ÚJ RÉSZLETEK DERÜLTEK KI AZ ANIMAL CROSSING: NEW HORIZONS JÁTÉKRÓL

Tom Nook jól ért az üzlethez. Ez az oka annak is, hogy az Animal Crossing sorozat központi karaktere nem sajnálta az idejét, hogy fontos teendőit félretéve az új videoprezentáció házigazdája legyen, melyben a Nook Inc. „Kezdj új életet egy lakatlan szigeten!” utazási csomagját mutatja be. A prezentációban részletesen beszámolt az Animal Crossing: New Horizons minden titkáról és különlegességről, mely március 20-án jelenik meg, kizárólag Nintendo Switch konzolra. A videóból minden kiderült, amire egy potenciális utazásicsomag-vásárló kíváncsi lehet, mielőtt belevág a kalandba: az új, szigetlakó életstílus bemutatása, a lakástulajdonlás alapjai, részletek a szomszédokat illetően, fejlesztések, felfedezés, barkácsolás és még sok más.

A szigetlakó kalandokkal kapcsolatos további információkért nézz bele a teljes videóba: Animal Crossing: New Horizons – Deep Dive Into Deserted Island Life (Nintendo Switch).

 

A Tom Nook által közölt legfontosabb infók közül:

 

Újdonságok a sorozat történetében:

  • Élet a szigeten: A Nook Inc. lelkesen ajánlja a távoli, elhagyatott szigetre szóló utazási csomagját. Sehol máshol nem találsz ennél pihentetőbb és békésebb életet. Mivel a sziget lakatlan, mindenki maga teremtheti meg saját életét az alapoktól. Az idő a valósággal megegyező ritmusban telik, mind a nappalok és éjszakák, mind az évszakok a valóságot tükrözik.
  • Csináld magad: Meghatározott alapanyagok összegyűjtésével a szigeten a lakók maguk alkothatnak meg számos tárgyat, köztük eszközöket és bútorokat is. DIY tanfolyamokon tanulhatod meg, hogyan gazdagíthatod életed és környezetedet DIY receptek megtanulásával. Minél jobban elmélyülsz a barkácsolás titkaiban, annál több különleges képességre teszel szert, és például még a színét is megváltoztathatod a magad elkészítette bútoroknak, vagy egyedi mintázattal díszítheted őket tovább.
  • NookPhone: A Nook Inc. néhány alapellátást és szolgáltatást biztosít a szigeten, köztük a saját NookPhone-odról is ők gondoskodnak. Rendelkezik a sztenderd applikációkkal, mint például a kamera és a térkép, de idővel új alkalmazások is belekerülnek. A kamerát használhatod a játékon belüli fotók készítésére a szigeten bárhol – sőt még csinos filtereket is használhatsz rajtuk.

 

  • Nook Mérföldek: A játékosok, akik szeretnének még konkrétabb célokkal rendelkezni kalandjuk során, kiélvezhetik a Nook Mileage program előnyeit is. Meghatározott küldetések végrehajtásával és élmények szerzésével mérföldeket gyűjthetnek, melyek akár meg is téríthetik az utazási csomag árát, vagy akár játékon belüli jutalmakra is beválthatóak. A jutalmak játékon belüli Nook Inc. ajándéktárgyaktól hasznos eszközökig bármik lehetnek, melyekkel a szigetlakó életedet gazdagíthatod, de jegyeket is szerezhetsz, melyekkel távoli szigetekre látogathatsz el.
  • Party Play: A Nook Inc. Deserted Island Getaway package utazási csomaggal akár 8 ember is éldegélhet egyetlen szigeten*. A Party Play használatával a lakosok három barátjukkal együtt, egyidőben fedezhetik fel a szigetet. Aki a meghívást indította, Vezető, a többiek Követők lesznek. Könnyű lecserélni a Vezetőt szükség esetén, így más is kipróbálhatja a főnökösködést. Bármilyen tárgy vagy élőlény, amit a Követők találnak, a Lakossági Szolgáltatások épületnél található újrahasznosító dobozban kerül elhelyezésre.

 

  • Területfejlesztések: Noha a szigeten lévő folyókat rúdugrással is átszelheted, és magas helyekre létrával is feljuthatsz, ha akarod, meg is változtathatod a tájat hidak és lejtők kialakításával. Ha a szigeted már eléggé fejlett, megkapod az engedélyt, hogy saját ösvényeidet kikövezd, és más komoly fejlesztéseket hajts végre, mint például a folyók szabályozása, vagy sziklák elbontása vagy elhelyezése.

 

  • Szigettúrák: Ezek a „titokzatos szigettúrák” mindig a pilóta kénye-kedvétől függenek, ezért a játékos sosem tudja, hova keveredik. Amikor ezeken a kisebb szigeteken vagy, nyugodtan gyűjtögethetsz tárgyakat, alapanyagokat és élőlényeket, hiszen mindent magaddal vihetsz haza, a saját szigetedre.

 

 

  • NookLink: A NookLink szolgáltatással, ami a Nintendo Switch Online app része, a játékosok beolvashatják egyedi mintázatok QR kódjait a korábbi részekből, az Animal Crossing: New Leaf vagy Animal Crossing: Happy Home Designer játékokból igazi okostelefonjukkal, és letölthetik azokat az Animal Crossing: New Horizons játékba. Ha online csatlakozol, a Nintendo Switch Online okostelefon-applikáció segítségével barátaiddal is beszélgethetsz, akiknek megvan az Animal Crossing: New Horizons, az okostelefont billentyűzetként használva, vagy hangalapú csevegéssel. A NookLink márciusban lesz elérhető.

 

Az „Kezdj új életet” élménycsomag részletes bemutatása:

  • Válaszd ki a szigetedet: Mielőtt felszállnál a repülőre, széles kínálatból választhatsz magadnak úticélt, ahol megkezdheted új életedet. Dönthetsz, hogy az északi vagy déli féltekén élnél, ami természetesen az évszakok idejét is befolyásolja. Az évszakok változásával a szigeten folytatható tevékenységek is változnak. Az északi félteke lakói számára épp elkezdődik a tavasz a játék megjelenésekor, így hamarosan élvezhetik a cseresznyefa-virágzás gyönyörű látványát.

 

  • Eligazítás: Megérkezésüket követően a lakosok hasznos tájékoztatásban részesülnek a Nook Inc. személyzete jóvoltából. Ezalkalommal egyben meg is kapod sátradat, amit az utazási csomag tartalmaz. Beszélgethetsz más szigetlakókkal arról, hogy hol állítsátok fel sátraitokat, és segíthetsz nekik kiválasztani a tökéletes helyet új otthonuk számára.

 

 

  • Lakossági szolgáltatások: A lakossági szolgáltatások központ a nap 24 órájában rendelkezésedre áll, a hét minden napján. Hasznos szolgáltatásokat nyújtanak, mint például mindennapi termékek, a feleslegessé vált tárgyak felvásárlása és hasznos tanácsok.

 

  • Válj háztulajdonossá: A sátor, amit a Nook Inc. jóvoltából kaptál szuper, de mit szólnál egy igazi házhoz? A házcélú kölcsönöknek nincs visszafizetési határidejük, nem számítanak fel rájuk kamatot, nem kérdezősködnek, és a neked tetsző ütemben fizetheted vissza az összeget. Egy házban sokkal több hely van, mint egy sátorban, és még az extra bútoroknak és csomagoknak is jut benne tárolóhely. Amint megvan az új házad, elszabadíthatod belső lakberendeződet, és kifestheted a falakat, padlót választhatsz, és tetszésed szerint rendezheted be a helyet. Igénybe vehetsz bővítő és átalakító szolgáltatásokat is, melyekkel még egyedibbé teheted otthonodat.

 

  • Deluxe személyre szabhatóság: Az Animal Crossing: New Horizons minden eddiginél több személyre szabási lehetőséget kínál, karaktered bőrszínének, hajának, ruházatának kiválasztásától az épületek és tárgyak a szigeten való szabad elhelyezéséig. Otthonodat kívül-belül saját ízlésed szerint díszítheted ki.

 

  • Repülőtér: Ez a legelső hely, amit megpillantasz a szigeten. A nap 24 órájában használhatod, már a megérkezésedet követő naptól kezdve. A reptéren meghívhatsz más szigeteken lakókat magadhoz interneten vagy helyi vezeték nélküli kapcsolaton keresztül, de te magad is elutazhatsz más szigetekre. Akár nyolc játékos játszhat együtt egyszerre egy szigeten**, úgyhogy szedj össze egy jó csapatot, és gyártsatok sok-sok közös emléket!

 

  • Szigethíradó: Minden nap kezdetén Mr. Nook, a Nook Inc vezérigazgatója élő közvetítésben számol be a szigetet érintő legfontosabb eseményekről, és tanácsokkal látja el a lakosságot, hogyan hozzák ki a legtöbbet új, szigetlakó életmódjukból.

 

 

Frissítések és további funkciók a még több élményért a szigeten:

 

  • Új lakók: Amikor először megérkezel a szigetre, csak egy maroknyi kis csapat él veled együtt az új helyszínen. De miközben építed és fejleszted a szigetet, egyre több és több szomszéd látogat el hozzád, és költözik végleg maga is a paradicsomba. Sőt te magad is meghívhatsz új lakókat a szigetre.

 

  • Ingyenes frissítések: A játék megjelenése után ingyenes frissítésekkel folyamatosan kerülnek majd be szezonális események a játékba az év során. Az első ingyenes frissítés már a megjelenés napján, március 20-án elérhető lesz. A frissítés feltelepítésével Nyuszi Napot egy különleges eseménnyel ünnepelheted majd áprilisban.

 

  • További középületek: Mialatt fejleszted szigetedet, egyre több középület jelenik meg, mint például egy múzeum, ahol a sziget gazdag ökoszisztémája kerül bemutatásra, egy bolt, ahol készen vásárolhatsz olyan bútorokat, amiket te magad nem tudsz előállítani, vagy egy szabóműhely, ahol ruházatot és divatcikkeket kaphatsz, valamint egy kemping, ahova vendégeket hívhatsz meg kikapcsolódás céljából.
  • Turisták és események: A szigeted nem csak új lakók otthona, hanem népszerű turistacélpont is! Ezek az átmeneti látogatók mindig szívesen látott vendégek, és olyan tárgyakat hoznak magukkal, melyek nincsenek egyébként a szigeten. A látogatók szórakoztató eseményeken is részt vehetnek, mint például horgászbajnokságok, vagy bogarászatok, amik az év során kerülnek megrendezésre. Az ingyenes frissítésekkel újabb és újabb turisták és események kerülnek be az Animal Crossing: New Horizons játékba.

 

  • amiibo támogatás: Az Animal Crossing: New Horizons támogatja az amiibo figurákat és amiibo kártyákat az Animal Crossing sorozatból. Ezeket az ismerős arcokat meghívhatod Photopiába is, egy a játékon belül létező szigetre, ahol modelljeidet kreatív fotózásokra állíthatod be.

 

  • Animal Crossing: Pocket Camp együttműködés: Ha megvan neked az Animal Crossing: Pocket Camp és az Animal Crossing: New Horizons játék is, mindkét játékban különleges tárgyakhoz juthatsz. A részleteket később közöljük az Animal Crossing Twitter fiókján keresztül.

 

  • Tom Nook átveszi az irányítást a Twitteren: Tartsd a szemed a Twitteren, mert a közösségi médiában járatos Tom Nook rögtön a prezentáció után átveszi az irányítást Isabelle’s Twitter fiókja fölött.

A játékon kívül a játékosok megszerezhetik a különleges Animal Crossing: New Horizons Hordozó táskákat is Nintendo Switch vagy Nintendo Switch Lite konzoljaikhoz. Egy Animal Crossing-témájú, különleges kiadású Nintendo Switch konzol szintén március 20-án jelenik meg a boltokban. A konzol az Animal Crossing: New Horizons játékból merít dizájn-inspirációt, pasztelzöld és kék Joy-Con kontrollerekkel, melyek hátul fehérek, színes csuklópántokkal, és fehér Nintendo Switch dokkolóval, melyet Tom Nook és Nookling Timmy és Tommy karakterei díszítenek.

 

Az Animal Crossing: New Horizons játékkal kapcsolatos további információkért látogass el a https://www.nintendo.co.uk/animalcrossingnewhorizons weboldalra.

 

Megjegyzések:

 

*Nintendo Switch konzolonként akár 8 regisztrált játékos élhet egy közös szigeten, és a sziget 4 lakója akár egyszerre is játszhat ugyanazon a konzolon. Megjegyzés: Nintendo Switch konzolonként csak egyetlen sziget létezik, függetlenül a regisztrált játékosok illetve a konzolon használt játékszoftverek számától. Külön Nintendo Switch konzol és a játékszoftver külön példánya szükséges minden egyedi szigethez.

 

Az online játék közben internetkapcsolat szükséges. Az online szolgáltatások használatához létre kell hoznod egy Nintendo Fiókot, és elfogadnod a kapcsolódó felhasználói szerződést. A Nintendo Fiók Adatvédelmi Irányelvek érvényesek. Egyes szolgáltatások lehet, hogy nem minden országban elérhetőek. Az online játékhoz Nintendo Switch Online előfizetés szükséges.

 

**További kiegészítők, játékok és/vagy konzolok lehetnek szükségesek a többjátékos módhoz (külön kapható).

 

Az Animal Crossing: New Horizons nem támogatja a Nintendo Switch Online Save Data Cloud funkcióját. Ugyanakkor a lehetőség, hogy az Animal Crossing: New Horizons mentési adatait a konzol hibája, elvesztése vagy ellopása esetén a szerverről letölthessék a Nintendo Switch Online tagok, az év későbbi szakaszában elérhetővé válik. 

 

Az Animal Crossing: New Horizons jelenleg nem támogatja a lehetőséget, hogy a játék mentési adatait az egyik Nintendo Switch konzolról a másikra átvigyék, de egy, kifejezetten az Animal Crossing: New Horizons játékhoz fejlesztett funkció, mellyel a felhasználói profilok és mentési

adatok hordozhatóak lennének konzolok között, tervbe van véve az év későbbi szakaszára.