SZÁLLJ VERSENYBE AZ ARANYÉREMÉRT A MARIO & SONIC AT THE RIO 2016 OLYMPIC GAMES KERETÉBEN ÁPRILIS 8-TÓL NINTENDO 3DS KÉSZÜLÉKEKEN

Mario, Sonic és több tucat közönség kedvenc karakter száll versenybe az aranyéremért izgalmas sporteseményeken április 8-tól a Mario & Sonic at the Rio 2016 Olympic Games keretében Nintendo 3DS készülékeken. A sorozat legújabb részének helyszíne a XXXI. Olimpia otthonául szolgáló Rio de Janeiro, ahol 14 olimpiai versenyszámot és 14 különleges Bónusz Számot pörget fel Mario és Sonic a maga módján.

A klasszikus versenyszámok mellett, mint az íjászat és az úszás, számos új élmény vár a játékosokra. 112 év alatt először a golf is feltűnik az Olimpiai Játékokon, ahol a játékosok a stylus segítségével lengethetik ütőiket, majd suhinthatnak vele a kupáért kizárólag a Nintendo 3DS verzióban. Ha a versenytársak készek egy kis kihívásra, összecsaphattok a 14 Bónusz Szám keretében, ami egy különleges csavart visz a hétköznapi versenyszámokba: ússz át alatta és lovagold meg a Thwomp által keltett hullámokat a 100 méteres Gyorsúszás Bónuszban, vagy használj erősítőket a cél gyorsabb eléréséhez a 100 méteres Bónusz Számban.

Bármelyik módban is játszol, számos új és ismerős arccal találkozhatsz Rioban a Mario és a Sonic sorozatból egyaránt. Az olyan kedvencek mellett, mint Yoshi és Amy Rose, 20 új karakter csatlakozik a mókához – köztük Rosalina és Rouge -, így összesen 40 karakterből válogathatsz.

Az ambiciózus atléták, akik mindig arról álmodoztak, hogy a pódium tetején álljanak, Mii karakterükkel az Út Rioba mód keretében egyedül is versenybe szállhatnak az elit sportolókkal és figyelemmel követhetik a Mario és Sonic vezette két edzőterem közti rivalizálást. A játékoson múlik, hogy melyik edzőtermet választja és így melyik egyedi történet cselekményét ismeri meg időközben, melyet teljesítve a választott oldaltól függően egy Mario vagy egy Sonic Mii kosztümmel gazdagodik.

Ahhoz, hogy valaki a legjobbá váljon koncentrált edzésre van szüksége, így a játékosok a helyi ginásiosban gyakorolhatják a különböző számokat, mielőtt nekivágnak a még nehezebb kihívásoknak. A nehéz edzések mellett a játékosok különböző sportruhákat is felölthetnek a golf klub ruháktól a teljes karakter kosztümökig a képességeik növelésére. Ha Mii karakterüket Mario kosztümbe öltöztetik és odaérintik a Mario amiibo figurát, vagy Sonic kosztümöt viselve a Sonic amiibo figurát a ruhák képességei egy rövidtávú erősítést kapnak – tökéletes a szoros meccsekhez.*

Ha már biztosak képességeikben, a játékosok kihívhatják barátaikat és családtagjaikat a többjátékos módban, hogy eldöntsék ki a bajnok. A Download Play funkcióval legfeljebb négy játékos versenghet egymással a játék egyetlen példányával**, vagy a globális eredménytáblán megnézhetik, hogy teljesítenek a világ játékosaival szemben. Egy másik új funkció a Zseb Maraton, ami számlálja a Nintendo 3DS készülékkel megtett lépéseket és jutalmakat old fel a célig, ami segít a Mii karakterek képességeinek növelésében.

Az Olimpiai Játékok hivatalos versenyszámaival és különleges számokkal a Mario és Sonic világából, több mint 40 választható karakterrel és Mii karaktered irányításának lehetőségével, illetve a lokális többjátékos opciókkal, melynek köszönhetően egyetlen játékkal akár négyen is játszhatnak, a Mario & Sonic at the Rio 2016 Olympic Games az Olimpiával felérő szórakozást nyújt április 8-i megjelenésekor Nintendo 3DS készülékeken.

*Az amiibo figurák használatához Nintendo 3DS NFC Olvasó/Író kiegészítő szükséges Nintendo 3DS, Nintendo 3DS XL és Nintendo 2DS készülékek esetében.
** Játékosonként egy Nintendo 3DS készülék szükséges.