ÚJ RÉSZLETEK ÉS VERZIÓS KÜLÖNBSÉGEK KERÜLTEK BEJELENTÉSRE A POKÉMON SUN ÉS POKÉMON MOON JÁTÉKOKKAL KAPCSOLATBAN

A The Pokémon Company International és a Nintendo izgalmas új információkat fedett fel a november 23-án kizárólag Nintendo 3DS készülékekre megjelenő, várva várt Pokémon Sun és Pokémon Moon játékokkal kapcsolatban.

A frissen felfedett Pokémonok között szerepel:

1474382907-passimian

Passimian

Típus: Harcos

A Csapatmunka Pokémon Passimian bogyókat dobálva támad ellenfelére. Általában 20-30 fős csoportokban él, melynek tagjai mind egy vezért követnek. Ezek a Pokémonok csapatban dolgoznak, hogy fejlesszék képességeiket. A Passimian az új Receiver képességgel rendelkezik, amivel megörökölheti az egyik harcban elesett csapattársa képességét. Passimian kizárólag a Pokémon Sun keretében jelenik meg.

1474382905-oranguru

Oranguru

Típus: Normál/Pszichikus

A Bölcs Pokémon Oranguru remeteként él az Alola erdők mélyén és egykor az ’erdő embereként’ emlegették. Oranguru egy levelekből készült, legyezőszerű tárgyat tart magánál és közismerten kedves az erdőben lakó többi Pokémonnal, gyakran gyógyszerrel ellátva a sérült, vagy étellel az éhező Pokémonokat. Ez a Pokémon képes megtanulni az exkluzív és új Instruct mozdulatot, ami arra kényszeríti a célpontot, hogy legutóbb használt támadását vesse be újra. Oranguru kizárólag a Pokémon Moon keretében jelenik meg.

1474382906-lycanroc-midday-form

Lycanroc (Déli Forma)

Típus: Szikla

A Pokémon Sun világában Rockruff bőséges mennyiségű napenergiát kap Solgaleo hatására, amitől Lycanroc Déli Formájává fejlődik tovább. Ez a Pokémon gyors mozdulatairól ismert, ami összezavarja ellenfeleit. A Lycanroc Déli Forma nagyon hűséges Pokémon, aki a sörényéből kiálló éles kövekkel támad, miközben kitér az ellenfél csapásai elől. Lycanroc Déli Formája képes az új Accelerock mozdulat megtanulására, amivel garantáltan először támadhat, megsebezve az ellenfelet egy gyors csapással.

1474382905-lycanroc-midnight-form

Lycanroc (Éjféli Forma)

Típus: Szikla
A Pokémon Moon világában Rockruff bőséges mennyiségű holdenergiát kap Lunala hatására, amitől Lycanroc Éjféli Formájává fejlődik tovább. Ez a Pokémon saját biztonságát feláldozva csap le ellenfeleire. Minél erősebb az ellenfél, Lycanroc Déli Formája annál izgatottabbá válik, szemei pedig izzani kezdenek a csata izgalmától. Ez a Pokémon erős köteléket ápol Edzőjével, aki elő tudja hozni igazi erejét.

 

Két új Pokémon specifikus Z-Mozdulat is bejelentésre került néhány közkedvelt Pokémonhoz:

 

Pikachu

Exkluzív Z-Mozdulat neve: Catastropika

Pikachu exkluzív Z-Mozdulata a Catastropika egy szupererős támadás, amiben Pikachu Edzője erejének segítségével magasfeszültségű elektromos erőtérrel veszi magát körül, majd nekiront ellenfelének. Ez Pikachu legerősebb támadása.

 

Eevee

Exkluzív Z-Mozdulat neve: Extreme Evoboost

Eevee exkluzív Z-Mozdulata az Extreme Evoboost, ami előhívja Eevee mind a nyolc továbbfejlett formáját, melyek felruházzák erejükkel Eeveet. Ez a pusztító mozdulat 2-vel megnöveli Eevee Támadás, Védekezés, Sp. Támadás, Sp. Védekezés és Gyorsaság értékeit.

 

A Pokémon Sun és Pokémon Moon keretében visszatér a közkedvelt karakter testreszabási lehetőség is. Változtasd kedvedre karaktered ruházatát, hajstílusát és szeme színét, ahogy bebarangolod a hatalmas Alola régiót. Most már ráadásul akár ruházatod színét is megváltoztathatod, hogy biztosan kedvenc színeidben kalandozhass.

 

Az új Pokémon Refresh funkcióval gondoskodhatsz Pokémonjaidról. A harcok során a Pokémonok sérültek és koszosak lehetnek, de a Pokémon Refresh funkcióval megtisztíthatod és elláthatod őket, Poké Babokat etethetsz velük, vagy akár olyan csatában szerzett státuszokból is kigyógyíthatod őket, mint a mérgezés, bénítás. A Pokémon Refresh funkcióval alaposan gondozott Pokémonok nagyon hálásak lesznek és a végsőkig elmennek érted a harcokban. Ez azt jelenti, hogy kitérhetnek az ellenfél támadásai elől, vagy kitarthatnak még a kiütés szélén állva is. Gondoskodj Pokémonjaidról a Pokémon Refresh funkcióval és garantáltan megbízható társaid lesznek kalandozásod során.

 

2017 januárjában frissítést kap a Nintendo 3DS készülékekre letölthető, internetes Pokémon Bank alkalmazás, melynek segítségével a játékosok tárolhatják és átvihetik Pokémonjaikat korábbi kalandjaikból. Ezzel a frissítéssel a Pokémon Bank alkalmazás kompatibilis lesz a Pokémon Sun és Pokémon Moon játékokkal, illetve egy új National Pokédex funkcióval is bővül. A Pokédex funkció beolvassa a Pokémon Bank alkalmazáshoz csatlakoztatott, kompatibilis játékok mentését és információkat gyűjt az általad elkapott Pokémonokról. Ezeket az információkat aztán magad is átböngészheted, valamint akár az Alola régióban nem őshonos Pokémonokat is láthatsz közte. A Poké Transporter ugyancsak frissülni fog, hogy a Pokémon Bank alkalmazás a Pokémon Red, Pokémon Blue és Pokémon Yellow játékok Virtual Console változataival is kompatibilis legyen. Ennek köszönhetően a játékosok a Virtual Console verzió Kanto régiójában fogott Pokémonokat is átvihetik majd Pokémon Sun vagy Pokémon Moon játékaikba.