A NINTENDO IGAZÁN ODACSAPOTT AZ E3-ON 2018-AS BEJELENTÉSEIVEL, RÉSZLETEK A SUPER SMASH BROS. ULTIMATE-TEL KAPCSOLATBAN

A Nintendo megkezdte programsorozatát a 2018-as E3 videojáték-kiállításon – és egyből igazán nagyot robbantott. Most láthattunk először részleteket a Super Smash Bros. Ultimate-ből, a világon több mint 40 millió eladott példánnyal büszkélkedő sorozat legutóbbi darabjából. A kifejezetten Nintendo Switch-re tervezett új játékban, a Super Smash Bros. Ultimate-ben akár 8 játékos is megmérkőzhet egyszerre, akcióval teli csatákban, amik során jól ismert videojáték-szereplőket kell a képernyőről kiütniük. Legendás videojáték-világok és harcosok találkoznak a legnagyobb ütközetben a 2018-as E3 során, ami június 14-éig tart a Los Angeles Convention Centerben. A Nintendo az új megjelenésekkel kapcsolatos bejelentéseit a Nintendo Direct: E3 2018 című videóprezentációjában tette közzé, amit az érdeklődők a http://e3.nintendo-europe.com/ címen tekinthetnek meg.

A Super Smash Bros. Ultimate-ben minden egyes, a játék majd két évtizedes történelme során megjelent harcos szerepelni fog, amivel ez a kiadás a videojátékok történelmének legnagyobb crossover-eseményévé válik. A rajongók visszatérő kedvenceknek örülhetnek majd, mint például az Ice Climberek, vagy Pokémon Trainer, de új harcosok is felsorakoznak, mint például Ridley a Metroid-sorozatból, vagy Inkling a Splatoon-sorozatból. A játék számos kontrolleropciót támogat, köztük a Nintendo GameCube kontrollert (az eredeti és az új dizájnt egyaránt), a Joy-Con kontrollert, vagy a Nintendo Switch Pro kontrollert. A Nintendo Switch segítségével a játékosok bárhol megmérkőzhetnek, amikor csak kedvük tartja, kézikonzolos vagy asztali módban, miközben az online játék előnyeit is élvezhetik.

 

A Super Smash Bros. Ultimate-ben számtalan pálya és új tárgyak várják a játékosokat, ahol a játékmechanika gondos tervezésének köszönhetően bármilyen gyakorlottsággal is rendelkezzenek, pillanatok alatt képesek bekapcsolódni a játékba. Minden, a Super Smash Bros. sorozatba tartozó amiibo figura kompatibilis a játékkal, sőt minden harcos más sorozatba tartozó amiibo figurái is támogatottak. A Super Smash Bros. Ultimate tervezett megjelenési időpontja december 7-e, és a játék kizárólag Nintendo Switch konzolokon lesz elérhető. A játékot a Nintendo, a Sora, Ltd. És a BANDAI NAMCO Studios közösen fejlesztik Masahiro Sakurai vezetésével.


A Nintendo bejelentette azt is, hogy a Fortnite, a Battle Royale-élmény az Epic Games-től, elérhető lesz Nintendo Switch konzolon is ma 23:00 órától (CEST). A játékosok ingyenesen letölthetik a Nintendo eShopból, és próbára tehetik képességeiket az izgalmas küzdelmek során. Az akció soha nem ér véget a Fortnite-ban Nintendo Switch konzolon, ahol a játékosok bárhol és bármikor együtt építhetnek és harcolhatnak. Állj össze barátaiddal online vagy helyben. Heti frissítések és új játékmenet-módok szolgálnak folyamatos újdonság-élménnyel még a legharcedzettebb Fortnite-játékosok számára is.

 

Ezen a héten a Los Angeles Convention Centerben található E3-as standjánál a Nintendo arra is lehetőséget ad, hogy a látogatók kipróbálják a Pokémon: Let’s Go, Pikachu!-t és a Pokémon: Let’s Go, Eevee!-t, két új Pokémon-játékot, amik november 16-án jelennek meg Nintendo Switch konzolra. A Pokémon: Let’s Go, Pikachu! és a Pokémon: Let’s Go, Eevee! egészen új élményt nyújtanak, ahol a játékosok Pokémon-partnerükkel együtt kalandozhatnak a nyüzsgő Kanto régióban, új, izgalmas Pokémon-találkozások és edző-csaták részesei lehetnek, valamint megoszthatják a kalandot barátaikkal bárhol és bármikor, egyetlen Nintendo Switch konzol használatával. Sőt a Kanto-régióba tartozó Pokémonjaikat még a Pokémon GO alkalmazásból is importálhatják. Ezek a játékok új belépési lehetőséget nyújtanak a Pokémon világába kezdők számára, de régi Pokémon-rajongóknak is rengeteg új élménnyel és izgalommal szolgálnak. Egy új kontroller, a Poké Ball Plus is megjelenik, ami a mitikus pokémonnal, Mew-val együtt, a játékoktól függetlenül lesz vásárolható. A Poké Ball Plus benyomható analógkarral és gombbal rendelkezik, így a játék teljes egészében irányítható ezen egyetlen kontroller használatával. A Nintendo a játék két csomagverzióját is bejelentette: a játékosok megvásárolhatják a Pokémon: Let’s Go, Pikachu!-t vagy a Pokémon: Let’s Go, Eevee! egy-egy Poké Ball Plus-szal együtt is.
További várható megjelenések, amiket a Nintendo Direct során jelentettek be:

  • a Xenoblade Chronicles 2 Expansion Pass-tulajdonosok a szeptember 14-én megjelenő Xenoblade Chronicles 2: Torna – The Golden Country-hoz is hozzáférést nyernek. Ebben az új story-módban megismerhetjük Jin történetét, és hogy hogyan pusztult el hazája, Torna 500 évvel a Xenoblade Chronicles 2 történései előtt. Az új történetszál külön csomagként is megvásárolható lesz szeptember 21-étől.
  • Super Mario Party: a klasszikus Mario Party társasjáték inspirálta sorozat új minijátékokkal és játékstílusokkal érkezik Nintendo Switch-re, a Joy-Con kontrollereket is használhatóvá téve. A Super Mario Party olyan funkciókkal is rendelkezik, mint például a karakterfüggő dobókocka, ami még több mélységet képes adni a játékos saját stratégiájához. Akár négy játékos is részt vehet a játékban, ahol kockadobások segítségével kell versenyezniük a pályán és csillagok után kutatniuk. A Toad’s Rec Room módban két Nintendo Switch konzol összeköthető. A játék október 5-én jelenik meg, az Nintendo Switch állítható töltőállomással együtt, ami tökéletes megoldás a többszemélyes asztali játékmódokhoz.
  • Fire Emblem: Three Houses: A Fire Emblem sorozat új epizódja érezik Nintendo Switch-re először 2019 tavaszán. A játékos szabadon irányíthatja a főszereplőt és kommunikálhat más karakterekkel, hogy kapcsolatokat építsen és információt gyűjtsön a játékban. Ez a fordulóalapú, taktikai RPG új csavart hoz a csaták során alkalmazott stratégiába azzal, hogy hadtestek támogathatnak egyéni egységeket. A játékosok három főszereplőt, Edelgardot, Dimitrit és Claude-ot is megismerhetik, akik kulcsszerepet játszanak a történetben.
  • DAEMON X MACHINA: Egy új, gyorstempójú akciójáték Kenichiro Tsukudától Nintendo Switch-re 2019-ben. A játékosok teljesen személyre szabható Arsenal-öltözetükben vehetnek részt izgalmas küldetésekben, hogy bármi áron keresztbe tegyenek az ellenségnek. Kiválaszthatják és különféle fegyverekkel szerelhetik fel Arsenaljukat, továbbiakat szerezhetnek a legyőzött ellenségektől, vagy akár menet közben cserélhetik felszerelésüket, hogy mindig készen álljanak az új fenyegetésekkel való szembenézésre.
  • Overcooked! 2: A konyhai küzdelmek visszatérnek a Team17 és a Ghost Town Games megalkotta folytatásban, ami telis-tele van új receptekkel, karakterekkel, konyhákkal és kooperációs kihívásokkal. Süss, grillezz vagy főzz akár három emberrel vezeték nélküli helyi kapcsolaton vagy online. Mentsd meg a világot az ügyetlen szakácsoktól ebben az őrületes konyhai zsonglőrködésben, ami augusztus 7-én érkezik.
  • Killer Queen Black: Teljesen az alapoktól újraalkotva, az ünnepelt és többszemélyes ikonná vált játékgépes őrület most Nintendo Switch-re is megérkezik. A játékosok csigákra pattanhatnak, bogyókat gyűjthetnek, vagy kiiktathatják az ellenfél királynőjét a Liquid Bit és a Bumblebear Games Killer Queen Black című játékában, ami még az idei év folyamán megjelenik, legelőször Nintendo Switch konzolra.
  • Hollow Knight: Kalandozz a gyönyörű, kézzel rajzolt, titokzatos tájon, egy elfeledett királyságban a Team Cherry által fejlesztett Hollow Knightban, egy akció-kalandjátékban, tele izgalmas csatákkal és borzongató titkokkal. A Hollow Knight Nintendo Switch konzolon tartalmazza az új tárgyakat, helyszíneket, karaktereket és boss-okat az eddig kiadott tartalomcsomagokból, melyek mind elérhetőek a mai naptól.
  • Octopath Traveler: A játékosok belepillanthatnak a Square Enix hamarosan megjelenő fantasy-eposzába az Octopath Traveler Prologue Demóval, ami június 14-én jelenik meg a Nintendo eShopban, Nintendo Switch konzolra. A demó kipróbálása után a mentési adatokkal a játékos választásai átvihetők lesznek a teljes játékba is, ahol a nyolc karakter bármelyikének történetét átélhetjük testközelből, és felfedezhetjük Orsterra világát. Az Octopath Traveler július 13-án jelenik meg.
  • További nagyszerű játékok érkeznek 2018-ban, köztük például az EA Sports FIFA 19 az Electronic Arts-tól, a Monster Hunter Generations Ultimate a Capcomtól, a Dragon Ball FighterZ és a Dark Souls: Remastered a BANDAI NAMCO Entertainmenttől, a Wolfenstein II: The New Colossus a Bethesda Softworks-től, és a Starlink: Battle for Atlas a Ubisofttól, amiben a Nintendo Star Fox sorozatának karakterei és tartalmai is felbukkannak, kizárólag a játék Nintendo Switch konzolra kiadott verziójában.

 

Hogy megünnepelje a 2018-as E3-at, a Nintendo eShop kedvezményesen kínál számos válogatott játékot, ahonnan a Super Smash Bros. harcosai kikerültek, és más, Nintendo Switch valamint Nintendo 3DS konzolcsaládra kiadott játékokat. Az akció június 14-én, csütörtökön veszi kezdetét, 15 órakor (CEST), és június 21-e, csütörtök 23:59-ig fog tartani. A teljes listát június 14-én, csütörtökön 15:00-kor (CEST) teszik közzé. Mindegyik játék megvásárolható közvetlenül a honlapról letölthető formában, vagy a Nintendo eShopon keresztül.

Mint mindig, az érdeklődők a http://e3.nintendo-europe.com/ weboldalon követhetik a Nintendo E3-as híreit és programjait, köztük a mai Super Smash Bros. 2018-as meghívásos bajnokság döntőit, a Splatoon 2 Világbajnokság döntő köreit, valamint rengeteg új részletet ismerhetnek meg a játékokkal kapcsolatban a Nintendo Treehouse Live | E3 2018-ban.