Dragon Quest VIII: Journey of the Cursed King

Az újévvel új küldetések és kalandok elébe is nézünk, ami alól 2017 sem lesz kivétel, hiszen 2017. január 20-án fog megérkezni Nintendo 3DS készülékekre a DRAGON QUEST VIII: Journey of the Cursed King. A klasszikus szerepjáték ezen kézi konzolos változata, ami megismertette Európával a DRAGON QUEST sorozatot most visszatért és még nagyobb, mint valaha, ráadásul két új játszható karakterrel és mellékküldetésekkel bővült, továbbá ezúttal már bárhol, bármikor élvezheted.

A történet azzal kezdődik, hogy az udvari bolond Dhoulmagus a Trodain Kastélyba látogatva ellopja a Király jogarát, majd annak erejével őméltóságát trollá, a lányát lóvá, a palota lakóit pedig növényekké változtatja. Támadása egyetlen túlélője egy palotaőr, aki megmenekült az átoktól és most eljött az ideje, hogy megmentse a királyságot, amire felesküdött. A jogar visszaszerzéséhez és Trodain régi fényének visszaállításához Hősünknek be kell utaznia számos vidéket, szövetségeseket gyűjteni maga köré és követni Dhoulmagus pusztításának nyomait.

Akár első alkalommal, akkor a kaland újraélése kedvéért kezdenek bele a játékosok a DRAGON QUEST VIII: Journey of the Cursed King izgalmaiba, ugyanúgy élvezhetik majd az összes történetbe vágó átvezető videót teljes szinkronnal, valamint az új történeti tartalmakkal jobban megismerhetik a Hőst és az ördögi Dhoulmagust. A további újdonságok közt szerepelnek még ráadás mellékküldetések, felfedezésre váró helyszínek és még egy új alternatív befejezés is.

A visszatérő hősök észrevehetik, hogy a DRAGON QUEST VIII: Journey of the Cursed egyes elemei gördülékenyebbek lettek a hordozható jelleg miatt. A sietésben lévő játékosoknak ezentúl nem kell minden alkalommal egy Templomba szaladni játékállásuk elmentéséhez az új Gyors Mentés funkciónak köszönhetően, amivel bármikor elmenthetik játékállásukat, majd kiléphetnek a játékból. A türelmetlen harcosok a harcokon is gyorsabban átverekedhetik magukat az új „Felgyorsítás” funkcióval.

Akik szeretnének megörökíteni a béke nevében teljesített küldetéseiteket, most még könnyebben megtehetik, ugyanis harcokon és átvezető videókon kívül a játékosok bármikor megállíthatják a játékot és képet készíthettek eddigi kalandjaitokról. A képek számos különböző módon szerkeszthetők, köztük különleges pózokkal, matricákkal, szűrőkkel vagy akár keretekkel is. Miután talákozott Camera Obscuraval a Prospect Kikötőben, a játékosok feloldhatják Cameron Kódekét is, aminek segítségével értékes díjakra tehetnek szert bizonyos tárgyak, szörnyek vagy helyzetek megörökítésével.

A rögzített képek mindegyike az SD kártyára mentődik és megosztható a többi DRAGON QUEST VIII: Journey of the Cursed King kalandorral is a StreetPass funkción keresztül. Megosztásukat követően más játékosok kifejezhetik tetszésüket egy „thumbs-up” visszajelzéssel, amiből minél többet szerez a kép, annál nagyobb az esélye, hogy egy tárgyat kap az azt elkészítő játékos.

Az újév egy újabb megmentésre váró világot hoz el a 2017. január 20-án kizárólag Nintendo 3DS készülékekre megjelenő DRAGON QUEST VIII: Journey of the Cursed King személyében.