A SUPER SMASH BROS. ULTIMATE MINDEN IDŐK LEGGYORSABBAN FOGYÓ, OTTHONI NINTENDO-KONZOLRA KIADOTT JÁTÉKA LETT EURÓPÁBAN

A 74 játszható harcossal, több mint 100 pályával, több mint 800 zeneszámmal és rengeteg egyéb extrával kecsegtető Super Smash Bros. Ultimate Nintendo Switch konzolra nem csak a videojátékok történelmének legnagyobb crossover eseményét jelenti, hanem Európában a Nintendo által eladott leggyorsabban fogyó otthoni konzoljátékká* is vált, túlszárnyalva olyan játékok megjelenéskori eladási mutatóit is, mint a The Legend of Zelda: Breath of the Wild, a Super Mario Odyssey, és a Mario Kart 8 Deluxe, melyek mindegyike több mint 10 millió eladott példánnyal büszkélkedhet.

 

Az új játék – ami népszerű videojáték-szereplők (mint például Mario, Link a The Legend of Zelda sorozatból, Donkey Kong, és sokan mások) közötti akciódús harcokat vonultat fel – világszerte december 7-én jelent meg, és máris rekordot döntött. Európában a játék megjelenését követő első három nap alatt majdnem 30%-kal több példány fogyott a játékból, mint a Mario Kart Wii-ből, ami végül több mint 37 millió példányban kelt el világszerte. A játék ráadásul nem csak a boltokban népszerű, hiszen a Super Smash Bros. Ultimate a Nintendo eShop–ban is a legkelendőbb játék jelenleg.

 

A Super Smash Bros. Ultimate kizárólag Nintendo Switch konzolon elérhető, a Nintendo különleges otthoni konzolján, amivel bárhol, bármikor és bárkivel élvezhetjük a videojátékokat. A konzolnak ez immár a második karácsonyi szezonja, amit ezúttal olyan címek fémjeleznek, mint többek között a Super Smash Bros. Ultimate, a Pokémon: Let’s Go, Pikachu! / Pokémon: Let’s Go, Eevee!,vagy a Super Mario Party. Ráadásul a konzolon használható játékok gyűjteménye már több mint 1000 különböző címet számlál, amik között minden ízlésnek és gyakorlottsági szintnek találhatnak megfelelőt az érdeklődők.

 

Mindössze 20 hónappal a megjelenése után már elmondható, hogy a Nintendo tíz, Európában legnépszerűbb, otthoni konzolra kiadott játéka közül öt a Nintendo Switch konzolra jelent meg**: a The Legend of Zelda: Breath of the Wild, a Mario Kart 8 Deluxe, a Super Mario Odyssey, a Pokémon: Let’s Go, Pikachu! / Pokémon: Let’s Go, Eevee!, és most a Super Smash Bros. Ultimate is azok közé a játékok közé tartozik, amik mindenki számára felhőtlen szórakozást nyújtanak a Nintendo Switch konzolon.

 

“A Super Smash Bros. Ultimate a legnagyobb Super Smash Bros. játék valaha, és nem csupán a leggyorsabban fogyó darabja a sorozatnak, amit Európa látott, hanem minden, otthoni konzolokra kiadott játékot tekintve is a legkelendőbb a kontinensen.” mondta a Nintendo Európa vezérigazgatója, Stephan Bole. „A Nintendo Switch-tulajdonosok nagy reményekkel tekinthetnek a 2019-es év elébe is, olyan játékmegjelenésekkel, mint az Animal Crossing és a Pokémon sorozatok új darabjai, a Yoshi’s Crafted World, a Fire Emblem: Three Houses és rengeteg egyéb.”

 

A Super Smash Bros. Ultimate kapható a boltokban és a Nintendo eShopban, valamint limitált kiadásban, tematikusan dizájnolt Joy-Con kontrollerekkel és dokkolóval valamint a játék letöltőkódjával.

 

A Super Smash Bros. Ultimate a Nintendo leggyorsabban fogyó, otthoni konzolokra kiadott játéka lett Európában, aminek megjelenéskori eladási mutatói csaknem 30%-kal haladták meg a Mario Kart Wii értékesítési statisztikáit.

 

Megjegyzések

* A Nintendo saját értékesítési mutatói alapján, beleszámítva a különálló és csomagban eladott darabokat, illetve a Nintendo eShopban elérhető letölthető verziókat is.

** A Nintendo saját értékesítési mutatói az egyes játékok megjelenését követő első három nap eladási statisztikái alapján.