Professor Layton and the Miracle Mask

Történet
Hershal Layton professzor és segítői Luke és Emmy ezúttal a karnevál városába Monte d'Orba látogatnak, ahol a titokzatos álarcos férfit próbálják megállítani, aki az ünnepségen résztvevőket terrorizálja és a fekete mágiát alkalmazva átváltoztatja őket pl. kőszoborrá.

Layton minden mögött a titokzatos maszkot látja, melyet a rejtélyes úr hord. A leírása ugyanis ül arra a maszkra, melyről az a hír járja, hogy aki felhelyezi, annak hihetetlen hatalmat kölcsönöz. A maszk átvizsgálása a professzort nem csak az eset megoldásához juttatja el, de saját múltjának sötét fejezetébe is.

Játszhatóság
A játék olyan városban játszódik, mely a 18.század európai városaira emlékeztet. A régebbi számítógépes kalandokból ismert point 'n' click módszerrel tudtok benne mozogni. Ez egyszerű módon történik, stylusszal rámutatsz az adott helyre a Nintendo 3DS érintőképernyőn. Az egyes helyeken nyomok után fogsz kutatni és kikérdezed a város lakóit és a karnevál látogatóit.

Gyakran logikai játékok – rejtvények megoldásával jutsz el a kulcsfontosságú tanúkhoz és bizonyítékokhoz, melyeket saját agytekervényeid segítségével kell megoldanod. A játékban összesen 150 találós kérdés van, melyet meg fog kellened fejteni.

Grafika
A Professor Layton sorozat kitűnik az egyedülálló grafikájával, mely a klasszikus rajzfilm sorozatokra emlékeztet. Minden úgy néz ki mintha kézzel lenne rajzolva, hihetetlen részletességgel kidolgozva. Az egyes karakterek animálva vannak és a fő események filmes cut – jelenetekkel vannak elmondva, melyen fel vannak játszva a beszédek.

A játék felhasználja a Nintendo 3DS képességet – igazi 3D kép ábrázolását szemüveg használata nélkül. A 3D hatás a grafikának figyelemre méltó mélységet biztosít és segít megoldani néhány rejtvényt.

Bónuszok
A Professor Layton and the Miracle Mask tartalmaz egy bónusz játékmódot, amelyben a feladatod a fiatal Laytont kijuttatni az öreg romokból. Az utadba állhatnak pl. múmiák, csapdák, akadályok, hasadékok.

Ezen kívül a professzor táskájában három minijátékot is találhattok. Az elsőben gondoskodnod kell arról, hogy a robot, mely kulccsal húzható fel biztonságosan a célba jusson. A második minijátékban a feladatod legjobban feltölteni a falusi önkiszolgáló kisbolt polcait. Csak az nyerhet, akinek sikerül eladni az összes árut. A harmadik minijátékban egy kicsi nyuszit fogsz megtanítani trükkökre, hogy a cirkuszban léphessen fel.

Továbbá a Nintendo Network internetes szolgálaton keresztül lehetséges lesz lehúzni (az első naptól kezdve egy éven keresztül) egy új találós kérdést minden nap. Ez összesen 365 további rejtvény a már alap 150-hez.

Időtengely
Ez az ötödik rész a trilógia második része, mely az első trilógia sorozata előtti történetet mondja el. Az időtengelyen ez a fejezet valamennyi idővel a negyedik rész (Professor Layton and the Spectre's Call.) eseményei előtt játszódik.

Ajánlott konfiguráció

  • Nintendo 3DS vagy Nintendo 3DS XL konzol
  • Érintő toll – stylus
  • Vezeték nélküli internet hozzáférés WiFi-n keresztül.