Donkey Kong Contry Returns 3D

Donkey Kong és Diddy Kong a legkedveltebb és egyidejűleg a legszőrösebb vidieojáték hősök, melyek a premierjüket ünneplik a Nintendo 3DS-en. Ez a 2010-ben a Wii-re kiadott Donkey Kong Country Returns platform videojáték felújítása.

A Donkey Kong Country Returns 3D egyforma tartalmat kínál mint az eredeti Wii-re kiadott játék. Tehát klasszikus 2D platform, melynek elveit ezen sorozat előző részei már híressé tettek. Pluszban örülhettek a teljesen új játékvilágoknak, a látványos grafikának (mely a játéknak eddig nem látott mélységet kölcsönöz), továbbá a 3D-s animált világoknak. Ez a videojáték megörvendezteti azokat, akik már ismerik a sorozatot, de a teljesen új játékosokat is. A Nintendo 3DS-re való változat az alapoktól kezdve át lett dolgozva, hogy teljes mértékben kihasználja a konzol 3D efektjét.

Ez a kaland a Nintendo és a Retro Studios együttműködésével jött létre. A játékos a két főemlőssel együtt vesz részt az álomszerű strandon, dzsungelben és a romok közt történő vad kalandokban. Egyetlen motiváció van, Donkey Kongnak meg kell menteni a banánait az ellenséges tolvajokkal szemben.

Az eredeti változata a játéknak (Wii-re) tartalmazott lokális kooperatív multiplayert is, melyben az egyik játékos Donkey Kong személyében játszott a másik meg Diddy Kong személyében. Ugyanis mindkettőjüknek kicsit más képességei vannak, így tökéletesen kiegészítik egymást. Hogy fogja-e ezt a multiplayert tartalmazni a Nintendo 3DS változat is még nincs megerősítve.