Fire Emblem: Awakening

Fire Emblem egy több éves tradícióval rendelkező japán stratégiai stílusú sorozat az Inteligent Systemstől és a Nintendótól. A Nintendo 3DS konzolok tulajdonosai idén örülhetnek az új résznek, mely öt év után, új, eddig még nem látott történettel érkezik.

Történet & karakterek
Az új Fire Emblem történet lényege, hogy két karakter összetalálkozik, melyből az egyiket te alakíthatod ki. Nem szó szerint alakíthatod ki, de a testreszabás skálája rendkívül széles. Befolyásolhatod a karakter kinézetét, tulajdonságait és képességeit. Csupán egy dolgon nem lehet változtatni, a karaktered a testén a sárkány szimbólumot fogja viselni.

A történet elején te és az Iris Királyság jelenlegi hercege – Chrom (aki teljesen egyforma szimbólumot visel a testén mint te) összetalálkoztok. A két szimbólum közeli találkozása olyan erőt fejt ki, hogy felébreszti a mély álomból a két sárkányt, akik mérgükben le akarják rombolni az egész kontinenst. És ez csak a kezdete a problémáknak.

Játszhatóság
A gigantikus ellenséggel szemben csatlakozol Chromhoz és csapatához, hogy elhárítsd a veszedelmet és újra rendet teremts.

A céltól jó néhány küldetésekkel teli fejezet választ el. Az animált intro után, mely megismertet a történettel, a játéktérképen találod magad, mely mezőkre van felosztva. Minden mező valójában egy lépés, melyet az egységeddel egy nekifutásra megtehetsz.

Ez esetben egy stratégiai stílusú videojátékról van szó, ahol az ellenséggel felváltva kerültök sorra és az egyes húzásokra annyi idő áll a rendelkezésedre, amennyit csak szeretnél. Az ellenséggel való találkozáskor nyugodtan kiválaszthatod, hogy milyen fegyverrel akarod őket megtámadni és a játék átkapcsol egy másik rezsimbe, melyben megtekintheted a párbaj animációját.

A térképek és a küldetések minőségének már hagyománya van. Aki nem hiszi kipróbálhatja valamelyik előző részét a sorozatnak, vagy valamelyik részét a Advance Wars sorozatnak (Gameboyra Advance és Nintendo DS-re) vagy a konzolra való Battalion Wars (a Nintendo GameCubera és a Wii-re).

Újdonságok a sorozatban
Az új Fire Emblem először fog tartalmazni egy speciális módot alacsonyabb nehézségi fokkal a kezdő játékosok számára. Ezt a módot Casual Modenak nevezik és a fő változás a klasszikus változattal szemben az, hogy a halott karakterek a következő misszióban újra megjelennek mint élők, vagyis játszható karakterek A klasszikus módban a halottak örökké halottak maradnak.

Ebben a sorozatban első alkalommal nyílik lehetőség a kooperatív multiplayer módban való játszásra és támogatva lesznek a Nintendo 3DS konzolok népszerű funkciói is: StreetPass a SpotPass.

A legnagyobb újdonságot a kibővített tartalom megvásárolható letöltése jelenti, melynek angol nyelvű rövidítése a DLC. Akinek nem lesz elegendő a missziók száma, melyet a játék gazda története kínál, lehetséges lesz lehúzni további missziókat a játékélmény meghosszabítására. Továbbá rendelkezésre állnak további karakterek is. Ugyanakkor ha valaki nem tart igényt a a kibővített tartalomra, nem kell aggódnia, ezek a bővítések nem szükségesek az eredeti történet végigjátszásához.

Audiovizuális kabát
A Fire Emblem a Nintendu 3DS-en jobban fog mutanti mint valaha korábban. A 3D-s grafika sztereoszkópikus 3D-s ábrázolással csak a kezdet. A videojáték jól sikerült cut- jelenetekkel képregényes cel-shading stílusban jelentkezik, melyet sötétebb árnyalatú színek és manga stílusban megrajzolt karakterek (melyeket Yusuke Kozaki tervezett) jellemeznek. Ő gondoskodott a designról a No More Heroes (Wii-re) mindkét részében.

Minimális konfiguráció:
– Nintendo 3DS konzol

Ajánlott konfiguráció:
– Nintendo 3DS konzol
– vezeték nélküli internet hozzáférés