A NINTENDO RÉSZLETEKET ÁRULT EL AZ ELSŐ THE LEGEND OF ZELDA: BREATH OF THE WILD DLC-CSOMAG TARTALMÁVAL KAPCSOLATBAN

A The Legend of Zelda: Breath of the Wild, a Nintendo eddigi legambiciózusabb videojátéka, osztatlan sikert aratott mind a kritikusok, mind a játékosok körében. A nagyszabású, szabadtéri kaland hamarosan még több tartalommal bővül az Expansion Pass-szel rendelkezők számára két tervezett DLC csomag keretében, mind a Nintendo Switch mind a Wii U verzió esetén. Az első tartalomcsomag, a The Legend of Zelda: Breath of the Wild – The Master Trials nyáron jelenik meg, míg a második valamikor 2017 telén. A két DLC csak közös csomagban elérhető, £17.99/€19.99-os áron. Az első DLC hozzá fog adni a játékhoz egy Trial of the Sword elnevezésű próbatételt, nehezített módot, valamint további szórakoztató és hasznos funkciókat.

Továbbá a mai naptól egy ingyenes frissítés lehetővé teszi a játékosok számára, hogy a játék jeleneteit a kilenc elérhető nyelv (köztük akár a japán nyelv) bármelyikén élvezhessék, míg a felirat továbbra is angol marad.*

 

Az alábbiakban a The Legend of Zelda: Breath of the Wild – The Master Trials DLC-csomag által kínált bővítő tartalmakat részletezzük:

 

  • Trial of the Sword: A területre való belépéssel egy új kihívásba kezdhetünk, ami a Trial of the Sword elnevezést kapta (korábban „Cave of Trials”-ként hivatkoztak rá). A próbatétel során ellenfelek tűnnek fel egymás után, és Linknek a ruhái és a fegyverei nélkül kell szembenéznie velük. Ha egy teremben minden ellenfelet legyőzött, folytathatja útját a következő szobába. A Trial of the Sword körülbelül összesen 45 ilyen termet fog tartalmazni, amelyek mindegyikét teljesíteni kell a kihívás elvégzéséhez. Ha Link minden ellenfelet legyőzött, felébred a Master Sword igazi ereje, és onnantól kezdve, amikor használható, mindig világítani fog, és erősebb állapotában marad.
  • Nehezített mód: Az új kihívásokra vágyók különösen örülhetnek a nehezített mód érkezésének. Nehezített módban az ellenfelek „rangjai” eggyel emelkednek (például a piros bokoblinok kékké változnak), sőt még akár olyan szörnyekkel is találkozhatunk, amik a normál nehézségi fokozatban nem tűnnek fel. Ezen kívül az ellenfeleink harc közben lassan töltik vissza az életüket, ezzel kényszerítve bennünket, hogy a lehető leggyorsabban végezzünk velük, ráadásul könnyebben kiszúrják Linket, ha a közelükben van, így nehezebb lesz meglepetéscsapást mérni rájuk. Mindezeken felül egész Hyrul-szerte léggömbökkel a levegőben tartott platformok jelennek meg, melyeket ha sikerül elérnünk, ellenfelekkel küzdhetünk meg, és kincseket gyűjthetünk be rajtuk.
  • Hero’s Path mód: Hyrule felfedezése izgalmas feladat, de egy ekkora világ esetén nehéz lehet számon tartani, merre jártunk már. Hogy segítse az útvonal megjegyzését, a Hero’s Path mód minden megtett lépésünket dokumentálja, és zöld színnel kijelzi az általunk bejárt útvonalat a térképen. A megtett útvonal az elmúlt 200 óra mozgásait követi, és egy csúszka segítségével az idővonal bármelyik pontjáig megtett lépéseket megtekinthetjük. Ez a funkció visszamenőlegesen is működik, így azok a játékosok is nagy hasznát vehetik, és megtekinthetik, melyik területeket fedezték már fel, akik már sok-sok órát beletettek a játékba. A Hero’s Path használatával kiderül, melyek azok a területek, amiket még nem látogattunk meg, így abban is segítséget nyújthat, hogy megtaláljuk a még felfedezetlen szentélyeket is.

  • Korok maszk: A Korok álarc megtalálásával sokkal könnyebb lesz Korokokat felkutatnunk a világban. Ha az álarcot viseljük, rezegve fogja nekünk jelezni, ha egy Korok rejtőzik valahol a közelünkben.
  • Travel Medallion: Valahol a játékvilágban el lesz rejtve egy kincsesláda, ami egy amulettet tartalmaz. Ennek az amulettnek a segítségével a játékosok egy ideiglenes teleport-pontot helyezhetnek el a térképen ott, ahol épp állnak. Link ezután bármikor szabadon odautazhat arra a helyszínre. Egyszerre csupán egy ilyen utazási pont lehet regisztrálva a térképen.
  • Új felszerelés: Nyolc új, a The Legend of Zelda sorozat korábbi darabjai és szereplői által inspirált ruhadarab lesz megtalálható a világban az első DLC-csomag letöltését követően. Ha ezeket a felszereléseket sikerül a játékosnak felkutatnia, olyan korábbi közönségkedvenc játékok és karakterek ihlette megjelenést kölcsönözhet Linknek, mint például Midna, Tingle, Phantom vagy a Majora’s Mask.

A jövőben további információkat leplezünk le a második DLC-csomaggal kapcsolatban. Minden DLC elérhető lesz mind a Nintendo Switch, mind a Wii U verzióra is. További információkért a The Legend of Zelda: Breath of the Wilddal kapcsolatban látogassanak a https://www.nintendo.hu/switch weboldalra.


*
Az audio választható nyelvei: japán, angol, francia (Franciaország), francia (Kanada), német, spanyol (Spanyolország), spanyol (Dél-Amerika), olasz valamint orosz. A funkció bekapcsolásához a Wii U verzióban előbb le kell tölteni a hanganyag-csomagot a Nintendo eShopból.