Z-MOZDULATOK ÉS ÚJ POKÉMONOK MUTATKOZTAK BE A POKÉMON SUN ÉS POKÉMON MOON JÁTÉKOKBAN!

A The Pokémon Company International és a Nintendo felfedte a pusztító Z-Mozdulatokat, továbbá új karaktereket mutatott be a kizárólag Nintendo 3DS készülékekre megjelenő, várva várt Pokémon Sun és Pokémon Moon játékokban. Ezek a lenyűgöző Alola régiós karakterek és Pokémonok a legújabb generációs Pokémon játékokban lesznek elérhetők, melyek november 23-án jelennek meg Európában.

1470077565-zmove-illustration-1606010-rgb-330dpi

Z-Mozdulatok

A Z-Mozdulatok a Pokémon Sun és Pokémon Moon keretében bemutatkozó új elemek a Pokémon harcokban. A Z-Mozdulatok pusztító csapások, amik harconként csak egyszer használhatók. A Z-Mozdulat kirobbanó ereje annak az eredménye, ha egy Edző és egy Pokémon akarata rezonál egymással, majd szabadjára engedik együttes erejüket. Minden Pokémon képes a Z-Mozdulatok használatára a harcban.

A Z-Mozdulatok használatához két kulcstárgy szükséges: egy Z-Gyűrű és egy Z-Kristály. A Z-Gyűrű az Edző karjára fonódik benne egy Z-Kristállyal. Ha a Pokémonnál ugyanaz a fajta Z-Kristály van, mint Edzőjénél, képesek lesznek rezonálni.

Z-Gyűrű

A Z-Gyűrűket a TOMY International fogja értékesíteni a résztvevő üzletekben. Mikor a játékos Z-Mozdulatot használ a Pokémon Sun vagy Pokémon Moon játékokban, a karján lévő valódi Z-Gyűrű világítani, vibrálni és zenélni fog a játékban lévő hangokat és videót utánozva.

1470077574-pr-alola-rgb-small

Alola Régió és Vizsgák

A Pokémon Sun és Pokémon Moon egy trópusi szigetvilágban játszódik, mely négy természetes és egy ember alkotta szigetből áll. Az Alola régió üdülő övezetként ismert, ami bevonzza a turistákat a világ minden tájáról.

Az Alola régiót körülöleli a tenger, változatos élővilága pedig a régió őshonos és a más régiókból később érkezett Pokémonokból áll össze. Alolaban az emberek és a Pokémonok nagyon közeli kapcsolatot ápolnak egymással és olyan kultúrát alakítottak ki, ami teljesen eltér a többi régióétól.

Az Alola kultúra egyik egyedi aspektusa a sziget kihívás, egy rítikus kaland, ami mind a négy szigeten át vezet. Ez az utazás segít a fiataloknak igazi Pokémon Edzővé válni. A Pokémon Sun és Pokémon Moon főszereplőjeként minden játékos arra rendeltetett, hogy teljesítse ezt a sziget kihívást, amihez azonban át kell esnie mind a négy sziget vizsgáin. Ezek a vizsgák Pokémon harcok mellett sok más formában is megnyilvánulhatnak, például tárgyak keresésében, vagy egy tudáspróbában.

Minden vizsga végén egy erős Totem Pokémon vár rád, ami sokkal nagyobb fajtársainál és testét egy különleges aura veszi körül. A Totem Pokémonok harc közben képesek megidézni egy szövetségesüket, aki csatlakozik hozzájuk a harcban még erősebbé téve őket. Esetenként nem Totem Pokémonok is képesek szövetségeseket a segítségükre hívni.

Az utolsó vizsga minden szigeten a végső vizsga, ahol a játékosoknak Pokémon csatában kell megküzdenie a szigetet vezető kahunaval. Ha ezt sikeresen teljesítik, nyilvánosan is elismerik őket és továbbhaladhatnak a következő szigetre.

Névtelen-1

Kapitányok

Minden vizsgának van egy kapitánya, akinek a feladata, hogy útmutatással szolgáljon a játékosoknak. Minden kapitány egy Edző, aki évekkel ezelőtt maga is átesett a sziget vizsgáin.

Lana egy Víz típusú Pokémon specialista kapitány. Eltökélt családja iránt és megbízható nővér, aki vigyáz kishúgaira. Mallow egy Fű típusú Pokémon kapitány. Imád főzni, de úgy tűnik az ízlése néha kicsit sajátos. Az Elektromos típusú Pokémonokra specializálódott Sophocles kapitány jól bánik a gépekkel és számos masinát talált fel. Kiawe a Tűz típusú Pokémonokhoz ért a legjobban és Marowak oldalán tanulmányozza az Alola régióban továbbadott tradicionális táncokat.

1470078042-hala-rgb-300dpi

Kahuna

Az Alola régió négy szigete mindegyikének meg van a maga kahuna névre hallgató vezetője, aki irányítja a szigetet. A Kahunakat a védőistenekként ismert Pokémonok választják ki, akik minden szigeten megtalálhatók. Hala a Melemele sziget kahunaja, ahova a főszereplő éppen beköltözött, illetve riválisa, Hau nagyapja. Hala képességei Alola régió-szerte ismertek, valamint ő adja a játékosnak első Pokémonját és nagy dolgokat vár tőle.

1470077569-ride-rgb-small

Poké Lovaglás

Az Alola régióban egyes Pokémonok segítenek az emberek számára elérhetetlen helyekre való eljutásban. Ez az utazási mód megszokott az Alola régióban, ahol az emberek és a Pokémonok szoros kapcsolatot ápolva élnek együtt. Ezek a Pokémonok nem csatlakoznak a játékosok csapatához, de bármikor előhívhatók segítségért.

A felfedett új Pokémonok között szerepel:

Az Alola régióhoz alkalmazkodott Pokémonok

Egyes Pokémonok alkalmazkodtak az Alola régió jellegzetes mikroklímájához és a más régiókban megszokottól eltérő alakot vettek fel. Ezeket a Pokémonokat regionális változatoknak hívjuk, akik miután otthonra találtak, őshonos Pokémonként kezdtek élni az Alola régióban. Ezeknek a regionális változatú Pokémonoknak különbözhet a külsejűk és típusuk, illetve életmódjuk is eltérhet a korábban ismert formáikétól.

1470080346-a-exeggutor-rgb-300dpi

Név: Alola Exeggutor
Típus: Fű/Sárkány
Más Exeggutoroktól eltérően az Alola Exeggutornak van egy negyedik feje is – még pedig a farkán! Ez a negyedik fej függetlenül irányítja a farkát és képes visszaverni a fő fejek támadásai számára elérhetetlen, hátulról támadó ellenfeleket.

1470080346-a-vulpix-rgb-300dpi

Név: Alola Vulpix
Típus: Jég
Vulpix állítólag az emberekkel együtt jött az Alola szigetre, de a Róka Pokémon a havas hegyekbe vándorolt, hogy elkerülje más Pokémonok normális élőhelyét és végül ezt az alakot vette fel.

1470080348-a-ninetales-rgb-300dpi

Név: Alola Ninetales
Típus: Jég/Tündér
Az Alola Ninetales képes jégkristályokat készíteni a testét borító szőrből, a kristályok segítségével pedig visszaverni a támadásokat, vagy egy jéggolyót formálni, amit aztán ellenfeleire lő. A jégrakéták ereje könnyedén porrá zúzza akár a sziklákat is.

1470080347-a-sandshrew-rgb-300dpi

Név: Alola Sandshrew
Típus: Jég/Acél
Sandshrew korábban mindig sivatagos területeken élt, azonban a vulkánok rendszeres kitörései miatt feladta sivatagos élőhelyét és a havas hegyekbe vándorolt, ahol ezt a formát vette fel.

1470080347-a-sandslash-rgb-300dpi

Név: Alola Sandslash
Típus: Jég/Acél
A havas hegyekben élő Alola Sandshrew továbbfejlett változata az Alola Sandslash, melynek tüskés hátát jég borítja. Erős ellenfél közeledtével az Alola Sandslash a hóba rejtőzik, csupán tüskéit hagyva szabadon, készen a harcra.

Név: Oricorio
Oricorio bizonyos virágok nektárjának kiszívásával változtatja formáját. Mivel négy különböző formája van – pont ahány sziget van az Alola régióban –, így úgy tűnik minden szigeten más-más Oricorio él.

1470079623-oricorio-bailestyle-rgb-300dpi

  • Baile Style
    Típus: Tűz/Repülő
    A Baile Style Oricorio rendkívül heves és táncol közben erő önti el a testét. Szenvedélyes tánca közben bolyhos pihéket szór szét.

1470079620-oricorio-pom-pomstyle-rgb-300dpi

  • Pom-Pom Style
    Típus: Elektromos/Repülő
    A Pom-Pom Style Oricorio nagyon barátságos az emberekkel és táncával buzdítja a rosszkedvű Edzőket. Tánca közben tollai statikus elektromossággal töltődnek fel.

1470079620-oricorio-paustyle-rgb-300dpi

  • Pa’u Style
    Típus: Pszichikus/Repülő
    A Pa’u Style Oricorio a saját feje után megy, így néha nehéz vele boldogulni. Tánc közben kiélesednek érzékei és megnövekszik pszichikus ereje.

1470079617-oricorio-sensustyle-rgb-300dpi

  • Sensu Style
    Típus: Szellem/Repülő
    A Sensu Style Oricorio csöndes és összeszedett. Táncával összegyűjti a körülötte lévő lelkeket és erejüket használja a harcban.

1470079615-minior-1-rgb-300dpi

Név: Minior
Típus: Szikla/Repülő
A Minor a sztratoszférában alakult ki és a körülötte lévő törmelékek elnyeléséből él, majd miután nagy mennyiségű szilánkot fogyasztott el, teste nehézzé válik és a bolygó felszíne felé zuhan. Minior magja kemény, külső váza alatt található.

1470079614-gumshoos-rgb-300dpi

Név: Gumshoos
Típus: Normál
Yungoos továbbfejlődött változata Gumshoos, aki Yungoos szövetségeseket a segítségére hívva áll a vizsgázók útjába.

1470079614-fomantis-rgb-300dpi

Név: Fomantis
Típus:
Fomantis éjszakai lény, így nappal alszik és közben leveleit minden irányba kinyújtva fotoszintetizál. Az egyhelyben maradás veszélyei miatt Formantis rögtön új rejtekhely után néz, ahogy lemegy a nap.

1470079616-lurantis-rgb-300dpi

Név: Lurantis
Típus:
Lurantis a közelébe csalogatja ellenfeleit virágszerű megjelenésével és illatával – majd leteríti őket. Állítólag Lurantis a leggyönyörűbb Fű típusú Pokémon mind közül, köszönhetően ragyogó színeinek és elegáns mozdulatainak.

1470079618-mudbray-rgb-300dpi

Név: Mudbray
Típus: Föld
Mudbray egykor a világ minden pontján megtalálható volt, de mára veszélyeztetett és védett fajjá vált. Állítólag az Alola régió az utolsó hely a világon, ahol még vad Mudbray példányok találhatók.

Ismerjétek meg az új Z-Mozdulatokat és káprázatos, új Pokémonokat a játék legújabb előzetesében.