FEDEZZ FEL EGY REJTÉLYEKKEL TELI SIVATAGI VILÁGOT AZ EVER OASIS-BEN, AMI 2017. JÚNIUS 23-ÁN JELENIK MEG A NINTENDO 3DS RENDSZERCSALÁD KONZOLJAIRA

Koichi Ishii, a sokat méltatott Mana RPG-sorozat elismert alkotójának új játéka, az Ever Oasis egy egészen új, felfedezendő világot fog megnyitni a játékosok előtt 2017. június 23-án, mikor Európa-szerte megjelenik a Nintendo 3DS family systems rendszercsalád konzoljaira. Mr. Ishii nemrég megosztott néhány műhelytitkot a játék fejlesztési folyamatával kapcsolatban, és az erről készült összefoglalójának első része itt olvasható: The world of Ever Oasis – part 1. A játékba magába pedig az új áttekintő előzetesben lehet belekukkantani: Ever Oasis – előzetes.

Az Ever Oasis egy vadonatúj megközelítése az RPG-műfajnak, amit a Grezzo csapata fejlesztett, akik a Nintendo 3DS-re kiadott The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D-t és a The Legend of Zelda: Majora’s Mask 3Dt is jegyzik. Egy növényszerű Seedling bőrébe bújva kell a játékosnak Esnával, a vízi szellemmel együttműködnie, és egy új oázist felépítenie a sivatag közepén – egy helyet, ami lélegzetvételnyi biztonságot és békét nyújt egy világban, amit az életeket elrabló Chaos fenyeget. Az oázisba érkező látogatók kisegítésével a játékos ösztönözheti őket arra, hogy letelepedjenek ott, és megnyissák saját üzleteiket, az úgynevezett Bloom Booth-okat. Ez bevételt generál a városnak, és idővel átformálja az oázist egy nyüzsgő központtá. A hősöknek időnként a sivatagba is ki kell merészkedniük, hogy értékes nyersanyagokat gyűjtsenek és titkokat fedezzenek fel, amiket a világban szétszórt, rejtvényekkel teli dungeon-ök rejtenek magukban. A kalandok során új szövetségesek is csatlakoznak hozzánk, amire szükségünk is lesz, hiszen a Chaos romlottsága mindenhova beférkőzött, és ellenségek hadai állnak lesben, hogy lecsapjanak hősünkre izgalmas, valós idejű ütközetek során.

 

 

Mindezeket az élményeket azonban a végtelenül magával ragadó történet fogja össze igazán, ami a játék szívét-lelkét adja. Ahogy Mr. Ishi fogalmazott: „A történet úgy lett megalkotva, hogy a jóság és a kedvesség erejét illusztrálja, és hogy megérintse a játékosok szívét.”  Nemrég megjelent cikkében, a The world of Ever Oasis – part 1-ban, szintén beszélt erről, és hogy mindez hogyan függött össze a játékbeli karakterek megalkotásával: „Az Ever Oasis története arról szól, hogyan dolgozhatunk együtt barátainkkal, hogyan támogathatjuk egymást. Ezért nem akartunk olyan hőst teremteni, aki mindent képes egymaga megoldani. A játékosok rengeteg olyan helyzettel fognak találkozni a történet során, amikre lehetetlen megoldást találni az oázis más lakóinak segítsége nélkül.” Egy játékban, ahol a források összegyűjtése és gondos kezelése központi jelentőségű, ahogy a történet fokozatosan kibontakozik, a játékos ráébred, hogy mind közül talán a legfontosabb és legbecsesebb forrás maga a barátság.

Most a My Nintendo-ban ráadásul egy exkluzív, megjelenés előtti jutalom is várja a játékosokat. A tagok akár 10%-ot is megtakaríthatnak Nintendo eShopos Ever Oasis-vásárlásuk alkalmával, ha június 15 és 30 között beváltanak 30 aranypontot. A kedvezmény csak a június 23 és július 7 között történő vásárlásokra lesz érvényes.

A következő két hétben, mielőtt a játék megjelenik Európában a Nintendo 3DS rendszercsalád konzoljaira június 23-án, Mr. Ishii további részletekről fogja még fellebbenteni a fátylat.