OSZD MEG MŰVÉSZI ALKOTÁSAID YOUTUBE-ON KERESZTÜL AHOGY EGYRE JOBBAN BELETANULSZ A RAJZOLÁSBA ÉS FESTÉSBE A Wii U-EXKLUZÍV ART ACADEMY: ATELIER KERETÉBEN

Változtasd a Wii U GamePad-et egy lehetőségekkel teli vászonná június 26-tól az Art Academy: Atelier segítségével. A népszerű oktató sorozat legújabb része 30 átfogó leckét tartalmaz, melyek keretében a barátságos mester, Vince lát el minket tanácsokkal koncepciókra, elméletekre és technikákra vonatkozóan. Rengeteg alapanyaggal és eszközzel készíthetünk műalkotásokat, így például a sorozatban először akár faszénnel is. A játékosok képeket importálhatnak és exportálhatnak az SD kártyával, megoszthatják alkotásaikat a Miiverse felületén, kiállíthatják őket egy virtuális galériában, illetve az Art Academy sorozatban először, felgyorsított videót tölthetnek fel elkészülésük folyamatáról Youtube-ra.

Az Art Academy címek rajzolási és festési módszereket tanítanak a játékosoknak az érintőképernyőn, melyeket aztán a való életben is alkalmazhatnak – elég a könnyű lépéseket követniük, hogy káprázatos műalkotásokat készítsenek, melyek megrajzolásáról eddig álmodni sem mertek. A letölthető Art Academy: SketchPad szoftvert követően – ami csak egy kis szeletet kínált a kibontakozó művészeknek a teljes élményből – ez az új rész teljes, átfogó rajzoló és festő leckéket tartalmaz, a GamePad pedig ismét vászonként fog szolgálni, míg a stylus az alapanyagokat és eszközöket képviseli. Az érintőképernyő nagy felületét és az adott pontokra való ráközelítést kihasználva rendkívül részletes alkotásokat készíthetünk. Meríts ihletet a Wii U felhasználók által készített és megosztott művekből a Miiverse Art Academy: SketchPad Közösségben.

Az Art Academy: Atelier egy szórakoztató és interaktív tanulási lehetőséget is kínál a Lessons Mode keretében, ahol lépésről lépésre haladó bevezetőkön keresztül tanulhatunk rajzolási és festési technikákat. A Vince mester által tanított technikákat Kezdő, Haladó és – az Art Academy: Atelier-ben debütáló – Eszközök kategóriákba sorolva találod, melyek mindegyikében egyre összetettebb és nehezebb Leckéket kell teljesítened. A Leckék teljesítésével egyre jobban megérted majd a technikákat és egyre többet fogsz megtudni a szakma mestereiről. A szoftverben természetesen szabadon festhetsz és rajzolhatsz is az alapanyagok és eszközök széles választékával.

Legyen a műved egy firka, egy félkész alkotás vagy egy kész mestermű, az alkotás folyamatáról készült felgyorsított videót minden esetben feltöltheted Youtube-ra és megoszthatod másokkal. Akár egy-, kettő- vagy ötperces hosszúságúra állítod, a gyorsított videó rögzíteni fogja a készítési folyamatot az első ecsetvonástól az utolsóig. Alkotásaid az SD kártyára mentve a számítógépeden, vagy a virtuális Galériában tekintheted meg. A Galéria egy Családi Fal részt is tartalmaz, ahol a háztartás minden tagja felviheti a maga művészi elképzelését a vászonra ugyanazon Wii U konzolon.

Alkotásaid a hasonló gondolkodású közösségeket összehozó internetes Nintendo szolgáltatáson, avagy a Miiverse felületén is megoszthatod. Mások művei előre megadott címkék alapján vannak besorolva a keresés megkönnyítése céljából, a képek megtekintéséhez ráadásul el sem kell hagynod a szoftvert. Ezeket a képeket el is mentheted a szoftverre vagy az SD kártyára, hogy később referenciaként használhasd fel őket munkáidhoz. Ami még jobb, hogy csupán egyetlen gombnyomásba kerül elérni az Art Academy: Atelier Közösséget az interneten.

Az Art Academy: Atelier június 26-án jelenik meg kizárólag Wii U-ra és rengeteg választható alapanyagával és eszközével igazán szórakoztató módon tanítja a kibontakozó művészeket az alkotásra és lehetőséget ad műveik megosztására is. Az Art Academy: Sketchpad-ot megvásárolt Wii U tulajok csökkentett áron szerezhetik be az Art Academy: Atelier-t a Nintendo eShop kínálatából.