Luigi’s Mansion 2

A játékról
Luigi’s Mansion: Dark Moon közvetett folytatása a Luigi’s Mansion videojátéknak a Nintendo GameCubeból. Ez egy akció stílusú videojáték, melyben Márió testvére Luigi a szellemekkel harcol. Mindez tipikus Nintendo grafikával és nagy hangsúlyt fektetve e humorra. Az egész alkotást úgy lehetne megnevezni mint Ghostbusters a Big-N alapján.

Szintek:
Ebben a játékban Luigi útja néhány félelmetes tündéren keresztül vezet, akiket megszálltak a szellemek. A tündérek senkit nem bántanak, de mindenféle titkokat rejtegetnek, melyek nem könnyítik meg Luigi dolgát.

A tündérek kelepcébe csalására Luigi fel van szerelve speciális porszívóval Poltergeist 5000 és a speciális Nintendo DS-szel, amelyen látja a térképet és a térképen keresztül tudja E. Gadde professzorral fenntartani a kapcsolatot. A professzor Luigit folyamatosan teleportálja az egyes megszállt tündérekbe.

A szellemeket meg kell találnod. El vannak rejtőzve a tárgyakban, szőnyeg alatt, egyeseket először el kell kápráztatni a zseblámpával. Valamelyekhöz egy kisebb rejtvény megfejtésével jutsz el.

Irányítás:
Ez a kizárólag singleplayer játék felhasználja majdnem az összes Nintendo 3DS irányítási element. Luigi irányítása analóg Circle Paddel lehetséges, a kamera a 3D-s környezetben egyedül irányítódik. Az akciók az akció gombokkal hívhatók elő, azonban helyenként a beépített mozgásérzékelők is érvényesülhetnek. Ezeket akkor fogod használni, ha nyílásokon vagy a kulcslyukon keresztül akarsz körülnézni, vagy ha célozni akarsz a porszívócsővel. Az érintőképernyőn mindig megtekintheted az áttekintést a feladatokról a státuszokról és az adott terület vagy ház térképéről.

Audiovizuális kabát:
Ez a videojáték komplett 3D-ben van kidolgozva, hasonlóan, mintha konzol játékról lenne szó. Hasonlóan sikerült a sztereoszkópikus 3D Efekt, mely a mozgásérzékelők használatakor sem szóródik szét. A jól sikerült grafikánál még figyelemreméltóbb a játék soundtrackje, amely a fényeffekteknek köszönhetően nagyszerű légkört teremt a ház felkutatásakor, az akció jelenetekben és az E. Gadde professzorral történő humoros párbeszédekben.

Fejlesztő:
E videojáték mögött szinte a Nintendo áll, de nem foglalkozik a fejlesztésével. A Luigi’s Mansion: Dark Moon a kanadai Next Level Games stúdió alkotása, akik a Nintendo számára már a videojátékok sorozatát alkották meg. Például mindkét részét az árkád stílusú labdarúgó játékoknak: Mario Strikers vagy Wii-s részét a sorozatnak Punch Out.

Minimális konfiguráció: :
– Nintendo 3DS konzol