ÉRKEZIK A SUPER SMASH BROS. SOROZAT NINTENDO SWITCH KONZOLRA 2018-BAN

A legutóbbi Nintendo Direct prezentáció alkalmával a Nintendo bejelentette, hogy a Super Smash Bros. sorozat új része még ebben az évben érkezik kizárólag  Nintendo Switch konzolra. A videó továbbá bemutatott számos hamarosan érkező játékot mind a Nintendo Switch konzolra és a Nintendo 3DS konzolcsalád gépeire, köztük olyan külsős fejlesztők címeivel, mint a SQUARE ENIX, Capcom, Grasshopper Manufacture, From Software és Ubisoft.

A teljes Nintendo Direct videó visszanézhető a Nintendo Direct weboldalon. Néhány fontosabb bejelentés a videóból:

 

Nintendo Switch

  • Super Smash Bros. sorozat hírek: A Super Smash Bros. sorozat Nintendo Switch konzolra érkezik 2018-ban. Egy rövid előzetesben olyan ismerős arcok tűntek fel, mint Mario, Link és az Inklingek a Splatoon sorozatból.
  • Egy új egyjátékos DLC érkezik a Splatoon 2-höz: Az első fizetős DLC idén nyáron érkezik a Splatoon 2 játékhoz. A Splatoon 2: Octo Expansion egy új egyjátékos módot ad a játékhoz, melyben a játékos egy új karaktert, 8. Ügynököt irányíthatja, egy Octolinget, aki elvesztette az emlékezetét. A új egyjátékos kampányban 80 küldetés található és új történetek derülnek ki, a már ismert karakterekről. Azok a játékosok, akik végigjátszák az Octo Expansion kampányt, használhatják az Octolingeket a többjátékos harcokra is. A Splatoon 2: Octo Expansion idén nyáron érkezik, de a játékosok már most megvásárolhatják a DLC-t a Nintendo eShopból 17,99 Angol fontért, hogy egy ajándék Polipos játékbeli ruhaszettel gazdagodjanak. (A teljes játék szükséges a DLC használatához. )
    HACP_AAB6_OCWWillu01_03_R_ad-0_s
  • Hatalmas Splatoon 2 frissítés: És még ezelőtt áprilisban a Splatoon 2 egy nagyobb, ingyenes frissítést is kap (3.0-ás verzió), melyben 100+ új ruhadarab, és még több pálya érkezik a tavasz folyamán (Piranha Pit, Camp Triggerfish and Wahoo World), illetve egy új rank is (Rank X). Az X rank egy extrém rank, ami az S+ ranknál is magasabb.
  • Splatoon Eurórai Bajnokság élő közvetítés: Több hónapnyi intenzív online és offline fröcskölődés után 2017-ben, a legjobb európai Splatoon 2 csapatok összemérhetik erejüket egymással a Polymanga nagyszínpadás Svájcban, a Splatoon Európai Bajnokságon március 31-én. A bajnokságon túl, a Polymanga helyszínéül szolgál majd egy különleges virtuális koncertnek, főszerepben Pearllel és Marinával, a játék pop sztár párosával, az Off the Hook együttessel. A rajongók nem csak a bajnokságot, de az Off the Hook koncertet élőben követhetik a Nintendo Twitch és YouTube csatornáin.
  • Mario Tennis Aces: Ereszd szabadon a legjobb ütéseidet és stratégiáidat egy hatalmas teniszharcban a barátaiddal, családtagjaiddal és a Gombakirályság kedvenc karaktereivel. A maximum négy játékost támogató helyi (extra kiegészítők szükségesek lehetnek; külön vásárolhatóak) vagy online* többjátékos móddal és a történet móddal, melyben már kreatív boss harcok is várnak, a Mario Tennis Aces egy minden eddiginél nagyobb Mario sport játék. A könnyen érthető, de mégis összetett játékmenetnek köszönhetően izgalmas versenyek várnak rád a nappaliban vagy akár bárhol, a Nintendo Switch képességeit használva. A Swing módban a játékosok használhatják a Joy-Con kontrollereiket, mint egy teniszütőt lóbálva és ezzel irányítva játékbeli ütéseiket is.A Mario Tennis Aces Nintendo Switch exkluzívként érkezik június 22-én.
  • Mario Tennis Aces Megjelenés előtti Online Bajnokság: Még több információcal jelentkezünk később, de addig is egy ingyenesen játszható Mario Tennis Aces demo érkezik hamarosan. Egy limitált ideig a játékosok kipróbálhatják az online* bajnokságokat még a játék megjelenése előtt. A részvételhez a játékosoknak csupán le kell töltenie a demot a Nintendo eShopból a Nintendo Switch konzolon, amikor a közeljövőben elérhetővé válik.
  • Kirby Star Allies: Kirby is megérkezik a Nintendo Switch konzolra a jövőhéten! Amíg a játékosok a hatalmas kalandot élik át, eljuthatnak álombéli helyekre, ahol kedvenc, régről ismerős karakterek is lehetnek Kirby Álom Barátai. A későbbiekben még több Álom Barát lesz elérhető a játékban az ingyenes frissítések által. Az első ilyen frissítés március 28-án érkezik és olyan klasszikus karaktereket ad a játékba, mint Marx, Gooey és Rick & Kine & Coo hármasa. A Kirby Star Allies március 16-án érkezik, kizárólag Nintendo Switch konzolra. Egy ingyenes demo már elérhető a játékhoz a Nintendo eShopban.
  • Octopath Traveler: A producer, Masashi Takahashi a SQUARE ENIX-től, új részleteket fedett fel az érkező RPG kalandról, beleértve a játék végleges nevét, mely Octopath Traveler-t és két új főszereplőt (Tressa-t az Árust és Alfyn-t a Gyógyszerészt), illetve hogy a karakterek akár több szerepet is vállalhatnak a harc közben. Az Octopath Traveler július 13-án lesz kapható, kizárólag Nintendo Switch konzolon. Egy speciális kiadása is elérhető lesz a játéknak ugyanezen a napon, Octopath Traveler: Traveler’s Compendium Edition néven, melyben egy stílusos pop-up könyv, egy hasznos térkép a kalandozásaidhoz és egy játékbeli érme másolata is található.
  • Captain Toad: Treasure Tracker: A Captain Toad: Treasure Tracker, mely eredetileg Nintendo Wii U konzolon volt kapható, most Nintendo Switch-re érkezik. Az új verzióban számos új minipálya található, melyeket a Super Mario Odyssey királyságairól mintáztak.  A játékosok továbbá megoszthatják a Joy-Con kontrollereket egy baráttal vagy családtaggal: Míg az első játékos Captain Toad-ot irányítja, a második játékos fehér répákat lőhet az ellenfelekre. A Captain Toad: Treasure Tracker július 13-án érkezik Nintendo Switch konzolra. A Nintendo 3DS verziója a Captain Toad: Treasure Tracker-nek, melyben szemüveg nélküli 3D-s látványvilág és érintőképernyőt irányítás is van, szintén július 13-án kerül a boltokba.
  • Crash Bandicoot beugrik a Nintendo Switch-re: A Crash Bandicoot N. Sane Trilogy, mely az első három újradolgozott Crash Bandicoot játékot tartalmazza, július 10-én lesz elérhető Nintendo Switch konzolra.
  • Ōkami HD: Nintendo Switchre érkezik a csodálatos és földöntúli újrakiadása a klasszikus akció-kalandjátéknak, az Ōkaminak. A játék Nintendo Switch verziójában a játékosok használhatják az érintőképernyőt Kézikonzol módban vagy a Joy-Con kontrollerek mozgásérzékelését TV vagy Asztali módban, hogy irányítsák a Mennyei Ecsetet és legyőzzék ellenfeleiket vagy megoldják a feladványokat. Az Ōkami HD még idén nyáron elérhető lesz a Nintendo Switch konzolra.
  • South Park: The Fractured But Whole: A South Park bandája visszatér, egy felháborítóak sértő szuperhős RPG kalanddal Nintendo Switch konzolra, hogy bárhol és bármikor beugorhass South Parkba. Az alap játék mellett további letölthető tartalmak is megvásárolhatóak lesznek. A South Park: The Fractured But Whole április 24-én érkezik a Nintendo Switch konzolra.
  • Sushi Striker: The Way of Sushido: Eredetileg csak Nintendo 3DS-re jelentették be a tavalyi E3 alkalmával a Sushi Striker: The Way of Sushido játékot, de már Nintendo Switch-re is jön! A logikai-akció játékban egy futószalagról kell sushit enni úgy, hogy minél több azonos tányért választunk ki az ellenfél megtámadására. Az alapok egyszerűek, de a játék maga összetett… és ízletes! A többjátékos módban a játékosok helyi vagy online* multiban is összemérhetik erejüket. A Sushi Striker: The Way of Sushido június 8-án érkezik Nintendo Switch és Nintendo 3DS konzolokra.
  • DARK SOULS: REMASTERED: A műfaj-alkotó és imádott eredeti DARK SOULS játék újradolgozott verziója május 25-én érkezik Nintendo Switch konzolra. Ugyanezen a napon egy amiibo figura is megjelenik, melyet a Solaire of Astora-t ábrázolja. Az amiibo figura beolvasásával a népszerű “Praise the Sun” mozdulatot lehet szabadon használni a játék kezdetétől. (A mozdulat megszerezhető a játék során) Azok a játékosok, akik ki szeretnék próbálni a játékot megjelenés előtt, részt vehetnek egy „hálózati teszten”. Az ingyenes hálózati teszt a Nintendo eShopból lesz elérhető még a DARK SOULS: REMASTERED játék megjelenése előtt, hogy a játékosok kipróbálhassák az egyedi online funkciókat. Hamarosan bővebb információkkal jelentkezünk a hálózati tesztről.
    NVL_AT_char01_1_R_ad-0
  • Travis Strikes Again: No More Heroes: Mikor Travis Touchdown a játékok világába téved, akkor epikus pusztításra számíthatunk. A kultikus No More Heroes sorozat legújabb része hét különféle játékot foglal magába, beleértve egy akció játékot, egy verseny játékot, egy logikai játékot. A Joy-Con kontrollereket használva akár ketten is játszhatnak, hogy összefogjanak egy co-op többjátékos akcióra. A Travis Strikes Again: No More Heroes még idén érkezik, exkluzívan Nintendo Switch konzolra.

Travis_vs_Badman

  • Little Nightmares: Complete Edition: A díj-nyertes fejlesztőtől, a Tarsier Studiostól érkezik a Little Nightmares, egy aranyosan rémisztő logikai-platformer kaland formájában. A Complete Edition tartalmazza a két kísérteties történetét a Six és The Runaway Kid játékoknak egy csomagban.  Továbbá, ha beolvasol egy PAC-MAN amiibo figurát (külön kapható) megszerezheted a Pakku Maszkot játék közben. A Little Nightmares: Complete Edition május 18-án jelenik meg.
  • UNDERTALE: A milliós eladásokat elérő szerepjáték, ahol senkinek sem kell meghalnia, hamarosan Nintendo Switchre érkezik! Pontos dátumot egy későbbi időpontban teszünk közzé.
  • Hyrule Warriors: Definitive Edition: A végleges kiadása a Hyrule Warriors játékban karakterek tucatját hozza el a Legend of Zelda sorozatból egy elképesztő akció játékba. A játék május 18-án fog megjelenni Nintendo Switch konzolra.
  • ARMS Testpunch: Ismét egy globális Teszt-ütésre invitálja az ARMS a Nintendo Switch tulajdonosokat. Próbáld ki a válogatott játékmódokat ingyen a március 31-én induló három napos teszt keretein belül. A részvételhez a játékosoknak csupán le kell tölteni a Testpunch szoftvert a Nintendo eShopból a Nintendo Switch konzolon.
    HAC_ARMS_GlobalTestpunchLogo_B

 

Nintendo 3DS

  • WarioWare Gold: A frenetikus WarioWare sorozat visszatért és most először Nintendo 3DS-en is játszható lesz! 300 gyorstempójú microjátékkal – klasszikus és új darabokkal – melyeket gombnyomással, konzol döntögetéssel, érintő képernyő taperolással és mikrofonba fújkálással lehet irányítani, a WarioWare Gold a legnagyobb játéka lesz a sorozatnak és ezúttal a karaktereknek beszédhangja is lesz. A WarioWare Gold exkluzív címként érkezik a Nintendo 3DS konzolokra július 27-én.
  • Luigi’s Mansion: Az eredeti Luigi’s Mansion játék, mely még Nintendo GameCube konzolra jelent meg 2002-ben, most Nintendo 3DS-re érkezik. Ez az újradolgotott és frissített verzió új funkciókkal érkezik, mint az alsó képernyőn látható térkép és a boss rush mód. A Luigi’s Mansion még idén kapható lesz, kizárólag Nintendo 3DS konzolokra.
  • Mario & Luigi: Bowser’s Inside Story + Bowser Jr.’s Journey: A tavalyi év Mario & Luigi: Superstar Saga + Bowser’s Minions játékához hasonlóan ismét Nintendo 3DS felújítást kap egy klasszikus Mario & Luigi RPG kaland. Ezúttal a rajongók újraélhetik (vagy először játszhatják) a Mario & Luigi: Bowser’s Inside Story játékot, mely az egyik legsikeresebb játéka a Mario & Luigi sorzatnak, felújított grafikával és egy új játékmóddal, melyből kiderül Bowser Jr. háttérben játszódó története. A Mario & Luigi: Bowser’s Inside Story + Bowser Jr.’s Journey kizárólag Nintendo 3DS konzolra érkezik, 2019-ben.
  • Dillon’s Dead-Heat Breakers: Az akció és a toronyvédő műfajok találkoznak a Dillon’s Dead-Heat Breakers játékban. Ebben a vadonat új játékban, a játékosok Dillont irányítják, a tatut, aki összefog a játékos és barátainak állatiasított mii karaktereivel, hogy segítsen legyőzni az ellenségek hullámjait és megmenteni a poszt-apokaliptikus határt. A Dillon’s Dead-Heat Breakers dobozosan és Nintendo eShop letöltésként is május 25-én jelenik meg Európában Nintendo 3DS konzolokra.
  • Detective Pikachu: A mai naptól kezdve az új detektív kalandjáték az önjelölt „mesterdetektív” Pikachuval a főszerepben már elővásárolható a Nintendo eShopbon. A játék és az extra nagy méretű Detective Pikachu amiibo figura március 23-án érkezik. (A játék kizárólag 2D képernyő módban játszható)

 

További információkért a Nintendo Directről és egyéb Nintendo hírekről, iratkozz fel a Nintendo HU csatornára https://www.youtube.com/c/NintendoHU

 

Megjegyzés

*Nintendo Account szükséges hozzá. Az Online szolgálatások és funkciók, beleértve az online játékot ingyenesen használhatóak a fizetős Nintendo Switch Online Szolgálatások 2018 szeptemberi indításáig.