VÁGJ BELE EGY HUMOROS, FORDULATOKKAL TELI KÜLDETÉSBE A NINTENDO 3DS KONZOLOKRA MA MEGJELENŐ LAYTON’S MYSTERY JOURNEY: KATRIELLE AND THE MILLIONAIRES’ CONSPIRACY-VAL

Tíz évvel azután, hogy Professor Layton először színre lépett, most itt az idő, hogy lánya Katrielle átvegye a rejtélyek megoldására épülő családi vállalkozást. A LAYTON’S MYSTERY JOURNEY: Katrielle and the Millionaires’ Conspiracy ma jelent meg Európában a Nintendo 3DS konzolcsalád darabjaira. A szórakoztató és töprengésre késztető új kalandba a LAYTON’S MYSTERY JOURNEY: Katrielle and the Millionaires’ Conspiracy megjelenési előzetest megnézve pillanthatnak bele.

Az agytornáztató feladványok, az intuitív érintőképernyős kezelés és a bájosan különös hangulat, amiket a sorozat rajongói már mind jól ismernek és szeretnek, visszatérnek az új játékban is, de ezúttal egy egészen új szereplőgárda indul izgalmas kalandra. Senki sem tudja, hova tűnt a híres professzor, ezért lánya, Katrielle lép a színre, aki megalapítja saját nyomozóirodáját, és így próbál nevet szerezni magának a viktoriánus hangulatú Londonban. Új csapatához csatlakozik Ernest Greeves is, a Gressenheller Egyetem fiatal diákja, aki Katrielle asszisztenseként dolgozik, és az első kliens, Sherl, a beszélő kutya is, akinek a modora ugyan kissé szarkasztikus, de a szíve aranyból van, és hű barátnak bizonyul.

 

Nyomozás, megfigyelés és párhuzamos gondolkodás – ezek a kulcsfontosságú képességek szükségesek ahhoz, hogy Katrielle-t és társait a rájuk váró rengeteg fejtörőn és kihíváson átsegítsük. A játékmenet London felfedezésére, a helyiekkel és üzletemberekkel való szórakoztató beszélgetésekre, nyomok, hint coinok és más tárgyak reményében területek átvizsgálására, és persze a számtalan, utunk során felbukkanó fejtörő megfejtésére épül. A játékban tizenkét különböző eseten dolgozunk, amelyek egyetlen fő történetszálban szövődnek össze, ahol a hét „Sárkány” – a címben szereplő „milliomosok” -, London titokzatos és befolyásos figurái játsszák a főszerepet. Vajon milyen összeesküvést szövögethetnek? Ezt kell kiderítenie Katrielle-nek!

A LAYTON’S MYSTERY JOURNEY: Katrielle and the Millionaires’ Conspiracy Nintendo 3DS verziójában több fejtörővel találkozhatnak a játékosok, mint a sorozat bármelyik korábbi részében, sőt a mai naptól (2017. október 6.) fogva egy éven keresztül minden nap bónusz fejtörőket is letölthetnek.* Azok pedig, akik egy kis szusszanásnyi pihenőre vágynak a sok nyomkeresés és rejtvényfejtés közepette három unlockolható minijátékkal töltődhetnek fel. Például a Hound in the Pound-ban az a cél, hogy Sherl meghatározott számú lépéssel a kijárathoz jusson, miközben kapcsolókkal mozgat blokkokat, hogy módosítsa útvonalát. Aki még mélyebbre szeretne elmerülni a Layton-univerzumban, egy rakás gyűjthető tárgyat és rengeteg személyre szabási opciót is talál a játékban, köztük például annak a lehetőségét is, hogy Katrielle-t különböző ruhákba öltöztesse vagy újradekorálja az ügynökséget változatos berendezési tárgyakkal.

 

Egy egészen új hősnővel, titokzatos, új történettel és számtalan fejtörő feladvánnyal a LAYTON’S MYSTERY JOURNEY: Katrielle and the Millionaires’ Conspiracy rengeteg meglepetést, vidámságot és alkalmankénti meghökkenést ígér a PROFESSOR LAYTON sorozat régi rajongóinak és a kíváncsi újonnan érkezőknek egyaránt. A boltokban és a Nintendo eShopon keresztül is a mai naptól elérhető a Nintendo 3DS rendszercsalád konzoljaira.