmeinek felfedezésére, vagy  vedd fel a kapcsolatot a barátokkal, akik átvehetik a segítőtárs választásának irányítását.