Egy szívbemarkoló RPG-kaland vár a Nintendo Switch konzolra ma megjelent Xenoblade Chronicles 3 játékban

A Xenoblade Chronicles 3, a kritikailag elismert szerepjáték-sorozat legújabb része már megjelent Nintendo Switch konzolokra. Ez az új kaland egy nagyszabású történetet mesél el, melynek központi témája maga az „élet”. A Xenoblade Chronicles 3 Ideális belépő azon új játékosok számára is, akik szívesen elmerülnének egy lendületes szereplőkkel és szerteágazó történetvezetéssel rendelkező, epikus léptékű, hatalmas szerepjáték-világban.

Aionios, a Xenoblade Chronicles 3 világa két egymással szemben álló nemzet – Keves és Agnus – végtelen konfliktusának háttere. Egy véletlen találkozást követően a két rivális nemzetből származó hat katonából álló csoport elhatározza, hogy félreteszik nézeteltéréseiket, és közösen próbálják meg leleplezni azt az új fenyegetést, amely mellett még népeik szüntelen harca is eltörpül. A játékosok csatlakozhatnak Noah, Mio és barátaik csapatához, miközben hatalmas  tájakat barangolnak be, kegyetlen lényekkel küzdenek, és azért harcolnak, hogy megtörjék az országaikat gúzsba kötő erőszak véget nem érő körforgását.

A korábbi Xenoblade Chronicles játékokhoz hasonlóan a csaták itt is úgy kezdődnek, hogy közvetlenül a harcmezőn állsz szemben az ellenséggel. A játékosok Noah hatfős csapatát írányíthatják, emellett pedig további szereplőkkel találkozhatnak a kaland során, akik támogató karakterekként csatlakozhatnak hozzájuk. Minden harcosnak külön szerepe van a csatában, ami változatos stratégiákat tesz lehetővé. Karakterosztályuk határozza meg, hogyan küzdenek az egyes szereplők, akik különlegesen erős képességeket – úgynevezett Művészeteket – használhatnak a győzelem érdekében, A csapat mindegyik csapattag-párosa az Interlink rendszer használatával erejét az Ouroboros nevű óriás formájában tudja egyesíteni.

A Xenoblade Chronicles 3 játékhoz megvásárolható Expansion Pass négy hullámban* jelenik meg – a premiertől egészen 2023 végéig. A kiegészítő tartalom hasznos tárgyakkal, új öltözékekkel és színvariációkkal, kihívásokban bővelkedő csatákkal, új küldetésekkel, új hős-karakterekkel, valamint egy új történet-szcenárióval gazdagítja a játékosok Aioniosban tett utazását.

*A letölthető tartalom eléréséhez rendelkezned kell a Xenoblade Chronicles 3 (európai változatának) egy példányával Nintendo Switch konzolon. A tartalomcsomagok külön nem vásárolhatók meg. A DLC csak a megjelenését követően lesz lejátszható. Az egyes tartalomcsomagokhoz szükséges szabad hely mennyisége egy későbbi időpontban, a hivatalos weboldalon kerül bejelentésre. Lehetséges, hogy további DLC-k is az Expansion Pass segítségével kerülnek terjesztésre.