FIFA 14

Az inovációnak köszönhetően többszörösen kitüntett játékrendszer a FIFA14 bevonja a játékost az eseményekbe és a focimeccs atmoszférájába. A játék folyamatában jobban lesznek motiválva a támadás precíz kialakításához, a játék menetének diktálásához, de főleg a reményteljes esélyek kialakításához. A remek focimeccseket leginkább a lenyűgöző támadások és gyönyörű gólok tarkítják.

Kulcselemek és tulajdonságok:                  

Tehetségek keresése világszerte – revolúciós változás a karrier módban. Próbáld ki, hogyan működik a kiválló tehetségek professzionális megfigyelése és keresése szerte a világon. Fejleszd és javítsd fel a saját cserkészhálózatod az aktuális szükségletek alapján. Kövesd figyelemmel a focistákat, hogy megtalálhasd azokat, akiknek a tulajdonságainak köszönhetően, megerősíted a csapatodat az átigazolási időszakokban. A megfigyelésnek az új központja megkönnyebbíti az irányítást, kevesebb átmenet a többi kijelzőkre, információk áramlata a megfigyelők jelentéseiből.

Tiszta lövés – Állj olyan felállásba, hogy a lövés tökéletesen sikerüljön. A lövés rendszere javításra került. Ezáltal a focisták már olyan magas szintű inteligenciával rendelkeznek, amely lehetővé teszi számukra, hogy olyan felállásban és szögben álljanak, hogy a kapura a lehető legjobban lőhessenek. Nagyszerű érzés lesz a jutalmad, ha pontosan eltalálod a labdát és lősz egy szép gólt. Viszont a játékosok akkor is képesek veszélyesen kapura lőni ha nyomás alatt vannak.

A labda fedezése – Dominancia a focimező közepén és a játék tempójánának diktálása. Akármilyen sebességben lévő cselezéssel megszabadulhatsz a védőtől, vagy blokkolhatod az útját a labda felé. A játékban, a tempó diktálásánál, kihasználhatod a labda fedezése funkciót. Az egy – egy elleni küzdelem során kiharcolhatsz egy jobb pozíciót az átadás átvételéhez és a védő leszakításához, hogy gólhelyzetbe kerülhess.

A labda fizikája – A labda hiteles repülési pályája. A  labdába technikaliag helyesebben és rafináltabban rúghatsz. Annak köszönhetően, hogy a labda fizikai mozgása reálisabb, jobban be tudod állítani a labda repülési pályáját. A játékosok így erősebben tudnak lőni távolabbról, pontosabban, amikor a labda lassan fölemelkedik, vagy veszélyeztetni tudják a kapust hirtelen lecsapódó labdákkal, rafináltan megpörgetett kísérletekkel, hasonlóan mint az igazi focisták.

Csapat inteligencia – Jobb támogatás és összejátszás a csapattársak között. Annak köszönetően hogy a  játékosok jobb döntéseket képesek hozni, pontosabban és ügyesebben tudnak védekezni és jobban felbecsülni az ellenfél felfutásának pályáját.  A védők  saját maguk képesek felmérni a helyzetet, hogy  mikor kell inkább támogatniuk a többi csapattársat és mikor inkább harcolni az elvesztett labdáért. A támadóknak új lehetőségek állnak rendelkezésre hogyan verjék át az ellenfélt és hogyan bírkózzanak meg a védekezéssel. Jobb a mozgásuk, kezdenek felzárkózni a védőkhöz és váltogatják a mozgás sebességét.