TC Splinter Cell Blacklist

Az Egyesült Államok hadserege a világ országainak kétharmadában jelen van. Néhány ország megelégeli a helyzetet, és elindítják a Blacklistet – egyre fokozódó terrorista-támadások sorozatát, melyeknek célpontjai az Egyesült Államok érdekeltségei. Az Államok elnökének vezetésével megalakul  a  4th Echelon nevű titkos egység, melynek vezetője Sam Fisher. Samre és csapatára vár a feladat, hogy legyőzze a terroristákat, és bármi áron megállítsa a Balcklist visszaszámlálását.

Játékelemek

  • Korlátok nélküli harc: a Blacklist-ben Sam Fisher visszatér gyökereihez. Mikor felveszi a terepruháját és az éjjellátó-készülékét, gyilkos vadállat válik belőle, amely az árnyak közül les áldozatra. Csapata egyedülálló helyzetéből kifolyólag Sam a törvény felett áll. Ha sikerre akarja vinni küldetésüket, könyörtelenül kell harcolnia – ő lesz ellenfeleinek legrosszabb rémálma. Követi őket bárhová az egész világon, és minden eszközt felhasznál, amelyeket célja szentesít. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a játékos választhat  csendes taktikát, vagy akár golyózáport is zúdíthat az ellenségre.
  •  Gyilkolás mozgásban: új elem  a  Splinter Cell: Blacklist-ben, mely lehetővé teszi Sam számára, hogy több ellenfelét tegye ártalmatlanná egyszerre, egy precíz és pontos akcióval. Különösen hatékony a "Jelöld meg és öld meg" elemmel kombinálva. Ezeken felül itt az "AktívSprint" is, mely fokozza Sam gyorsaságát és ügyességét, aki így párducügyességgel ugrik és mászik.
  • Fedezd fel a 4th Echelon egység prototípusainak erejét: hol lenne Sam a segédeszközei nélkül? A Blacklistben egy sor prototípus szerepel, melyek remekül használhatóak a harcban. Újra itt van a Karambit, a görbe kés, mely a Splinter Cell új kiadásához egészen megújult. Felderítéshez használd a kábeles kamerát vagy a háromrotoros szondát. Ezekkel az eszközökkel Sam megjelölheti és nyomon követheti ellenségeit, de a figyelmüket is elterelheti. A felszerelés kulcspontja most a ruha, melyet a megszerzett pontokból upgrade-elhetsz.
  • Építsd az Echelon-t : az Egyesült Államok elnöke egy új, elit alakulat, az Echelon megszervezésével bízza meg Samet. A csapatban helyet kap Anna “Grim” Grímsdóttir műveleti menedzser és  Charlie Cole, egy szemfüles hacker. A sort a CIA műveleti ügynöke, Isaac Briggs zárja – ő biztosítja a tűzerőt. A  4th Echelon végeredményben egy teljesen mobilis műveleti egység, mely egy lopakodó repülőgép, a Paladin  segítségével az egész világon bevethető. Sam és csapata számára a Paladin jelenti az otthont. A  Splinter Cell: Blacklist szabad mozgésteret ad a játékosnak a fedélzeti küldetések közt, hogy kapcsolatokat építhessen a szereplők közt, vagy hogy a fő misszió mellett kisebb küldetésekre induljon.
  • Legyen részed komplex élményben – kisebb misszióid mindig áttekinthetően jelennek meg, így a Paladin fedélzetén, de bevetés közben is mindig pontos információk állnak a rendelkezésedre a terrorista-támadásokról, továbbá a feszerelésed és fegyvereid is áttekinthetőek, fejleszthetőek.