Szabályok nélküli akció vár a pályán a ma megjelent Mario Strikers: Battle League Football játékban

A Mario Strikers: Battle League Football a mai napon jelenik meg Nintendo Switch konzolokra. A játékban minden a Strike – egy öt-az-öt-elleni sportág – körül forog, amelyben zűrzavart kell okoznod, és ahol mindent meg kell tenned, ami a győzelemhez szükséges. Olyan ez, mint a futball – csak épp szabályok és bíró nélkül.

A Mario Strikers: Battle League Footballban a játékosok a Mushroom Kingdom ismerős arcai – például Mario, Peach, Donkey Kong és Toad – közül választhatnak, és akár nyolcan is együtt játszhatnak lokálisan*, de online versenyeken is megmérkőzhetnek.** A játékosok a Team Tackle használatával segíthetnek egy csapattársuknak abban, hogy extra távolságot tegyen meg, leüsse az ellenfeleket, vagy egy Strike Orb megszerzésével Hyper Strike támadást indítson, amivel két pontot érhet el, amennyiben a labda áthalad a gólvonalon. A Strike-ban semmi sem szabálytalan – így elérheted, hogy a másik csapat azt kívánja, bárcsak soha ne keresztezték volna egymást az útjaitok!

A védelem azonban még szabályok nélkül is kulcsfontosságú. Bár nagyon könnyű elkezdeni, a játékosok bonyolultabb stratégiákat is használhatnak a látványos felszerelések révén, amelyekkel megnövelhetik csapatuk statisztikáit. Ezek a statisztikák szereplőnként változnak, és többek között nagyobb sebességet és erősebb rúgásokat tesznek lehetővé a jobb gólszerző képesség érdekében, vagy növelik a szereplő erejét, hogy jobban ellenálljon a szereléseknek. Minden karakternek megvan a maga jellegzetes, felfedezésre váró csatárstílusa.

A felszerelkezést követően a játékosok összegyűjthetik rettegett barátaikat a kizárólag online játszható Strikers Club játékmódban. Ebben a módban a játékosok létrehozhatják saját, legfeljebb 20 fős klubjukat, vagy csatlakozhatnak egy már meglévőhöz, hogy ezt követően versenybe szálljanak más klubokkal, pontokat szerezzenek, és minden szezonban egyre feljebb kerüljenek a ranglistán. A klubtulajdonosok ízlésükre alakíthatják klubjuk egyenruháját, emellett pedig minden mérkőzés után zsetonokat kapnak, amelyeket a klub stadionjának testre szabására fordíthatnak.

* A többjátékos módhoz további – külön megvásárolható – kiegészítőkre, játékokra és/vagy rendszerekre lehet szükség.

** Az online játékhoz Nintendo Switch Online tagság (külön megvásárolható) és Nintendo fiók szükséges. Nem érhető el minden országban. Az online funkciók eléréséhez internetkapcsolat szükséges. A felhasználási feltételek érvényesek. További információkért kérjük, látogass el a https://www.nintendo.hu/switch/online oldalra.