Pokémon Legends: Arceus

Már kapható

Pokémon Legends: Arceus

Kalandozz a letűnt korok Sinnoh régiójában!

Vár a Pokémon Diamond és a Pokémon Pearl játékok vidéke, a Sinnoh régió! De ez a történet egy réges-régi korban játszódik, jóval azelőtt, hogy léteztek volna Pokémon Edzők vagy a Pokémon Liga. Körös-körül vadon élő Pokémonokat találsz a zord környezetben, ami egy olyan Sinnoh-t eredményez, amely gyökeresen különbözik attól a régiótól, amelyre a Pokémon Diamond és a Pokémon Pearl idejéből emlékezhetsz.

A lenyűgöző Hisui régió

Pokémon Legends: Arceus

Kalandod a Hisui régió nyújtotta természeti csodák között játszódik, egy olyan réges-régi korban, amikor az emberek és a Pokémonok még nem éltek teljes összhangban egymással. Idővel Hisui földjét Sinnohnak fogják hívni – ezt a régiót talán már te is jól ismered.

Pokémon Legends: Arceus
Pokémon Legends: Arceus

A Hisui régió szívében magasodó Coronet-hegyet minden oldalról eltérő adottságú területek határolják. Mindegyik tájegység egyedi természeti adottságokkal rendelkezik, és különböző Pokémon-ökoszisztémáknak ad otthont. Az egyik ilyen terület az Obsidian Fieldlands, amely pompás virágokkal és zöldellő növényzettel büszkélkedhet - sőt, úgy tűnik, itt csak úgy hemzsegnek a réteket és erdőket kedvelő Pokémonok.

Kiindulási bázisod: Jubilife Village

A Hisui régióban található Jubilife Village a Galaxy Expedition Team – vagy röviden a Galaxy Team – műveleti központja, amelynek tagjai különböző régiókból érkeztek Hisui tanulmányozására. A csapat különböző egységeket foglal magában, például az orvosi és a biztonsági egységet, valamint a megfigyelő egységet, amely a Pokémonok életmódját kutatja.

Pokémon Legends: Arceus
Pokémon Legends: Arceus

Jubilife Village szolgál majd expedícióid kiindulópontjaként.

Miután megkaptad a következő feladatot vagy felkérést, és kellően felkészültél az újabb expedícióra, elindulsz a faluból, hogy tanulmányozd a Hisui régió különböző területeinek egyikét. A megfigyelési munkád befejeztével pedig ide térsz vissza, hogy felkészülj a következő feladatodra.

A Galaxy Team főhadiszállása, valamint saját szálláshelyed mellett Jubilife Village számos hasznos intézménnyel és szolgáltatással büszkélkedhet - például egy kereskedőállomással, ahol más játékosokkal cserélhetsz Pokémonokat.

Bizonyos funkciók használatához fizetős Nintendo Switch Online tagság szükséges.

A főszereplő és Akari vagy Rei

A Pokémon Legends: Arceus játék főszereplőjeként, a megfigyelő egység tagjaként csatlakozol a Galaxy Teamhez. Célod nem más, mint hogy találkozz a Hisui régió minden szegletében élő összes Pokémon-fajjal, miközben azon munkálkodsz, hogy elkészítsd a vidék első Pokédexét.

Pokémon Legends: Arceus

Fogj be vad Pokémonokat

Pokémon Legends: Arceus

Keresd meg a Pokémonokat

A Pokémonok szabadon élnek a változatos helyszíneken - füves mezőkön, erdőkben vagy a vízben, hogy csak néhányat említsünk. Vannak bizonyos Pokémon viselkedésmódok - vagy akár teljes fajok is - amelyeknek csak megfelelő körülmények között láthatsz, például egy adott napszakban vagy bizonyos időjárási viszonyok mellett.

Pokémon Legends: Arceus
Pokémon Legends: Arceus

Figyeld meg a Pokémonokat, hogy megismerd a viselkedésüket

A vad Pokémonok fajonként eltérő módon reagálnak a közeledésedre. Néhányan rögtön rád támadnak, míg mások elszaladnak, amint meglátnak téged. A Pokémonok viselkedéséhez alakított megközelítés a sikeres befogás titka.

Pokémon Legends: Arceus
Pokémon Legends: Arceus

Gyengítsd le csatában a Pokémonokat, hogy befoghasd őket

Néhány Pokémon befogásának kritikus lépése a csata. A vadon élő Pokémonokat könnyebb befogni, miután harcban legyengítetted őket.

Pokémon Legends: Arceus
Pokémon Legends: Arceus

Figyelmesen célozz, majd dobj egy Poké Ballt

Megpróbálhatod elkapni a vad Pokémonokat úgy, hogy Poké Ballokat dobsz rájuk. Ha találsz egy Pokémont, amit el akarsz kapni, kerülj a közelébe, majd próbáld meg befogni a Poké Ball segítségével. Óvatosan célozd be a kiszemelt Pokémont, és találd el a labdával, még mielőtt elszalasztanád a lehetőséget! Ha a vad Pokémon nem ugrik ki azonnal a Poké Ballból, amivel eltaláltad, akkor sikerült! Ez egy sikeres befogás.

Pokémon Legends: Arceus
Pokémon Legends: Arceus

Fedezd fel a hatalmas világot és tanulmányozd a benne élő Pokémonokat

Nappal más Pokémonok aktívak, mint éjszaka. Úgy tűnik, vannak olyan fajok is, amelyekkel csak bizonyos napszakokban találkozhatsz. Ha különböző időben látogatod meg ugyanazt a területet, új felfedezéseket tehetsz.

Pokémon Legends: Arceus
Pokémon Legends: Arceus

Pokémonokra váratlan helyeken is lelhetsz, például fákon vagy sziklák hasadékaiban.

Pokémon Legends: Arceus
Pokémon Legends: Arceus

Itt az ideje egy Pokémon-csatának!

A csata menete a Pokémon Legends: Arceus játékban eltér a Pokémon sorozatban korábban megszokottól.

A korábbi játékokban a csaták fordulónként zajlottak, és minden résztvevő Pokémon általában egy akciót hajtott végre körönként. A Pokémon Legends: Arceus játékban a Pokémonok statisztikái és egyéb tényezők határozzák meg, hogy az egyes Pokémonok hány akciót hajthatnak végre, és milyen sorrendben.

Ez olyan helyzeteket is teremthet, amikor egy Pokémon egymás után többször is sorra kerül. Pokémonodat azonnal meggyógyíthatod miután támadást hajtottál végre, de akár mindent beleadhatsz egy kíméletlen támadássorozatba is.

Pokémon Legends: Arceus
Pokémon Legends: Arceus

A Pokédex megtöltése

Pokémon Legends: Arceus

A Pokémonok elkapásával információkat adsz a Pokédexedhez. Azonban egy Pokémon egyszeri befogása nem lesz elég a hozzá tartozó Pokédex-bejegyzés befejezéséhez!

Tovább kell tanulmányoznod az adott Pokémont, és további vizsgálatokat kell végezned, hogy haladj a vele kapcsolatos kutatásoddal, és teljessé tedd a hozzá tartozó Pokédex-bejegyzést.

E kutatási feladatok teljesítése a Galaxy Expedition Teammel végzett munkádhoz is hozzájárul, és emeli a rangodat a csapat tagjaként, új területekhez biztosítva hozzáférést.

Pokémon Legends: Arceus
Pokémon Legends: Arceus

Craftolj tárgyakat!

Felfedezőútjaid során mindenféle anyagot begyűjthetsz, amelyekkel craftolhatsz - vagyis a tárgyak kombinálásával újakat hozhatsz létre. Ha például kombinálsz egy Apricornt és egy Tumblestone nevű kőfajtát, akkor egy normál Poké Ballt tudsz készíteni.

Az alaptáborokban és Jubilife Village-ben található munkapadok segítségével készíthetsz tárgyakat.

Pokémon Legends: Arceus

Kapcsolat a Pokémon Diamond és Pokémon Pearl világával

Noha a Pokémon Legends: Arceus egy másik korban játszódik, mint a Pokémon Diamond és Pokémon Pearl játékok, úgy tűnik, hogy van némi kapcsolat köztük.

Jubilife Village és Jubilife City

Kalandjaid során Jubilife Village a főbázisod a Pokémon Legends: Arceusban. A Pokémon Diamondban és a Pokémon Pearlben ez a falu Jubilife City városává nőtte ki magát - egy nyüzsgő metropolisszá, amelyet kalandod kezdetén látogatsz meg.

Pokémon Legends: Arceus
Pokémon Legends: Arceus

Kamado parancsnok és Rowan professzor

A Pokémon Legends: Arceusban szerepelő Kamado parancsnok a Pokémon Diamond és Pokémon Pearl játékokban megismert Rowan professzor egyik őse.

És úgy tűnik, vannak más emberek is ebben a játékban, akik szintén ismerős arcok felmenői lehetnek.

Pokémon Legends: Arceus
Pokémon Legends: Arceus

Hol kapható?


Akár ez is tetszhet:

2021.11.19.

Pokémon Brilliant Diamond

2021.11.19.

Pokémon Shining Pearl

2021.04.30.

New Pokémon Snap

2020.03.06.

Pokémon Mystery Dungeon: Team Rescue DX

2019.11.15.

Pokémon Sword

2019.11.15.

Pokémon Shield


Copyright © 2017 - 2024 CQE.HU - Nintendo szoftverek és konzolok, IT termékek és játékok forgalmazója.
Minden jog fenntartva.

CZ SK PL HU