ÚJ Z-MOZDULATOK ÉS POKÉMONOK KERÜLTEK BEJELENTÉSRE A POKÉMON SUN ÉS POKÉMON MOON JÁTÉKOKBAN

A The Pokémon Company International és a Nintendo izgalmas új információkat fedett fel a kizárólag Nintendo 3DS készülékekre megjelenő, várva várt Pokémon Sun és Pokémon Moon játékokkal kapcsolatban.

A frissen felfedett Pokémonok között szerepel:

diglet

Alola Diglett

Típus: Föld/Acél

A Vakond Pokémon Alola Diglett vulkanikus területek közelében ér, így kevés a búvóhelye. Túlélő mechanizmusként a veszélyes vulkanikus környezet ellen, állítólag kifejlesztettek egy hajszerű, fémes szőrzetet, ami a fejük tetején nő. Az Alola Diglet az új Tangling Hair képességgel is rendelkezhet, ami 1-gyel csökkenti az ellenséges Pokémon sebességét, amennyiben az egy fizikai érintkezésű támadással találja el Diglettet.

dugtrio

Alola Dugtrio

Típus: Föld/Acél        

Alola Diglet továbbfejlett formája Alola Dugtrio, melynek szőrzete egész életén át rendkívül lassan nő és úgy ragyog, mintha arany haja volna. Az Alola régióban erre a Pokémonra, mint a föld istenének megtestesülésére tekintenek, így nagy becsben tartják és szigorúan tiltják ezen Pokémonok szőrzetének kihúzását. Egy babona szerint sok Alola Dugtrio bújik ki a föld alól egy vulkán kitörése napján.

Bemutatásra kerültek az alábbi Ultra Bestiák is:

small-3

UB-05 Falánk

Ennek a bestiának döbbenetes étvágya van és mindent felfal, ami a szeme elé kerül. Állítólag nem csak tárgyakat, de a földet, folyókat és még tengereket is bekebelezi. A szóbeszéd szerint az abnormális mennyiségű ételt energiává alakítva tartja fent magát, semmi maradékot nem hagyva maga után – hogy ez igaz vagy sem, az már rejtély.

lightning

UB-03 Villámlás

Egy újabb Ultra Bestia, ami az UB-03 Villámlás kódnéven ismert. Az Alola régióban való kalandozása során a játékosok többet is megtudhatnak majd róla.

Feltűnt továbbá egy másik rejtélyes Pokémon is, de a kilétének megfejtéséhez csak november 23-tól láthatnak neki a játékosok saját példányukban!

A három választható kezdő Pokémon mindegyike saját Z-Mozdulattal is rendelkezik, amit azonban csak teljesen kifejlett állapotban lesz alkalmuk használni. Ezek a mozdulatok a következők:

small

Z-Mozdulat: Sinister Arrow Raid

Pokémon: Decidueye

Decidueye áthasít a levegőn egy halom nyíl toll oldalán, majd tollai végső csapása előtt még az ellenfélbe csapódik.

small-2

Z-Mozdulat: Malicious Moonsault

Pokémon: Incineroar

Lángokat szóró övével a magasan a levegőbe ugrik, majd egyenesen az ellenfélbe csapódik.

small-1

Z-Mozdulat: Oceanic Operetta

Pokémon: Primarina

Primarina hangjával egy hatalmas víz gömböt készít, majd ellenfele feje fölött felrobbantja, rendkívül nagy sebzést okozva.

A Z-Mozdulatok különleges támadások, amit a típusukkal megegyező Z-Kristályt tartó Pokémonok képesek bevetni. Hatásuk eltérhet attól függően, hogy egy támadáson vagy állapotváltoztató mozdulaton alapulnak. A támadáson alapuló Z-Mozdualtok jóval erősebbek, mint az átlagos mozdulatok, de erejüket nagyban befolyásolja az, hogy milyen támadáson alapulnak. Mivel a Z-Mozdulatok teljese erejű csapások, így lehetetlen teljesen visszaverni őket olyan mozdulatokkal, mint a Protect és Detect – így is sebzést okoznak. Mikor egy állapotváltoztató Z-Mozdulatot használsz, annak más-más hatása lesz. Ez a hatás lehet Pokémonod státuszainak megnövekedése, a következő behívott Pokémon felgyógyítása és sok más!

Várhatóan egy speciális QR kód is kiosztásra kerül a Pokémon TV alkalmazáson keresztül december 6-tól Európában, amit a játékban beolvasva a Pokémon Edzők megszerezhetik a Mítikus Magearna Pokémont. Emellett akik 2016. november 23. és 2017. január 11. között vásárolják meg Pokémon Sun és Pokémon Moon példányukat, majd az internetre csatlakoznak vele, egy különleges Snorlium Z követ tartó Munchlax példányt is szerezhetnek a Mystery Gift funckión keresztül. Akár most is belekezdhettek Pokémon Sun és Pokémon Moon kalandjaitokba a Nintendo eShop kínálatából már elérhető ingyenes demóval, amiből ráadásul akár teljes játékotokba is átvihetitek különleges Ash Greninja partnereteket!