VÁGJ VISSZA A GONOSZ BIRODALOMNAK, ÉS ADD VISSZA A VILÁGNAK A SZUSI EREJÉT A SUSHI STRIKER: THE WAY OF SUSHIDO-BAN, NINTENDO SWITCH-EN ÉS NINTENDO 3DS-EN

A Sushi Striker: The Way of Sushido-t, a gyors tempójú akció-fejtörő játékot először a 2017-es E3-on jelentette be a Nintendo. A játék 2018. június 8-án jelenik meg Nintendo Switch és Nintendo 3DS rendszercsaládra egyaránt. Hogy mi várható ebben a vidám, letehetetlenül szórakoztató új kalandban, milyenek a helyszínek, karakterek – nem is beszélve a vérpezsdítő főcímzenéről -, abból az új Sushi Striker: The Way of Sushido – Főcímdal Karaoke Verzió nyújt némi ízelítőt, ami a játék zenéjét egy csapásra igazi karaoke-klasszikussá varázsolta.


A Sushi Striker: The Way of Sushido világában a gonosz Birodalom uralkodik, és szigorú kézzel szabályozza a szusifogyasztást, teljesen megtiltva azt a legyőzött Köztársaság alattvalóinak. Ahogy a történet kezdődik, elárvult hősünk, Musashi (fiú vagy lány karakterként egyaránt játszható) útra kel aprócska falujából a Köztársaságban, korgó gyomorral, de álmokkal telve – arról álmodik, hogy az emberek újra olyan világban élhetnek, ahol nincs éhezés, és mindenki élvezheti a szusi ízletességét. Egy vándorló harcossal, azaz Sushi Strikerrel való találkozása felnyitja Musashi szemét a nagyvilágra, és egy hatalmas kaland veszi kezdetét.

 

A játékosok készülhetnek a megannyi színes karakterrel való találkozásra, miközben Musashival barangolnak ebben az élénk, animeszerű fantáziavilágban: kezdve az áruló, helyi keménylegény Kojirótól az izomkolosszus birodalmi igazságosztó Kodiak tábornokon át a gyönyörű, de magányos szusi-bérgyilkos Celiáig. Itt az idő, hogy visszavágj a Birodalomnak és a kegyetlen szusi-elnyomatásnak! Barátokra találsz majd a Sushi Felszabadító Front gerillaharcosai között is, de vajon tényleg megbízhatsz ambiciózus vezetőjükben, Masában? A történet a klasszikus hőseposz elemeit kombinálja humorral és a szusit övező igazi szenvedéllyel, így olyan kalandban lesz részed, ami semmi eddigihez nem fogható. Az összetéveszthetetlen látványvilág, az újszerű történetmesélés és az addiktív harcrendszer mind a játék alapelemei.

 

Ahogy a vándorló szamurájok párbajoztak egymással a középkori Japánban, úgy csapnak össze az utazó Sushi Strikerek a Sushi Striker: The Way of Sushido világában. A csatákban mindig két harcos méri össze erejét úgy, hogy három-három, szusival teli futószalag, valamint egy hetedik közös szalag rakományát kezelik. Az azonos színű szusis tányérok kiválasztásával és összekötésével tornyokat állítanak össze, amiket aztán az ellenfélhez vágnak, egész addig, míg egyikük ki nem dől. A tányérok sebzése függ a méretüktől és a színüktől is, de a különféle kombinációk és módosítók fokozhatják vagy csökkenthetik a támadások erejét. Az akció gyors tempójú és frenetikus, de egyben stratégiai mélységekkel is rendelkezik, ami igazán csak azután válik kiaknázhatóvá, hogy az alapokat már elsajátítottuk.

 

Mint minden hőstörténetben, a természetfeletti erők hatását itt sem szabad alábecsülni. A szusikoboldok kulcsszerepet játszanak a Sushi Striker: The Way of Sushido-ban. Ezek az isteni teremtmények hozzák el a szusit a világba, és különleges képességeiket használva segítik a Sushi Strikert, aki mellé szegődtek. Musashi kalandja kezdetén találkozik az erős és nevezetes szusikobolddal, Jinraival, aki hamar hasznos társaságnak bizonyul. De még sok más szusikobolddal találkozhatsz – több mint 50 szerepel a játékban, akik közül sokan tovább tudnak fejlődni még erősebb formákba. Akár 3 szusikoboldot is alkalmazhatsz egyszerre, és annak kitapasztalása, hogyan használhatod legjobban egyedi erejüket, a játék stratégiai részének egy nagyon fontos eleme.

 

A jövendőbeli Sushi Strikerek bizonyára örömmel hallják, hogy a Sushido útja nem kell, hogy magányos legyen, hiszen a játék mindkét verziója támogatja az online* és helyi többszemélyes játékot. A Nintendo Switch verzióval a játékosok bárhol és bármikor összemérhetik erejüket barátaikkal – egyetlen Nintendo Switch konzol és a szoftver egyetlen példánya elég a kétszemélyes küzdelmek élvezéséhez. Csak add át az egyik Joy-Cont partnerednek és máris kideríthetitek, ki az igazi mester, és ki csupán egy tanítvány.

 

A Sushi Striker: The Way of Sushido a frenetikus, de mégis taktikus játékmentet kombinálja színes, animeszerű látványvilággal, így egy olyan akció-fejtörő játék született, ami egy tele bento-doboznyi meglepetést és élvezetet kínál. Ez a friss és ínycsiklandó küldetés, ami megmenti a világot, és elhozza a szusi áldását a tömegeknek, június 8-án kezdődik, amikor a játék megjelenik mind Nintendo Switch, mind Nintendo 3DS konzolokra.