Dr. Kawashima’s Devilish Brain Training

A 21. század technológiája egy látszólag korlátlan lehetőséget hozott arra vonatkozóan, hogyan tudunk szeretteinkkel állandó összeköttetésben lenni. Az állandó kommunikációs áramlat az egyes embereknél azonban függőséget okozott. Épp erre a jelenlegi dilemmára összpontosít a Dr. Kawashima’s Devilish Brain Training: Can you stay focused? videojáték, mely megjelenik a Nintendo 3DS-re és a Nintendo 3DS XL-re.

A népszerű sorozat harmadik része, melyből Európában több mint 15 millió példányt adtak el, szintén Dr. Ryutou Kawashimou neurológus együttműködésével lett kifejlesztve, mely a munkamemóriára való összpontosítás képességére való képzésre helyezi a hangsúlyt. A munkamemória egy fontos funkciója az agynak, mely ideiglenesen tárolja azokat az adatokat, melyekkel még nem voltak másképp feldolgozva. Ezen játék rendszeres, napi néhány perces gyakorlása néhány héten keresztül javítja a összpontosítást.

A Dr. Kawashima’s Devilish Brain Training: Can you stay focused? játék 30 darab gyakorlatot és minijátékot tartalmaz, melyekből 18 darab teljesen új. A legnagyobb gyakorlatok kitűnnek a dinamikusan alkalmazkodás képességben úgy, hogy gyakorlatok programát minden képességre kialakítják.

Például a „Devilish Calculations“ nevű gyakorlatban vissza fog kelleni emlékezned az előző matematikai gyakorlat megoldására, miközben már a következő egyenlet megoldására kell fordítanod a figyelmedet. A példák és a kérdések gyorsan érkeznek és gyorsan távoznak, és közben összpontosítani és egyidejűleg visszaemlékezni a specifikus információra úgy, hogy közben ne hibázz, elég nehéz feladat.

A következő „Devilish Mice“ nevű ördögi gyakorlatban egyszerre több útvonalat kell figyelned, melyeken macskák kergetnek egereket. Ez egyszerűnek tűnik, de a látszat csal. Ha valamelyik gyakorlatot túl nehéznek találod, ne keseredj el! A játék a nehézségi fokot teljesen dinamikusan és a valós időben hozzádigazítja az elért eredményeid alapján. A Devilish Brain Training a kemény kihívásokkal és a változó nehézségi fokkal egy olyan élményt biztosít, mely az összpontosítási képességedet és a munkamemóriádat tovább és tovább fejleszti.

 

  • Vesd alá képességeidet egy kemény próbának 8 ördögi gyakorlaton keresztül.
  • Használj fel több tárolási pozíciót, hogy az egy játék cartridgin több játékos profilját is tárolhasd és így a barátok és családtagok ellen is játszhass.
  • Cserélgess adatokat a járókelőkkel és a barátokkal a StreetPasson keresztül és állapítsátok meg az ördögi pontszámukat.