Az ARMS és a Splatoon 2 voltak a legújabb Nintendo Direct főszereplői

A legfrissebb Nintendo Direct prezentáció során a Nintendo újabb részletekről lebbentette fel a fátylat a Mario Kart 8 Deluxe,  a Splatoon 2  és az ARMS Nintendo Switchjátékokkal, valamint a Hey! PIKMIN, az Ever Oasis illetve több új, Nintendo 3DS konzolcsaládra érkező Kirby-játékkal kapcsolatban. A hagyományos prezentációsorozat legújabb, immár egy sokkal áramvonalasabb formában bemutatott részében a fentieken kívül szó esett egy sor új, külsős fejlesztők által megalkotott játékról is, mint például a Minecraft: Nintendo Switch Edition, a Disgaea 5 Complete kiadása Nintendo Switch-re, vagy a Culdcept Revolt Nintendo 3DS-re.

A teljes Nintendo Direct bemutatóvideó megtekinthető a http://www.nintendo.co.uk/nintendodirect oldalon.

Az alábbiakban a bemutató során elhangzott legfontosabb információkból olvashatnak egy válogatást.

Nintendo Switch

  • ARMS: A hamarosan érkező verekedős játék talán legeredetibb húzása, hogy a karakterek akár két, különböző képességekkel rendelkező karral is felszerelhetőek egyidejűleg. Ezek a karok nagyon változatosak, a hagyományos bokszkesztyűs felszerelésen kívül léteznek akár speciális fegyverekkel, mint például egy bumeránggal ellátott darabok is. Ráadásul minden kar rendelkezik egy különleges elementáris erővel is, mint a tűz, víz vagy elektromosság, ami felszabadul, ha beviszünk egy megfelelően feltöltött ütést vele. Miközben a játékos keresztülverekszi magát az ellenfeleken, pontokat szerez, amik beváltásával ARM Getter módban is játszhat, ahol szórakoztató minijátékok során szerezhet harcosai számára új karokat. Az intenzív, gyorstempójú ütközetek játszhatóak 1-1 ellen, de részt vehetünk akár igazán kaotikus 2 a 2 ellen mérkőzésekben is. A Nintendo Direct prezentációban két új karakter került a reflektorfénybe: a frissen bemutatott, szélsebes kung-fu harcos Min Min a kinyújtható tésztakarjaival, és az energikus, mindenre elszánt Spring Man, akinek a specialitása a vesztes helyzetekből való fordítás. Az ARMS kizárólag Nintendo Switch-re jelenik meg, június 16-án. Ugyanettől a naptól speciális neonsárga Joy-Con kontrollerek és Joy-Con csuklópántok is elérhetőek lesznek a boltokban, az új, párban árult Joy-Con AA akkumulátorbővítő kiegészítővel együtt.
  • Splatoon 2: Érkezik a Splatoon 2-be a Salmon Run, a vadonatúj négyjátékos ko-op mód. Ha összefogunk barátainkkal, mellékállásban elvállalhatjuk az új Salmonid faj irtását, akik a Squid Research Lab jelentései szerint még veszedelmesebbek, mint az Octarianok! Ha egy játékos elesik a csatákban, csapattársai helyben feltámaszthatják egyszerűen lefröcskölve őt. A Splatoon 2 kizárólag Nintendo Switch-re jelenik meg, július 21-én. Ezen kívül ugyanezen a napon három új különálló amiibo – Inkling Girl, Inkling Boy és Inkling Squid vadonatúj dizájnban – is megjelenik a játékhoz. Ha ezeket az amiibo figurákat (vagy a korábban megjelent Splatoon amiibókat) beolvastatjuk a konzollal, a játékban megjelenik az amiibo figurához tartozó karakter, akivel összebarátkozhat a játékos. A baráttá vált amiibo karakterek megjegyzik a kedvenc fegyvereket, öltözéket és beállításokat. Ez különösen hasznos, ha egy barátunk gépén játszunk bandaháborút!
  • Mario Kart 8 Deluxe: Az április 28-án megjelenő játékban több karakter, járgány és pálya várja rögtön indításkor a játékosokat, mint eddig a Mario Kart játékok történetében valaha. Mind a hagyományos versenyzés, mind a teljesen átdolgozott Battle mód játszható helyi, vezeték nélküli kapcsolattal, akár nyolc fővel*, LAN play-ben** és online* (akár 12 fővel) többjátékos formában is.
  • Ultra Street Fighter II: The Final Challengers: A játék május 26-án érkezik Nintendo Switch-re. Visszatérnek a klasszikus karakterek és két új is: Evil Ryu és Violent Ken. Ezen kívül a „Way of the Hado” módban a játékosok HADOKENeket dobálhatnak, belső nézetből irányíthatják karakterüket, az izgalmas ko-op módban* pedig a játékos és partnere egyetlen health barral rendelkezve küzdenek együtt a gép ellen.
  • Project Mekuru (a cím még nem végleges): A többszemélyes akciójátékok szerelmeseit minden bizonnyal megörvendezteti az új Project Mekuru (a cím még nem végleges), ami kizárólag Nintendo Switch konzolokra jelenik meg a Nintendo eShopban idén nyáron. Ebben az izgalmas és szórakoztató játékban helyileg vagy online* küzdhetünk egymás ellen paneleket forgatva és kilőve ellenfeleinket.
  • Minecraft: Nintendo Switch Edition: Minden idők egyik legnépszerűbb alkotójátéka most Nintendo Switch-re is megérkezik. A közönségkedvenc Super Mario Mash-up csomag, valamint az új többszemélyes mód és vezérlésopciók mind elérhetőek lesznek a Minecraft: Nintendo Switch Edition-ben, ami a Nintendo eShopban május 12-én jelenik meg, a boltokban pedig majd egy későbbi időpontban.
  • Két Sonic, két külön stílus: A Nintendo Switch-re két új Sonic játék is érkezik 2017-ben. A Sonic Forces egy modern 3D feldolgozása a Sonic-tematikának, ahol kék sün hősünk stílusos és szélsebes mozdulatait használva küzd a gonosz Eggman ellen. Sonic egy titokzatos új szövetségesével tör a győzelemre, amint megjelenik a Sonic Forces Nintendo Switch konzolra idén télen. A Sonic Mania nyáron jelenik meg, és egy retró 2D-s hangulatot idéz meg, új pályákkal és visszatérő kedvencekkel a Sonic the Hedgehog sorozat korábbi részeiből.
  • Disgaea 5 Complete: A stratégiai RPG-sorozat ötödik részének teljes verziója, a Disgaea 5 Complete május 26-án jelenik meg Nintendo Switch-re sztenderd és limitált kiadásban is. A Nintendo eShopból hamarosan letölthető lesz a Nintendo Switch-re a játék egy ingyenes próbaverziója.
  • NEOGEO remekművek: Mától fogva több NEOGEO klasszikus játék, mint például a Samurai Shodown IV, is elérhetővé válik a Nintendo eShopban. A jövőben további NEOGEO játékok jelennek majd meg a Nintendo Switch-re, többek között a Fatal Fury vagy a The King of Fighters ’99
  • Puyo Puyo Tetris: Két klasszikus fejtörő kombinálásából született meg a Puyo Puyo Tetris. A négyszemélyes* logikai játék április 27-én jelenik meg Nintendo Switch-re. A Nintendo eShopban pedig már most is elérhető egy ingyenes próbaverziója a játéknak.
  • Monopoly for Nintendo Switch: A leghíresebb társasjátékok egyike hamarosan Nintendo Switch-en is játszható lesz. Akár hat játékos* is átélheti együtt a klasszikus élményt HD rumble funkcióval és opcionálisan választható rövid menetekkel, mihelyst idén ősszel megjelenik a Monopoly for Nintendo Switch.
  • Rayman Legends Definitive Edition: A gyönyörű, díjnyertes platformerjáték az év második felében érkezik Nintendo Switch-re. A konzolon az exkluzív Kung Foot élmény egyszemélyes módban vagy akár nyolc fő részvételével bajnokságként is játszható.
  • Fate/EXTELLA: The Umbral Star: A Fate/EXTELLA: The Umbral Star a sorozat eddigi legepikusabb darabjának ígérkezik, amelyben több Fate játék karakterei bőrébe is bújhatunk, és három különböző narratív perspektívából is követhetjük a történetet. A Nintendo Switch verzióban 35, korábban kiadott DLC kinézetet, valamint az exkluzív Unshackled Bride öltözéket is megtaláljuk majd. Az akciódús játék július 21-én jelenik meg Nintendo Switch-re.
  • További játékok a közeljövőben: Két új játék jelenik meg a THQ Nordic csapatától – Sine Mora EX és az RPG Battle Chasers: Nightwarnyáron illetve nyár végén. Ezen kívül a NAMCO MUSEUM szintén elérhető lesz nyártól, a négyfős ko-op játék, a PAYDAY 2 pedig az év második felében érkezik.

Nintendo 3DS

  • Hey! PIKMIN: Az első hordozható Pikmin játékban Olimar kapitánynak hűséges Pikminjeivel az oldalán kell kalandoznia világokon át. Ebben az új stílusú Pikmin élményben a játékosnak az érintőképernyő használatával kell különféle Pikmineket eldobálnia ahhoz, hogy feladványokat oldjon meg, áthidaljon akadályokat és legyőzze az ellenfeleket az oldalirányban haladó pályákon. A Hey! PIKMIN kizárólag a Nintendo 3DS konzolcsalád darabjaira jelenik meg július 28-án. Ugyanezen a napon egy új Pikmin amiibo figura*** is megjelenik, amivel egy további Pikmint tud a játékban megidézni a figura tulajdonosa.
  • A Kirby 25. évfordulója: A Kirby franchise 25. évfordulójának alkalmából három Kirby játék is érkezik a Nintendo 3DS konzolokra:
  • Csak a Nintendo eShopból elérhető a Team Kirby Clash Deluxe, amelyben négy, különböző képességekkel rendelkező Kirby karakter szerepel (Sword Hero, Hammer Lord, Beam Mage or Doctor Healmore), akik gigantikus ellenfelekkel küzdenek meg közösen. Az ingyenesen elkezdhető játék mától elérhető az eShopban.
  • A Kirby’s Blowout Blast-ben a játékosok szabadon mozoghatnak a több mint 25, akcióban gazdag 3D pályán, beszippantva ellenségeiket és útközben egyre erősödve. A játék kizárólag a Nintendo eShopban jelenik meg Nintendo 3DS-re idén nyáron.
  • Végül, de nem utolsó sorban a Kirby széria egy új, többszemélyes* akciójáték darabja az ünnepi szezonban fog megjelenni Nintendo 3DS konzolokra. Hamarosan további információkkal jelentkezünk ezzel a játékkal kapcsolatban.
  • Miitopia: Ide minden Tomodachi! A sötét nagyúr ellopja mindenki arcát Miitopia világában, és a bátor játékosokra vár a feladat, hogy visszaszerezzék azokat ebben a kalandjátékban, ami az év második felében jelenik meg Nintendo 3DS konzolokra. Alkosd meg barátaid vagy családtagjaid képmásait, vagy egyszerűen csak importálj meglévő karaktereket a Tomodachi Life-ból, majd harcolj velük az oldaladon, vagy bízz rájuk más fontos szerepeket a sztoriban – akár még a sötét nagyúrét is. További információkkal jelentkezünk a későbbiek folyamán.
  • Ever Oasis: Gazdagítsd és terjeszd ki a világ utolsó oázisát az Ever Oasis-ban, Koichi Ishii, a Mana sorozat alkotójának új akció-kalandjátékában. Az Ever Oasis kizárólag Nintendo 3DS konzolokra jelenik meg június 23-án.
  • Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia: A letölthető csomag fizetős és ingyenes tartalmak kombinációja lesz, amikkel a játékosok új térképekhez, dungeonökhöz és kihívásokhoz juthatnak. A DLC-vel kapcsolatos további információkkal – beleértve a megjelenés időpontját és az opcionális negyedéves előfizetéssel kapcsolatos tudnivalókat – a közeljövőben jelentkezünk.
  • Dr Kawashima’s Devilish Brain Training: Can you stay focused?: A sorozat, ami csak Európában több mint 15 millió eladott példánnyal büszkélkedhet, most a harmadik darabjával folytatódik. A játék célja, hogy a rengeteg koncentráció alapú gyakorlat segítségével a játékosok megeddzék az agytekervényeiket. A játék július 28-án jelenik meg.
  • Monster Hunter Stories: Készülj egy feledhetetlen, a Monster Hunter széria története során is egyedülálló RPG-kalandra. A Monster Hunter Stories-ban Riderként szörnyeket kell megszelídítened, fejlesztened képességeiket és kombinálni azokat. A játékosok repülhetnek, úszhatnak, betörhetnek a térkép felfedezetlen tájaira, tojásokat találhatnak és kelthetnek ki, és intenzív, fordulóalapú csatákban vehetnek részt akár öt tagból álló szörnycsapatukkal. A Monster Hunter Stories ősszel jelenik meg Nintendo 3DS konzolokra.
  • A Yo-kai lények visszatértek!: A YO-KAI WATCH® 2: Bony Spirits és YO-KAI WATCH® 2: Fleshy Souls játékok április 7-én jelentek meg, és most a játékosok egy extravagáns Crank-a-kai készletet is szerezhetnek a játékon belül, ha karakterükkel ellátogatnak a Lambert postahivatalba. A készletben van egy Special Coin, egy Five-Star Coin és 8 színes érme, amikkel új Yo-kai lényeket lehet megszelídíteni vagy tárgyakhoz lehet jutni. A készlet elérhető június 2-áig.
  • NIS America játékok: A NIS America két játéka érkezik Nintendo 3DS-ekre idén nyáron. A kártya és asztali társasjáték kombinációján alapuló Culdcept Revolt sztenderd és limitált kiadásban is szeptember 1-én jelenik meg, míg az RPG Maker Fes segítségével mindenki maga alkothatja meg saját RPG-játékát. A Nintendo eShopból Nintendo 3DS-re ingyenesen letölthető RPG Maker Playerrel bárki játszhat a mások által elkészített RPG-kel, még akkor is, ha ő maga nem rendelkezik az RPG Maker Fes Az RPG Maker Fes június 23-án jelenik meg Nintendo 3DS-re.

amiibo

  • Új amiibo figurák érkeznek!: A legutolsó Super Smash Bros. amiibo figurák már úton vannak! Cloud, Corrin és Bayonetta két verzióban is megvásárolható lesz a boltokban július 21-étől.
  • The Legend of Zelda amiibo: A The Legend of Zelda sorozatban három új Link amiibo jelenik meg a Majora’s Mask, a Twilight Princess, és a Skyward Sword főszereplő karaktere alapján június 23-án.