ALKOSS, OSSZ MEG ÉS JÁTSSZ KÖZEL VÉGTELEN SZÁMÚ SUPER MARIO PÁLYÁT PÉNTEKTŐL A SUPER MARIO MAKERBEN

Szeptember 11-én (pénteken) megérkezik a Super Mario Bros. sorozat következő forradalmi része Wii U konzolokra a Super Mario Maker személyében, amiben a rajongók szabadjára engedik fantáziájukat saját Super Mario pályáik megalkotása közben.

A Super Mario sorozatból máig összesen 310 millió példány kelt el világszerte a világ egyik legnépszerűbb szórakoztató karakterével, Marioval a főszerepben. A Super Mario Maker megjelenésével – a sorozat történetében először – barátaid az általuk épített Super Mario pályákon tehetik próbára magukat! A rajongók kedvük szerint válogathatnak az ikonikus Mario ellenfeleket, tárgyakat és témákat tartalmazó készlet kínálatából, majd megoszthatják alkotásukat a világgal, illetve kipróbálhatják és értékelhetik a más játékosok által épített pályákat.

Mindeközben folyamatosan érkeznek a Super Mario Maker értékelések az európai megjelenés előestéjén:

IGN – 9.0/10 – “A Super Mario Maker egy szórakoztató és rugalmas eszköztárat ad a kezünkbe, hogy Mario pályákat építsünk és játszunk úgy, mint még soha.”
Gamespot – 9/10 –  “A Super Mario Maker egy játék az alkotás élvezetéről és mókás meglepetésekről.”
Telegraph – 5/5 – “Briliánsan lerombolja az alkotás és a játék közti korlátokat.”

A játék alapkiadásán és Nintendo eShop változatán kívül a rajongóknak számos lehetősége van, hogy belevesse magát a pályakészítő szórakozásba:

  • Super Mario Maker Wii U Premium Pack: tartalmaz egy fekete Wii U Premium konzolt, egy dobozos Super Mario Maker példányt, egy keményfedeles művészeti könyvet és egy 30. Évfordulós Mario Classic Colours amiibo figurát a 30th Anniversary Collection szériából.
  • Super Mario Maker Limited Edition: tartalmaz egy dobozos Super Mario Maker példányt, egy keményfedeles művészeti könyvet és egy 30. Évfordulós Mario Classic Colours amiibo figurát a 30th Anniversary Collection szériából.

A Mario Classic Colours amiibo figura a 30th Anniversary Collection szériából külön is megvásárolható lesz szeptember 11-től, a Modern Colours változat pedig október 23-tól lesz elérhető.

A Super Mario Maker pont időben jelenik meg a különleges szeptember 13-i mérföldkő, vagyis a Super Mario Bros. sorozat 30. évfrodulójának megünneplésére. Harminc évvel a Super Mario Bros. 1985-ös japán megjelenése után Mario több száz pályán verekedte át magát és számos módon győzte le örök ellenségét Bowsert, a rajongók pedig más-más módon emlékeztek meg kedvenc Mario pillanataikról a Super Mario Bros. 30. Évfordulós weboldalán.

Mindeközben nem más, mint maga a Super Mario sorozat alkotója, Shigeru Miyamoto segít fényt deríteni pár régi rajongói kérdésre egy “Mario Myths with Mr. Miyamoto” videóval a Nintendo YouTube csatáronáján.

Harminc éve ez az első alkalom, hogy a rajongók írják a szabályokat, így egymásra pakolhatnak több Bowsert, átalakíthatják Mariot olyan Nintendo karakterekké, mint Pikmin, Wii Fit Trainer vagy Link a Mystery Mushroom gombákkal, de akár egyedi hangeffektusokat is adhatnak a pályákhoz a Super Mario Makerben! A dobozos példányt megvásárló játékosok továbbá többet is megtudhatnak a játék nyújtotta határtalan lehetőségekről a Keményfedeles művészeti könyvből*.

*A játékot digitálisan, a Nintendo eShop kínálatából megvásárló játékosok számára a művészeti könyv PDF változatatban lesz letölthető a Super Mario Maker honlapjáról.