A TÖBB MILLIÓS ELADÁSSAL BÜSZKÉLKEDŐ RPG JELENSÉG A YO-KAI WATCH® ÁPRILIS 29-ÉN JELENIK MEG NINTENDO 3DS KÉSZÜLÉKEKRE EURÓPA-SZERTE

A japán LEVEL-5 Inc. fejlesztője Akihiro Hino által készített és a Nintendo által kiadott, sokak által várt japán kulturális jelenség, a YO-KAI WATCH® április 29-én jelenik meg Nintendo 3DS készülékekre Európa-szerte. Eddig több mint 10 millió eladott példányával hamarosan végre az európai játékosok is felfedezhetik Springdale városát, miközben a rejtélyes Yo-kai lények után kutatnak, akik különféle módon forgatják fel a helyiek életét.

Springdaleben rejtélyes erők álnak a mindennapos problémák mögött. Az állandó éhségtől a folytonos költekezésen át a gorombaságig, minden hasonló hétköznapi probléma mögött nagy valószínűséggel egy csintalan Yo-kai áll. A Yo-kai lények aranyos, vicces, bosszantó teremtmények, akiket bárhol megtalálhatsz saját titkos világukban éldegélve, és előszeretettel okoznak gondot az embereknek – sokszor rendkívül mókás módon. A város védelmében a játékosoknak annyi Yo-kai lénnyel kell összebarátkozniuk, amennyivel csak tudnak: egy kis szerencsével és némi taktikával könnyen összebarátkozhatnak velük, majd később akár a segítségüket kérhetik, de többségüknek meg van a saját baja is. Az olyan Yo-kai lények, mint például az elhagyatott macska Jibanyan, aki imád járművekre támadni, csupán egykori gazdáját szeretné lenyűgözni, vagy a jámbor Komasan, akinek segítségre van szüksége öccse megtalálásához. A hatalmas erővel bíró Yo-kai Watch – egy Yo-kai lények észlelésére alkalmas lencsével ellátott óra – új tulajdonosaként a játékosoknak meg kell oldaniuk a Yo-kaiok rejtélyét, megkeresni a problémák gyökerét és megvédeni Springdale városát.

A fő történetszál mellett több száz további küldetés vár a játékosokra Springdale városában. A felfedezés és a küldetések megtalálása ugyanúgy a móka része: Springdale egy hatalmas város tele boltokkal, parkokkal és felfedezésre váró titkos helyszínekkel. A küldetések teljesítésével a játékosok fejleszthetik, és így még erősebbé tehetik Yo-kai lényeiket, vagy akár új Yo-kaiokkal bővíthetik csapatukat! Meglévő Yo-kai lényeiket kombinálni is tudják a Yo-Kai Fusion lehetőséggel egyedi és még erősebb tagokkal bővítve csapatukat – egyes lények csak ezen a módon találhatók meg.

Egy erős Yo-kai csapatnál azonban többre lesz szükséged a győzelemhez. A játékosoknak okosan kell taktikázniuk, hiszen a lehengerlő Yo-kai főellenfelek még a legedzettebb YO-KAI WATCH® játékosokat is megizzaszthatják. Minden Yo-kai egyedi Soultimate Moves képességekkel rendelkezik, melyeket bevetve egy szempillantás alatt megváltoztathatják a küzdelem végkimenetelét. A játékosoknak a Nintendo 3DS érintőkijelzőjén megfontoltan kell cserélgetniük Yo-kai lényeiket, jól megválasztani a pillanatot Soultimate Moves csapásaik bevetésére, illetve tárgyaik felhasználására. A helyi kapcsolatos keresztül a játékosok ráadásul akár barátaik Yo-kai csapatával is összemérhetik az erejüket!

Készülj fel egy a Yo-kai lények világában játszódó aranyos szerepjátékra a YO-KAI WATCH április 29-i megjelenésekor Nintendo 3DS készülékeken!