AZ ANIMAL CROSSING ÉS A LUIGI’S MANSION SOROZATOK ÚJ RÉSZEI ÉRKEZNEK NINTENDO SWITCH KONZOLRA

Az új Nintendo Direct videóprezentációból kiderült, hogy hamarosan két jelentős Nintendo sorozat is új játékkal bővül Nintendo Switch konzolon. Az Animal Crossing for Nintendo Swich (a cím nem végleges), ami egy új főjáték az Animal Crossing sorozatban, valamint a Luigi’s Mansion 3 (a cím nem végleges) egyaránt kizárólag Nintendo Switch konzolra jelennek meg 2019 folyamán. A videóprezentációban emellett egy új Super Smash Bros. Ultimate Nintendo Switch konzolcsomag is bemutatkozott. A Nintendo Direct videó teljes terjedelmében megtekinthető a Nintendo Direct weboldalon.
A Nintendo Direct prezentáció rengeteg változatos, Nintendo Switch konzolra érkező játékot vonultatott fel, köztük például egy masszív gyűjteményt a klasszikus FINAL FANTASY játékokból, a sokak által kedvelt Katamari Damacy HD újrafeldolgozását, valamint néhány bestseller kártya- és társasjáték konzoladaptációját, mint például a Carcassonne és a Pandemic.
Ha ez még nem lenne elég, a Nintendo Direct a szeptember 19-én startoló Nintendo Switch Online tagsági szolgáltatással kapcsolatos új részletekről is lerántotta a leplet, válogatott Nintendo 3DS játékokra hívta fel a figyelmet, valamint rengeteg új infót árult el a korábban bejelentett Nintendo Switch játékokkal kapcsolatban, mint a Yoshi’s Crafted World, a DAEMON X MACHINA és a Mega Man 11.

A videóban kiemelt fontosabb újdonságok közül:

 

Nintendo Switch

  • Animal Crossing for Nintendo Switch (a cím nem végleges): Az Animal Crossing sorozat új alapjátékkal bővül – az első az Animal Crossing: New Leaf Nintendo 3DS-re való, 2013-as megjelenése óta -, amelynek megjelenését 2019-re tervezik, kizárólag Nintendo Switch konzolra.
  • Isabelle csatlakozik a küzdelmekhez!: Egy kis szünetet tartva a polgármesternek való titkárkodásban és az általános cuki kutyuskodásban, Isabelle az Animal Crossing sorozatból átlátogat a Super Smash Bros. Ultimate-be, ahol játszható harcosként bukkan fel.
  • Luigi’s Mansion 3 (a cím nem végleges): A hátborzongató sorozat következő darabja már fejlesztés alatt van, és kizárólag Nintendo Switch konzolra jelenik majd meg 2019 folyamán.
  • Nintendo Switch Online: A Nintendo Switch Online-nal az előfizetők hozzáférést nyernek az online játék lehetőségéhez, a mentési adatok felhőben való tárolásának opciójához a támogatott játékok esetében, a NES – Nintendo Switch Online egyre bővülő, online játék lehetőséggel kibővített, klasszikus játékokból álló könyvtárához, különleges ajánlatokhoz, valamint egy okostelefon applikációhoz, amiben a támogatott játékok nyújtotta élményt még szórakoztatóbbá tehetik. A Splatoon 2 mellett további játékokban is elérhető lesz a hangalapú csevegés az applikáción keresztül, mint például a Mario Kart 8 Deluxe, az ARMS vagy a Mario Tennis Aces játékokban. A Nintendo Switch tulajdonosok nem válnak automatikusan tagokká a szolgáltatás szeptember 19-ei megjelenésekor, ezért egyéni vagy családi tagságot kell váltaniuk, ha szeretnék az online játék lehetőségét továbbra is élvezni a támogatott játékok esetében. A szolgáltatással kapcsolatos további információkért látogassanak el a http://www.nintendo.co.uk/switchonline Egy ingyenes, hét napos próbaverzió is elérhető lesz. Induláskor 20 NES játék, köztük a Super Mario Bros. 3, a The Legend of Zelda, az újonnan bejelentett Pro Wrestling – ami 1987-es megjelenése óta most először elérhető újra -, valamint az Ice Hockey lesznek elérhetőek, de rendszeresen új játékokkal fog bővülni a gyűjtemény kínálata.
  • Nintendo Entertainment System kontrollerek: A Nintendo Entertainment System – Nintendo Switch Online használata még autentikusabb élmény lesz az új, vezeték nélküli Nintendo Entertainment System kontrollerekkel, amelyek kizárólag Nintendo Switch Online előfizetők számára kaphatóak. Az eredeti, ikonikus NES kontrollerek ezen újradolgozott kiadásai -s áron, párban lesznek elérhetőek, és a dokkolt Nintendo Switch konzolra való csatlakoztatással tölthetőek. A NES kontrollerek szeptember 19-étől előrendelhetőek. További részletek a http://nintendoswitchonline.nintendo.co.uk/
  • New Super Mario Bros. U Deluxe: Akár négy játékos is együtt élvezheti a klasszikus Wii U megjelenési játék ezen átdolgozott verzióját, ami 2019. január 11-én jelenik meg Nintendo Switch konzolra. Mario, Luigi és Toad visszatérnek játszható karakterekként, de ezúttal csatlakozik hozzájuk Nabbit és Toadette is, aki át tud változni egy új karakterré, Peachette-é, ha elkap egy Super Crownt. Az új karaktereknek hála akár a kezdő játékosok is új módokon élvezhetik a játékot barátaikkal vagy családjukkal. A New Super Mario Bros. U Deluxe díjmentesen tartalmazza a New Super Luigi U-t is, az első platformert, aminek Luigi a főszereplője. A két játékban együttvéve 164 játszható pálya található.
  • Yoshi’s Crafted World: Játssz az imádnivaló Yoshi képében, és barangolj a kézműves kellékekkel teli világban például dobozok és papírpoharak között ebben az új Nintendo Switch platformer kalandjátékban. Miután végigértél egy pályán, akár vissza is fordulhatsz, és megnézheted „hátulnézetben” is a pályát, miközben visszamész az elejére, és új titkokra is bukkanhatsz utad során. A Yoshi’s Crafted World 2019 tavaszán jelenik meg Nintendo Switch konzolra.
  • Nintendo Switch Super Smash Bros. Ultimate edition: Ez a hamarosan megjelenő Nintendo Switch csomag tartalmazza a Nintendo Switch konzolt – Super Smash Bros. Ultimate témájú Joy-Con kontrollerekkel és dokkolóval – és a Super Smash Bros. Ultimate letöltőkódját. A Nintendo Switch Super Smash Bros. Ultimate edition november 16-án jelenik meg. (A letöltőkód a játék december 7-ei megjelenésétől érvényes.)
  • FINAL FANTASY Extravaganza: A FINAL FANTASY játékok legkedveltebb darabjai HD verzióban érkeznek a Nintendo Switch konzolra. Ezek közt megtalálod a FINAL FANTASY VII, FINAL FANTASY XII: The Zodiac Age, FINAL FANTASY IX, FINAL FANTASY X és a FINAL FANTASY X-2 játékokat is. Ez az első alkalom, hogy ezen FINAL FANTASY játékok bármelyike megjelenik Nintendo konzolon. Ráadásul a FINAL FANTASY XV Pocket Edition HD is hamarosan letölthető lesz a Nintendo eShopban Nintendo Switch konzolra, és a FINAL FANTASY univerzum három további játéka is megjelenik a közeljövőben Nintendo Switch konzolra: A WORLD OF FINAL FANTASY MAXIMA továbbfejlesztett verziója november 6-án érkezik, a Chocobo’s Mystery Dungeon EVERY BUDDY! idén télen, és a Nintendo GameCube co-op játék, a FINAL FANTASY CRYSTAL CHRONICLES Remastered Edition online multiplayer móddal és vezeték nélküli csatlakozással 2019-ben jelenik meg Nintendo Switch konzolra.
  • TOWN (a cím nem végleges): A Game Freak, a Pokémon sorozat fejlesztője új RPG játékon dolgozik, ami kizárólag Nintendo Switch konzolra jelenik majd meg. A TOWN-ban a játékosnak betörő szörnyekkel kell majd szembeszállnia egyetlen falucska területén. A TOWN 2019-ben jelenik meg Nintendo Switch konzolra.
  • Super Mario Party: Az újonnan bemutatott Sound Stage módban akár négy játékos is részt vehet a ritmus-alapú játékban, ahol Joy-Con kontrollereket kell rázniuk. A River Survival mód pedig a sorozat első négyszemélyes kooperációs játékmódja. Mindezen felül a játékban 80 új minijáték, az egyszemélyes Challenge Road, a minijáték-kihívásokból álló Online Mariothon és sok-sok egyéb meglepetés is helyet kapott. A Super Mario Party október 5-én jelenik meg Nintendo Switch konzolra, és előrendelhető a Nintendo eShopban valamint a hivatalos Super Mario Party weboldalon, ráadásul előrendelés esetén a vásárló dupla mennyiségű My Nintendo Gold pontot kap a játék megjelenésekor.
  • Pokémon: Let’s Go, Pikachu! és Pokémon: Let’s Go, Eevee!: A kaland során a játékosok használhatják majd Pokémon partnerük (vagy Pikachu, vagy Eevee) Secret Technique különleges képességeit, hogy felülkerekedjenek akadályokon. Ezeket a képességeket, mint a favágás, vízen utazás, vagy a repülés, csak partner Pokémonok használhatják. Mindkét játék kizárólag Nintendo Switch konzolokra jelenik meg november 16-án. Csomagban – ami tartalmaz egy, Pikachu vagy Eevee sziluettjével díszített Nintendo Switch konzolt, különleges, Pikachu és Eevee stílusú Joy-Con kontrollereket, Pikachu és Eevee témájú színes illusztrációval feldobott Nintendo Switch dokkolót, a Pokémon: Let’s Go, Pikachu! vagy a Pokémon: Let’s Go, Eevee! előre telepített verzióját valamint egy Poké Ball Plus kontrollert – szintén kapható lesz a játék ugyanaznapi megjelenéssel.
  • Katamari Damacy REROLL: Biztosak vagyunk benne, hogy amint megjelenik Nintendo Switch konzolra a klasszikus Katamari Damacy HD újradolgozása, rengeteg új fan fog csatlakozni a játékot dicsőítők kórusához. A játék ezúttal HD rumble, giroszkópos és többjátékos funkcionalitással egészül ki a Joy-Con kontrollerek képességeinek köszönhetően. A Katamari Damacy REROLL idén télen jelenik meg a Nintendo eShopban Nintendo Switch konzolra.
  • Asmodee Digital: Az Asmodee Games teljes adaptációkat hoz Nintendo Switch konzolra legnépszerűbb kártya- és társasjátékaiból, mint a Carcassonne, a The Lord of the Rings: Living Card Game, a Pandemic, a Munchkin és a Catan, ez év decemberétől kezdve.
  • DAEMON X MACHINA: Ebben a stílusos akciójátékban, ami először az E3-on mutatkozott be, a világ és lakói a pusztulás szélén állnak. Zsoldosként a játékosoknak Arsenal nevű robotpáncélzatukat kell irányítaniuk, és elszabadult AI-robotokkal szembeszállniuk. Végezz az ellenfelekkel, és szerezz alkatrészeket, amiket akár menet közben is felszerelhetsz, vagy visszavihetsz bázisodra, hogy új fegyverzeteket alkoss belőlük. Használj további taktikákat a távolsági és közelharci fegyverek közötti váltással, vagy mozogj akár gyalog is, hogy előnyhöz juss a csatatéren. A DAEMON X MACHINA 2019-ben jelenik meg Nintendo Switch konzolra.
  • Capcom Beat ’Em Up Bundle: A Capcom klasszikus arcade játékai, mint a Final Fight, a Captain Commando vagy a Knights of the Round érkeznek Nintendo Switch konzolra, és akár négy játékos is élvezheti ezeket helyben vagy online játékban. A csomagban helyet kaptak olyan játékok is, amiket még soha nem adtak ki otthoni konzolokra, mint például az Armored Warriors és a Battle Circuit. A játékcsokor szeptember 18-ától lesz elérhető a Nintendo eShopban Nintendo Switch konzolra.
  • Cities: Skylines: Az elismert városépítő játék mostantól elérhető a Nintendo eShopban is Nintendo Switch konzolra, így a játékosok eloszthatják az erőforrásokat, növelhetik az életminőséget, felpörgethetik a vállalkozásokat és ösztönözhetik a növekedést bárhol és bármikor, amikor kedvük tartja.
  • Civilization VI: Az ünnepelt stratégiai játék november 16-án jelenik meg Nintendo Switch konzolra, ahol exkluzív, négyszemélyes vezeték nélküli multiplayer móddal is kiegészül.
  • Mega Man 11: A Mega Man 11 október 2-án robban be Nintendo Switch konzolra, de egy ingyenes demó már most is elérhető a Nintendo eShopban. A játékosoknak ráadásul arra is lehetőségük lesz a játék teljes verziójában, hogy a korábbi, Super Smash Bros. sorozatba tartozó Mega Man amiibo figurát beolvasva hasznos játékbeli itemekhez jussanak.
  • Splatoon 2 Version 4 Update: A mai naptól a Kensa Collection új fegyvereinek első darabjai elérhetőek a Splatoon 2-ben a Version 4.0 frissítés részeként. Ezek az ismerős fegyverek stílusos, egyszínű dizájnnal vannak díszítve. A frissítés részeként emellett jelentős, új Splatfest-változtatások is érkeznek. Október elejétől a 4.1-es verzió egy új pályát, új zenéket, és további Kensa Collection fegyverszetteket hoz majd új változatokkal és különleges fegyverekkel.
  • Mario Tennis Aces Version 2.0 Update: Szeptember 19-étől egy ingyenes frissítés letöltésével a játékosok hozzáférhetnek az akciódús sportjáték új online co-op módjához, amiben limitált ideig tartó küldetésekben vehetnek részt más játékosokkal közösen. Teljesíts feladatokat, amíg élnek ezek a küldetések, és szerezz különleges öltözeteket, karaktereket eltérő színváltozatokban, és még sok más jutalmat. Hamarosan ráadásul új játszható karakterek is érkeznek majd a játékba, mint például Birdo, Shy Guy, Koopa Paratroopa és Petey Piranha.
  • Diablo III: Eternal Collection: A klasszikus akció-RPG Nintendo Switch verziója a játékosokat egy utazásra küldi Sanctuary-ba, ahol a pokol seregeit kell legyőzniük és értékes kincseket zsákmányolniuk a hét játszható karakterosztály valamelyikének képviselőjeként. Akár négy játékos is együtt kalandozhat helyi vagy online multiplayer módban. A játék Nintendo Switch verziója tartalmaz egy különleges, Legend of Ganondorf páncélzatot, minden, jelenleg elérhető amiibo figurát érintő támogatást és még rengeteg további funkciót. A Diablo III: Eternal Collection november 2-án jelenik meg.
  • Starlink: Battle for Atlas: Csinálj egy bukfencet a levegőben, és győzd le Wolf csapatát a Star Fox küldetésekben, kizárólag a játék Nintendo Switch verziójában. A Starlink: Battle for Atlas október 16-án jelenik meg Nintendo Switch konzolra.
  • Két nagyszerű RPG is úton van!: A rajongók, akik szeretnének szerepjátékokat élvezni bárhol és bármikor, most igazán szerencsésnek mondhatják magukat. A The World Ends with You -Final Remix- a Square Enixtől október 12-én jelenik meg, valamint a Xenoblade Chronicles 2 tulajdonosok már szeptember 14-én hozzájuthatnak az Expansion Pass-szel a Xenoblade Chronicles 2: Torna – The Golden Country játékhoz, még azelőtt, hogy a játék különálló verziója megjelenne szeptember 21-én.
  • Warframe: Új rajongók csatlakozhatnak a több mint 38 millió játékoshoz az ingyenesen elkezdhető űrnindzsa akcióban a Warframe november 20-ai, Nintendo Switch konzolra való megjelenésével.
  • Just Dance 2019: A Just Dance ott lesz a Nintendo Switch konzolon is, úgyhogy nincs kifogás, miért ne rázná mindenki Camila Cabello, Bruno Mars vagy Cardi B. slágereire akár otthon, akár a park közepén, vagy akár a fogorvosi rendelőben. A Just Dance 2019 október 26-án jelenik meg.
  • Az EA SPORTS FIFA 19 hamarosan megjelenik. Ideje melegíteni és készülni a kezdőrúgásra, amikor a játék megérkezik szeptember 28-án Nintendo Switch konzolra.
  • Team Sonic Racing: A Team Sonic Racing ezen a télen jelenik meg Nintendo Switch konzolra.
  • NBA 2K19: A legjobbra értékelt kosárlabda-szimuláció franchise visszatér Nintendo Switch konzolra az NBA 2K19-nel, ami már kapható.
  • NBA 2K Playgrounds 2: Készülj a zsákolásra az elsöprő sikert aratott NBA arcade játék folytatásában. Az NBA 2K Playgrounds 2 idén ősszel jön Nintendo Switch konzolra.
  • LEGO DC Super-Villains: Miért vagy ilyen komoly? Játssz a Jokerként, Harley képében, Lex Luthor bőrébe bújva, vagy a többi gonosztevő szerepében a legrosszabbak legjobbjaként az új LEGO DC Super-Villains játékban, ami október 19-én jelenik meg Nintendo Switch konzolra.

 

Nintendo 3DS

  • Kirby’s Extra Epic Yarn: A Wii-s sikerjáték, a Kirby’s Epic Yarn most Nintendo 3DS-re is betekergőzik. Az eredeti, Wii-verzió minden pályáját beledolgozták ebbe a játékba is, de a Nintendo 3DS-verzió további új funkciókkal is bővült, mint például a nagyobb gombolyagok készítésének vagy gyöngygyűjtő szél feltámasztásának képessége, valamint két új játékmód, ahol King Dedede és Meta Knight ismerős alakjai is felbukkannak. A Kirby’s Extra Epic Yarn várhatóan 2019-ben jelenik meg a Nintendo 3DS rendszercsalád konzoljaira.
  • Mario and Luigi: Bowser’s Inside Story + Bowser Jr.’s Journey: A Mario & Luigi RPG sorozat egyik legelismertebb darabja Nintendo 3DS-en kapott újradolgozást. A játék felfrissített grafikája és finomított játékmechanikája mellett egy új melléktörténettel is gazdagodott, amiben Bowser Jr-t követhetjük, miközben hadsereget gyűjt, alakzatokat hoz létre, egy egész arzenálnyi harci képességgel segíti társait, és elsősorban általában káoszt okoz (a lehető legjobb értelemben véve). A Mario & Luigi: Bowser’s Inside Story + Bowser Jr.’s Journey január 25-én fogja bebizonyítani, hogy két kaland mindig jobb, mint egy!
  • Luigi’s Mansion: Két olyan játékos, akiknek mindkettejüknek megvan a játék, közösen fedezheti fel a kastélyt és vadászhat szellemekre a Luigi’s Mansion-ben, a klasszikus Nintendo GameCube játék Nintendo 3DS-re készült remake-jében. A játék ezen új verziója amiibo-támogatással is rendelkezik. A négy kompatibilis amiibo-figurát beolvasva további bónuszok mellett kiderülhet, merre bújkálnak a Boo-k, valamint Toaddal beszélgetve gyógyulhat Luigi. A Luigi’s Mansion október 19-én kezd el kísérteni a Nintendo 3DS rendszercsalád konzoljain.
  • YO-KAI WATCH BLASTERS: Akár a Red Cat Corps, akár a White Dog Squad csapatát erősíted, a YO-KAI WATCH BLASTERS-ben, lokálisan és online is csapatba állhatsz barátaiddal, hogy szembenézzetek a valaha volt legakciódúsabb csatákkal. Szeptember 27-én egy ingyenes „Moon Rabbit Crew” frissítéssel új küldetések, új, felfedezésre váró területek, új Yo-kai barátok és új Big Boss Yo-kai lények kerülnek a játékba. A YO-KAI WATCH BLASTERS: Red Cat Corps és a YO-KAI WATCH BLASTERS: White Dog Squad már kapható.

 

A Nintendo Direct videó teljes terjedelmében való megtekintéséhez látogassanak el a Nintendo Direct weboldalra.