2022-ben a Nintendo Switch konzolokra érkezik a Nintendo Switch Sports, a hatalmas Mario Kart 8 Deluxe megvásárolható kiegészítő, valamint a Xenoblade

A jövő számtalan lehetőséget tartogat 2022-ben – és azt követően is – a Nintendo Switch játékosok számára! A legújabb Nintendo Direct videóbemutatón a Nintendo bejelentette, hogy az idei év során rengeteg új és változatos játék, valamint tartalom érkezik a Nintendo Switch konzolra. A Nintendo emellett új részleteket is megosztott korábban már bejelentett játékokkal kapcsolatban, többek között azt is, hogy a játékosok mikor vehetik kezükbe az új címeket.

A Nintendo Direct során a nézők olyan játékokba és sorozatokba nyerhettek bepillantást – és szerezhettek bővebb információkat – mint a Xenoblade Chronicles 3; a Nintendo Switch Sports – amely a Wii Sports sorozat online játékmóddal* is rendelkező új iterációja; a Mario Strikers: Battle League Football, és a Fire Emblem Warriors: Three Hopes.

További hírek érkeztek a Mario Kart 8 Deluxe – Booster Course Pass tartalmáról is, amely 48 – a teljes Mario Kart sorozatból összeválogatott – felújított pályával egészíti ki a Mario Kart 8 Deluxe játékot, és fizetős DLC-ként**, vagy további költségek nélkül, fizetős Nintendo Switch Online + Expansion Pack tagsággal lesz elérhető. Ezen felül pedig a Salmon Run – a Splatoon 3 kooperatív módjának – következő hullámáról is újabb részletek láttak napvilágot, valamint bejelentésre került a játék megjelenési időszaka is, amely idén nyárra fog esni. Az EarthBound és az EarthBound Beginnings RPG-k is bemutatásra kerültek, mint két olyan cím, amelyek röviddel a prezentációt követően már elérhetőek a Nintendo Switch Online platformján.

A prezentáción emellett a Nintendo globális kiadói és fejlesztői partnereinek számos játéka is fontos szerepet kapott, többek között az MLB The Show 22 Nintendo Switch változata; a valóságot felforgató puzzle-platform játékpáros gyűjteménye, a Portal: Companion Collection; valamint a Disney és Pixar magas oktánszámú, ingyenesen játszható versenyzős-harcolós címe, a Disney Speedstorm. A bemutatón a SQUARE ENIX klasszikus játékainak számos remake-je és remasterelt változata is szerepelt, például a CHRONO CROSS: THE RADICAL DREAMERS EDITION, a FRONT MISSION 1st.: Remake és a FRONT MISSION 2: Remake, valamint a Japánon kívül most először megjelenő LIVE A LIVE!