ÉVEKKEL A SOROZAT MEGJELENÉSE UTÁN A VILÁGOT ÚJRA ELKAPTA A POKÉMON-LÁZ, AMI TELJESEN ÚJ JÁTÉKOS GENERÁCIÓT TEREMT

Idén ünnepli japán megjelenésének 20. évfordulóját a két eredeti Pokémon játék, a Pokémon Red és Pokémon Green. Debütálásuk óta a rajongóknak rengeteg különböző módon nyílt lehetősége kedvenc zsebszörnyeikkel kalandozni a fő szerepjáték sorozat számos exkluzív részében, illetve a más műfajú epizódokon keresztül, például a Pokémon Mystery Dungeon: Gates to Infinity, a Pokémon Super Mystery Dungeon, a Pokémon Rumble World vagy az alkotószelleműeknek készült Pokémon Art Academy keretében. Az elképesztő mérföldkő ünneplése még most is zajlik, például a helyi üzletekben kapható kódok formájában, melyeket a játék Mystery Gift funkciójával beváltva a Pokémon Edzők különleges, egyedi mozdulatokkal vagy képességekkel bíró Pokémonokra tehetnek szert Pokémon X, Pokémon Y, Pokémon Alpha Sapphire vagy Pokémon Omega Ruby játékukban.

A Pokémon témájú év lezárásaként november 23-án kerül a boltok polcaira a szerepjáték sorozat Pokémon Sun és Pokémon Moon névre keresztelt következő generációja. Az új részekben a játékosok megismerhetik a teljesen új, trópusi Alola régiót, új mozdulatokat, új Pokémonokat és régebbi Pokémonok egzotikus változatait. A Nintendo Magyarország Youtube csatornájára látogatva számos feliratos videót tekinthettek meg a játékokról. Az elszánt rajongók az igazán különleges Pokémon Sun Fan Edition vagy Pokémon Moon Fan Edition kiadások formájában is beszerezhetik majd a játékot, ami ráadásként egy egyedi Pokémon Sun vagy Pokémon Moon témájú fémtokot is tartalmaz.

fan-edition

Ha ez még mindig nem lenne elég, a játék megjelenésekor egy limitált kiadású New Nintendo 3DS XL gépcsomag is kapható lesz, a két legendás Pokémont – Solgaleo, Lunala – ábrázoló mintával. A játékosok új szerzeményeiket ráadásul akár hozzájuk illő Pokémon Sun, Pokémon Moon vagy Pikachu mintázatú keménytokokban, de akár egy különleges, univerzális Pikachu hordtáskában is tárolhatják.

PikachuPlush

Végül, de nem utolsó sorban nem maradhat említés nélkül a globális mobiltelefonos sikercím, a Pokémon GO sem, mely szeptemberben tovább bővül a Pokémon GO Plus kiegészítővel, ami minden Pokémon Edző elengedhetetlen útitársa lesz. A minden korábbi mobiltelefonos rekordot megdöntött Pokémon GO sikere pozitív hatással volt a Nintendo 3DS készülékek és a Pokémon játékok eladásaira is.

Akár a zsebszörnyek veterán rajongója vagy, akár csak most indultál el a Pokémon mesterré válás útján, netán csak imádod a különleges kiadásokat – a Pokémon idén ősszel mindenkinek tartogat valamit!