ÁLLJ A CSALÁD OLDALÁRA AKI FELNEVELT, VÉDD MEG A HAZÁDAT VAGY JÁRD SAJÁT UTADAT A FIRE EMBLEM FATES KERETÉBEN

A te kezedbe kerül két nemzet sorsa a Fire Emblem Fates megjelenésekor május 20-án, kizárólag Nintendo 3DS készülékeken. A régóta futó stratégiai szerepjáték sorozat legújabb részében a játékosoknak oldalt kell választaniuk a Hoshido klán örököseként, akit a Nohr család nevelt fel, vagy saját útjukat is járhatják a három egyedi kampány, a Birthright, Conquest és Revelations keretében.

A 2013-as kritikusok által elismert Fire Emblem: Awakening után a sorozat legújabb része a Fire Emblem Fates május 20-án fog megjelenni Európában az idén év elején a sorozat eddigi legsikeresebb debütálását eredményező amerikai megjelenést követően. A Fire Emblem széria minden részében ugyanazon világ különböző nemzetei és kontinensei tűnnek fel más-más korszakból, a játékos pedig egy folyamatosan növekvő hadsereg élére kerülve igyekszik megelőzni a háborút és visszaállítani a békét.

A Fire Emblem történetében először a játékos testreszabható karaktere, Corrin a játék főhőse, aki a Nohr Királyság nemeseként lett felnevelve, de élete örökre megváltozik, mikor megtudja, hogy igazából a Hoshido család szülötte, akit még kiskorában elrabolt a gonosz Nohr Király Garon. Mindkét birodalom a háború szélén áll, így Corrinnak választania kell, hogy megvédi szülőhazáját vagy a királyságot amiben nevelkedett, vagy elutasítja mindkét oldalt és megpróbál kívülállóként békét teremteni a két nemzet között.

Bármelyik utat is választja Corrin – a Hoshidot a Birthright, a Nohrt a Conquest, míg a választás megtagadását a Revelations keretében – az teljesen meg fogja változtatni a történetet, teljesen más Fire Emblem élményt nyújtva a különböző tapasztalattal és stílussal rendelkező játékosoknak. A Birthright mellett döntő játékosok próbára tehetik magukat a Kihívás Térképeket, ahol a Fire Emblem: Awakeninghez hasonlóan tapasztalati pontokat és pénzt szerezhetnek, így ez az oldal ideális a kezdő játékosok számára. Ezzel szemben a Conquestben teljesen más szereplőgárda és felfogadható harcosok oldalán küzdhetsz, illetve nem tartalmaz Kihívás Térképeket, tehát jóval limitáltabbak a lehetőségek a karakterek fejlesztésére és pénzszerzésre, így nagyobb kihívást jelent, ezért inkább a sorozat veteránjainak ajánlott. A kizárólag letölthető formában elérhető Revelations a három útvonalból a végső kihívás és felfedi a háború mögött rejlő igazságot, így azoknak ajánlott, akik befejezték legalább az egyik, vagy mindkét másik útvonalat. A Revelations ugyancsak tartalmaz Kihívás Térképeket és két kivétellel felfogadható benne az összes karakter a másik két játék szereplőgárdájából, illetve egy karakter kizárólag a Revelations keretében elérhető.

A Fire Emblem sorozatban a harcok során a játékosoknak gyakran egy kis, felfogadott harcosokból álló egységgel kell szembeszállni egy folyamatosan növekvő sereg ellen a béke visszaállításához. A harcok körökre osztottak, így minden lépés megfontolt tervezést igényel, hiszen minden rossz mozdulat vagy kihagyott támadás védtelenné teheti egységünket az ellenfél csapásaival szemben. A taktikázás még fontosabb a Klasszikus Módban, ahol az egyik egységünk elesik a harcban, akkor vagy véglegesen eltávozik, vagy túl sérült lesz ahhoz, hogy visszatérjen a csatatérre.

A Fire Emblem: Awakening megjelenésével mutatkozott be a Casual Mód, ahol az elesett harcostársak minden csata után felélednek. A Fire Emblem Fates keretében bemutatkozik a Főnix Mód, amiben az összes elesett harcostársad feléled minden kör után, ami remek lehetőséget ad a kezdő játékosoknak, illetve azoknak, akik inkább a történetre koncentrálnának. A Főnix Módnak, Casual Módnak és Klasszikus Módnak köszönhetően minden játékos megtalálhatja a képességeinek megfelelő módot.

A Fire Emblem sorozatot már ismerő játékosok új módokon is megközelíthetik a harcokat úgy, mint még soha. A térképen a Sárkány Vénák pontot elérve új útvonalak nyithatók meg és utazhatók meg, de a terep megváltoztatható, amivel megnehezítheted az ellenfelek dolgát és új taktikai lehetőségeket nyújt. A fegyver háromszög – ahol a balták ütik a lándzsákat, a lándzsák ütik a kardokat és a kardok ütik a baltákat – szintén kibővültek varázslatokkal, íjakkal és további fegyverekkel, még fontosabbá téve a megfontolt lépéseket és stratégiát, ha szeretnéd távol tartani a harcostársaidat a veszélytől.

Minden küzdelem után a harcosok eltölthetik az idejüket a bázisukon, ahol beszélgethetnek felfogadott harcostársaikkal, megerősíthetik védelmüket a támadók távoltartására és új létesítményeket építhetnek – melyek némelyike kizárólag a Hoshido vagy a Nohr Királyságban elérhető – és új fegyvereket, tárgyakat vásárolhatnak bennük. A helyi és internetes többjátékos módban barátokkal is összecsaphatsz körökre osztott harcokban: mindkét oldal öt kedvec egységét viheti harcba, hogy eldöntsék, ki a jobb stratéga.

Emellett az Ike, Lucina, Marth vagy Robin amiibo figurát* (külön kapható) beolvasva megidézheted a korábbi Fire Emblem játékok hőseit a kastélyodba. Harmadik látogatásukat követően meg is küzdhetsz velük és ha bizonyítottad rátermettségedet, csatlakoznak hozzád és felfogadhatók lesznek a jövőbeli harcokban.

A Birthright és a Conquest egyaránt teljesen különböző kampányt és egyedi kihívásokat tartogat, a főmenü Sors Ága pontjából pedig csökkentett áron vásárolható meg a másik oldal, illetve június 9-től a Revelations is Nintendo eShop egyenlegeddel.

A még több tartalomra vágyóknak lehetősége lesz megvásárolni az 1. Fire Emblem Fates Térkép Csomagot a Sárkány Kapujánál a 6. fejezet teljesítését követően május 20-tól. A csomag részét képező tizenegy letölthető térkép időszakosan fog megjelenni júliuson keresztül további extra kihívásokat biztosítva, amik lehetőséget adnak plusz tapasztalati pontok és pénz megszerzésére, valamint új karakterek felfogadására. Július végétől lesz elérhető a 2. Térkép Csomag Európában, ami további hat letölthető térképet fog tartalmazni, ami garantáltan leköti majd egész nyárra a stratégia rajongóit. A Térkép Csomagok megjelenésével ingyenes tartalmakkal is bővülni fog a játék.

A Fire Emblem Fates egy Limitált Kiadás részeként is kapható lesz, ami tartalmazni fogja mind a három történetszálat egyetlen Játék Kártyán, egy művészeti könyvet, egy kétoldalas posztert és egy exkluzív fémtokot. A Limitált Kiadással a játékosok ráadásul még a június 9-i Nintendo eShop megjelenése előtt megszerezhetik a Revelations részt. Május 20-tól a játék megjelenésével egy időben egy New Nintendo 3DS XL Fire Emblem Fates Edition** gépcsomag is kapható lesz, ami remek alkalom a stratégiai kedvelőinek, hogy belekezdjenek a Fire Emblem sorozatba. A New Nintendo 3DS tulajdonosok a Nohr és a Hoshido családot ábrázoló Fire Emblem borítókat is megvásárolhatnak.

A My Nintendo tagok 20 Arany Pontért cserébe 10%-os kedvezménnyel vásárolhatják meg a Fire Emblem Fates játékot még megjelenése előtt a Nintendo eShopból május 20-tól június 16-ig. Azok, akik a megjelenést követő első négy hétben vásárolják meg a Fire Emblem Fates játékot a Nintendo eShop kínálatából egy ingyenes Két Királyság Nintendo 3DS HOME Menü téma kódot is kapnak vásárlásuk mellé.

Harcolj barátaidért a Fire Emblem Fates: Conquestben, küzdj a családodért a Fire Emblem Fates: Birthrightban vagy szállj harcba az igazságért a Fire Emblem Fates: Revelations keretében – a választás a Tiéd. A Fire Emblem Fates: Birthright, a Fire Emblem Fates: Conquest és a Fire Emblem Fates Limitált Kiadás május 20-án fog megjelenni Európában, a Fire Emblem Fates: Revelations pedig június 9-től lesz elérhető a Nintendo eShop kínálatából.

*A New Nintendo 3DS és New Nintendo 3DS XL NFC olvasójával, vagy Nintendo 3DS, Nintendo 2DS vagy Nintendo 3DS XL készülékek esetében a külön kapható NFC Olvasó/Író kiegészítővel.

**Játékszoftvert nem tartalmaz.