A NINTENDO BEMUTATJA A THE LEGEND OF ZELDA: BREATH OF THE WILD JÁTÉKOT AZ E3 ELSŐ NAPJÁN

A Nintendo az első részletes The Legend of Zelda: Breath to the Wind, illetve Pokémon Sun és Pokémon Moon bemutatóval kezdte műsorát a los angelesi E3 rendezvényen, a Nintendo Treehouse: Live műsor fennmaradó idejét pedig a The Legend of Zelda: Breath of the Wild plusz tartalmainak ismertetésének szentelte. Az E3 során kipróbálható demó a teljes játék csupán apró töredéke, de a fizikai mérete ellenére rendkívül jó bemutatja a játék nyújtotta lehetőségeket, amik azonban jóval túlmutatnak a demóban látottakon. Az egész napos bemutatás ellenére a Nintendo alig súrolta lenyűgöző nyílt világú kalandja tartalmainak felszínét.

Íme, egy gyors visszatekintés a mai bejelentésekre. További The Legend of Zelda: Breath of the Wind részletekért látogass el a http://e3.nintendo.com oldalra és nézd vissza részenként a különböző Nintendo Treehouse: Live videókat és mást.

Próbák Szentélye: Ezekből több mint 100 található szétszórva a világban és néha már a megtalálásuk is külön fejtörő. Ennek eredményeként a Szentélyek még kompaktabb kihívások elé állítják a játékosokat, amiket számos különböző módon teljesíthetnek. A Lélek Gömbök megszerzéséhez a játékosoknak előbb teljesíteniük kell a szerzetesek által eléjük állított kihívásokat vagy fejtörőket.

Rúnák: A Szentélyek felfedezése közbe a játékosok rúnákat szerezhetnek. A Mágneses Rúna segítségével Link képes hatalmas fém tárgyakat megemelni. Az Időzített Bomba két különböző módon használható: guruló gömbként vagy kockaként, ami egy helyben marad. A Sztázis Rúna egy pillanatra megdermeszti a mozgó tárgyakat, míg a Krionika Rúna megfagyasztja a vizet és egy jégoszlopot emel rajta.

Fegyverek és Harc: A játék fegyverek széles választékát tartalmazza, köztük számos olyan, ami a sorozat történetében először tűnik fel. A játékosoknak keresve, vagy legyőzött ellenfeleiktől elvéve tehetnek szert fegyverekre, amik azonban idővel elhasználódnak. Támadó és védekező mozdulataikat jól időzítve a játékosok átmenetileg lelassíthatják az időt és egy támadás hullámmal vághatnak vissza ellenfeleiknek.

Étel: A sorozat hagyományaival szakítva a játékosok hiába kutatnak majd szívekért és rúpiáért a füvet vagdosva. Link hasznosítani tudja a környezetében lévő ételeket, köztük almákat és gombákat, de akár vadászni is képes. A nyers ételek elfogyasztása valamelyest visszatölti Link életerejét, azonban a különböző alapanyagok együttes kifőzése más-más hatású, például átmeneti fagy vagy hő ellenállást biztosító fogást eredményez.

Éghajlat: A havas fagytól a sivatagi hőségig Linknek mindig az adott időjáráshoz igazodva kell öltözködnie. Ha melegen kell tartania magát, megteheti egy erre alkalmas ruhával, egy égő fáklyával egy testhőmérsékletét és életerejét megőrző fogás elfogyasztásával. Linknek a viharok alkalmával is óvatosnak kell lennie, ha ugyanis fém tárgyakkal van felszerelve, könnyedén magához vonzhatja a halálos villámcsapásokat.

amiibo Kompatibilitás: Reggel bejelentésre kerültek a külön a játékhoz készült részletes amiibo figurák, a Treehouse stábja pedig végre bemutatta, hogy fog csatlakozni a The Legend of Zelda: Twilight Princess HD Wolf Link amiibo figurája a játékhoz. Ha a játékosok beolvassák a Wolf Link amiibo figurát a Wii U GamePad kontrolleren, Wolf Link megjelenik a játékban és Linkhez csatlakozva segíti az ellenfelek legyőzésében. Wolf Link három szívvel rendelkezik, de ezek számát tovább növelhetik a játékosok a The Legend of Zelda: Twilight Princess HD játék Árnyak Barlangja kihívásainak teljesítésével, majd mentési adatainak átvitelével. Wolf Link naponta egyszer idézhető meg és azonnal eltűnik, ahogy elfogynak a szívei, de másnap újból használható.

A The Legend of Zelda: Breath of the Wild várhatóan egy időben fog megjelenni Wii U-ra és a Nintendo következő, NX kódnevű konzoljára 2017-ben.

A Nintendo Treehouse: Live adása június 15-én (szerda) 19:00-kor kezdődik egy különleges Pokémon GO fejlesztői Q&A programmal, majd korábban bejelentett Wii U és Nintndo 3DS játékok bemutatásával folytatódik, mint a Paper Mario: Color Splash, a Rhythm Paradise Megamix, a Tokyo Mirage Sessions #FE, a Monster Hunter Generations és a Dragon Quest VII: Fragments of the Forgotten Past. Az adás során továbbá bemutatkozik majd teljesen új szerepjáték IP Nintendo 3DS készülékekre. A Nintendo Treehouse: Live adása a http://twitch.tv/nintendoUK oldalon követhető.