SEGÍTS A GYERMEKKORI BARÁTOKNAK ÚJRA EGYMÁSRA TALÁLNI, ÉS TEREMTS BÉKÉT EGY HÁBORÚ DÚLTA KONTINENSEN – A FIRE EMBLEM ECHOES: SHADOWS OF VALENTIA MEGJELENT A NINTENDO 3DS RENDSZERCSALÁD KONZOLJAIRA

Amikor Valentia kontinensét a polgárháború pusztulással fenyegeti, a földrész népének minden reményét két, mára egymástól távol került gyerekkori barát testesíti meg, akiknek szövetségeseket kell gyűjteniük, újra egyesíteniük kell erejüket, és békét kell teremteniük a világban. A Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia a mai napon jelent meg a Nintendo 3DS rendszercsalád konzoljaira. Az eddig kizárólag Japánban kiadott Fire Emblem Gaiden átdolgozott kiadása most elhozza a klasszikus stratégiai RPG minden izgalmát Európába is – újragondolva, újraalkotva, és több tartalommal, mint valaha.

Az ingyenesen elkezdhető Fire Emblem Heroes okoskészülékekre való kiadását követően most a Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia hívja kalandra a játékosokat, akiknek két külön hadsereget irányítva kell Alm és Celica bőréve bújva békét teremteniük Valentiában. A játék történetét tovább gazdagítják a besorozható új hősök, legyőzendő ellenfelek és egy teljesen új, játszható előzménytörténet, ami során megismerhetjük Alm és Celica múltjának titkait. A fő történetszál minden karakterdialógusa teljes angol szinkronnal rendelkezik, az animált jelenetek pedig a Studio Khara mozifilm-animátorainak szakértő kezei által kelnek életre.

A Fire Emblem sorozatban az ütközetek során egyre erősebb ellenfelekkel kell a játékosoknak katonák kisebb csapataiból álló hadseregükkel szembenézniük fordulókon alapuló ütközetekben, ahol nagy szükség van a körültekintő tervezésre, hiszen a legkisebb hiba vagy sikertelen támadás is sebezhetővé teheti a csapatokat az ellenség támadásaival szemben. Ha a hagyományos Klasszikus módban egy egységünket legyőzik a csata során, az vagy túl nagy sérülést szerez a további ütközetekben való részvételhez, vagy végzetes vereséget szenved. Ha viszont szeretnénk, ha a vereség csak ideiglenes lenne, választhatjuk a Casual módot, amiben minden ütközet után feltámaszthatjuk elesett szövetségeseinket, így sokkal kényelmesebben követhetjük a történet alakulását.  A sorozatban újdonságként szerepel Mila kereke, aminek segítségével néhány körrel visszatekerhetjük a fordulókat, így kijavíthatjuk taktikai hibáinkat, és újratervezhetjük a következő stratégiai lépésünket.

 

További újítás a Fire Emblem sorozat történetében, hogy Alm és Celica szabadon fedezhet fel barlangokat és dungeonöket három dimenzióban, így még csata előtt megláthatnak ellenfeleket, nagy előnyhöz jutva ezzel, hiszen ha ezeken a területeken így támadják meg a riválisokat, azok kevesebb élettel rendelkezve kezdik meg az ütközetet. Minden dungeönben található egy Mila-szobor, amivel karaktereket tudunk előléptetni vagy megváltoztatni a kasztjukat, sőt néhány barlangban van egy-egy Szent Forrás (Sacred Spring) is, amivel a hőseink erejét tartósan megnövelhetjük.

Az Alm és Celica amiibo figurák használatával, melyek szintén a mai naptól kezdve kaphatóak, exkluzív dungeonöket lehet a játékban megnyitni, ahol hőseink további tárgyakra lelhetnek és fejleszthetik hadseregüket az ellenségek legyőzésével. Harc közben feláldozhatjuk Alm vagy Celica életerejének egy részét, és cserébe megidézhetünk egy, a gép által vezérelt fantomhőst. Ehhez nem kell mást tennünk, mint használnunk a karakterhez tartozó amiibo figurát vagy a Super Smash Bros. kollekció egyik Fire Emblemes amiibóját, például a Marth, Lucina, Ike vagy Roy amiibo figurákat, illetve a hamarosan megjelenő Corrin amiibót. A használható amiibo figurák teljes listáját a weboldalon tekinthetik meg.

A Nintendo idén 3DS konzolokra megjelent játékainak sikerszériájához csatlakozva a Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia a kritikusok körében is kedvező fogadtatásra talált az eddigi értékelések alapján.

A következő hetekben a játékosok a kalandjaikat még tovább gazdagíthatják a hamarosan megjelenő 5 nagyobb letölthető tartalomcsomaggal. A The Rise of the Deliverance csomag lehetővé teszi, hogy megismerjük Valentia eddig ismeretlen múltját. Teljesen új előtörténetet, további szinkronizált jeleneteket és beszélgetéseket, valamint annak a lehetőségét nyújtja a DLC-csomag, hogy olyan szereplőket is közvetlenül irányíthassunk, akiket az alapjátékban nem lehet. A Lost Altars csomag pedig tíz egyedi, titokzatos oltárt tartalmaz, amiknek a segítségével hőseinket új, exkluzív kasztokba sorolhatjuk be. A Cipher Companions csomag segítségével négy új hőst toborozhatunk seregünkbe a Fire Emblem Cipher-ből, a népszerű japán kártyajátékból, míg a további csomagok lehetővé teszik, hogy erősítsük karaktereinket és játékon belüli pénzre és tárgyakra tegyünk szert. További információkért keressék fel a Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia weboldalt.

Segíts a gyermekkori barátoknak újra egymásra találni, és teremts békét egy háború dúlta kontinensen – a Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia megjelent a Nintendo 3DS rendszercsalád konzoljaira. A limitált kiadás, amelyben a játék mellett található egy művészeti album, fém pixelfigurás Alm, Celica és Marth-kitűzők, kétoldalas címlap, egy válogatás CD a játék zenéiből „Sounds of Echoes” címmel, valamint Alm és Celica amiibók is, szintén a mai naptól vásárolható.