Nintendo újdonságok a Game Awards-ról

Zelda Wii U, Mario Maker, Code Name: S.T.E.A.M. infók és jelenetek a legnagyobb videojáték-díjátadóról!

WiiU_Zelda_scrn02_E3

A december 5-én Las Vegas-ban megrendezett The Game Awards díjátadón Shigeru Miyamoto és Eiji Aonuma eddig még nem látott részleteket mutattak a Wii U-ra készülő új Zeldából. A csodaszép grafika mellett a világ méretét is megcsodálhattuk – minden bizonnyal sokat fogjuk használni a tájékozódást segítő GamePad funkciókat. A közlekedést segítő klasszikus “eszközök” (ne haragudj, hű paripánk!) közül pedig a siklórepülést lehetővé tevő Sailcloth és Epona mutatkoztak be, melyek közül utóbbi immár teljesen önállóan elkerüli a fákat és akadályokat, hogy Link zavartalanul forgathassa kardját és célozhasson íjával.

A Mario Maker az Nintendo idei E3-as bemutatójának egyik fénypontjaként mutatkozott be, és a Game Awards során kiderült, hogy a korábban látott Super Mario Bros. és Super Mario Bros. 3 stílusok mellett a Super Mario World és Super Mario Bros. U grafikáját is megidézhetjük kreálmányainkhoz. Sőt, minden stílus a játékmechanikát érintő elemeket is magával hoz, így pl. a ground-poundot vagy a wall-jump mozdulatokat. SŐT – ezek a manőverek akár a régebbi játékok stílusában fogant pályákon is használhatók! A Mario Maker 2015-ben jelenik meg, vagyis az eredeti Super Mario Bros. japán premierjének 30. évfordulóján.

Ha pedig te is azok közé az ínyencek közé tartozol, akik számára a Fire Emblem: Awakening az elmúlt évek egyik stratégiai csúcspontja, akkor jó hírünk van: Az Intelligent Systems következő játéka, a Code Name: S.T.E.A.M. online multiplayerrel érkezik 2015 májusában!