SIMON BELMONT ÉS KING K. ROOL BEKAPCSOLÓDIK A KÜZDELMEKBE A SUPER SMASH BROS. ULTIMATE-BEN

A legendás vámpírvadász és egy közönségkedvenc gonosztevő csatlakozik a verekedők egyre terjedelmesebb csapatához a Super Smash Bros. Ultimate-ben. Az új Nintendo Direct videóprezentációból, ami teljes egészében a Nintendo Switch-exkluzív játékra fókuszált, kiderült, hogy Simon Belmont a Castlevania sorozatból, valamint King K. Rool, az eredeti Donkey Kong Country játékok főellensége is játszható harcosokként mutatkoznak be. Ráadásul a Nintendo Direct bemutató további információkkal szolgált az Echo harcosokról, az új pályákról és játékmódokról, valamint a leglenyűgözőbb zenei kínálatról, amivel egy videojáték valaha rendelkezett: több mint 900 számról, és a 28 órányit is meghaladó zenéről. A Super Smash Bros. Ultimate kizárólag Nintendo Switch konzolra jelenik meg, december 7-én.

Mindezen felül a mai naptól kezdve előrendelhető a játék különleges kiadása is, a Super Smash Bros. Ultimate – Limited Edition, amiben a játék mellett helyet kapott egy Nintendo GameCube kontroller (Super Smash Bros. kiadás) valamint egy Nintendo GameCube kontroller adapter is! A rajongók számíthatnak továbbá az öt újonnan bejelentett harcos amiibo figuráira is: Simon Belmont, Richter Belmont, King K. Rool, Chrom és Dark Samus a Super Smash Bros. kollekcióból egyaránt meg fog jelenni figuraként.

 

A Nintendo Direct bemutató teljes terjedelmében való megtekintéséhez látogassanak el a Nintendo Direct weboldalra. Néhány fontosabb tudnivaló és érdekesség, ami a videó során elhangzott:

 

  • Simon Belmont: Simon jellegzetes fegyvere természetesen az ostora, de a Castlevania sorozathoz híven különleges támadásokra is képes, mint a fejsze, a kereszt, a szentelt víz vagy a Final Smash-e, a Grand Cross. Helyszíne Dracula kastélya, gyertyatartókkal, amelyek tárgyakat dobnak, ha lerombolódnak. Alucard, a Castlevania: Symphony of the Night tragikus hőse Assist Trophy-ként jelenik meg, és elátkozott kardjával segít a csatában. Richter Belmont, Simon Belmont leszármazottja és a saját Castlevania játékának főhőse szintén csatlakozik a Super Smash Bros. Ultimate harcoskínálatához Echo fighterként.
  • King K. Rool: Mindhárom Super NES-es Donkey Kong Country játék kedvelt főellensége, King K. Rool is csatlakozik a Super Smash Bros. Ultimate karaktereihez játszható harcosként. Mordályával ágyúgolyókat lövöldöz ellenfeleire, és bumerángként működő koronáját is tudja dobálni.
  • Echo harcosok: Az Echo harcosok a Super Smash Bros. Ultimate-ben más harcosok képességeivel egyezőekkel rendelkeznek, de kinézetük eltér azokétól. Richter Belmonton kívül még két másik harcos, Chrom a Fire Emblem sorozatból (Roy echo harcosa) és Dark Samus a Metroid játékokból (Samus echo harcosa) is csatlakoznak. Az Echo harcosok külön harcosként is megjeleníthetőek a kiválasztóképernyőn, de az alapharcosukkal is párosíthatjuk őket. Ha az alapharcossal párosítottuk, egy gombnyomással válthatunk a két harcos között a csata során. Teljesen a játékos döntésére van bízva, hogy szeretné megjeleníteni a harcosokat.
  • Pályák: Nagyrészt visszatérő kedvencekkel találkozhatunk majd, új vizuális hatásokkal és javításokkal a Super Smash Bros. Ultimate-ben, de új pályák is felbukkannak majd. Ezek között találjuk például Dracula kastélyát a Castlevania sorozatból, vagy New Donk városházát a Super Mario Odyssey-ből. Több mint 100 pályát tartalmaz a játék, de mivel a népszerű Battlefield és Omega formák is választhatóak, összesen több mint 300 pályáról beszélhetünk rögtön a játék kezdetétől! A játék minden pályája támogatja ráadásul a nyolcjátékos ütközeteket is (a többszemélyes játékhoz további kiegészítők lehetnek szükségesek, amelyek külön vásárolhatóak), és a különböző veszélyek – mint például a Yellow Devil a Wily Castle-ben – kikapcsolásának lehetőségével is rendelkeznek.
  • Stage Morph: Új a Super Smash Bros. történetében: a Stage Morph opcióval észrevétlenül változtathatjuk meg a csata helyszínét. Az opciót kiválasztva a szabályok között, a pálya csata közben változik át egy másik helyszínné.
  • Zene: A rajongóknak, akik csak a tökéletes élménnyel érik be, a My Music funkció jelenti a megoldást, hiszen maguk választhatják ki minden pályához a háttérzenét. Ezidáig minden helyszínhez adott zenei aláfestés tartozott, de a Super Smash Bros. Ultimate-ben a játékos sorozat alapján választhat, azaz például egy The Legend of Zelda tematikájú pályán a Zelda-franchise bármely zenéje elérhető, köztük olyan klasszikusok is, mint például a The Legend of Zelda: Breath of the Wild főtémája. Minden zeneszámot és zenei tartalmat, mint például a menük zenéit és más zenei átkötéseket is beleszámítva mintegy 900 kompozíciót tartalmaz a játék – ami több mint 28 órányi videojáték-zenét jelent! Kézikonzol módban használva a zene még a Nintendo Switch kikapcsolt képernyőjével is lejátszható, így a konzolt akár hordozható zenelejátszóvá is változtathatjuk.
  • Tárgyak: Új tárgyak is bekerültek a Super Smash Bros. Ultimate-be, köztük például a Banánpisztoly, a Gyilkos Penge, a Bomba, a Halál Kaszája, a Varázslóbot, a Kószáló Gonoszgomba, a Dühpusztító, és még sok további tárgy a különböző videojáték-franchise-okból. A tárgyak játék közben felkaphatóak és egyaránt használhatóak támadásra és védekezésre.
  • Pokémon: Miután eldobunk egy Pokélabdát a játékban, a sok új és visszatérő Pokémon közül bármelyik előbukkanhat, hogy segítsen nekünk a küzdelemben. Abra, Solgaleo, Lunala, Mimikyu, sőt a hatalmas Alolan Exeggutor is megjelenhet.
  • Assist Trophy-k: Az új segítő trófeák között, amelyek csatlakoznak a Super Smash Bros. Ultimate kínálatához, megtalálhatjuk Zero-t a Mega Man X sorozatból, Knuckles-t a Sonic The Hedgehog sorozatból, Krystalt a Star Fox Adventures-ből, Rathalost a Monster Hunter sorozatból, Shovel Knight-ot a – mi másból? – Shovel Knightból és a gonosz Holdat a The Legend of Zelda: Majora’s Maskból.
  • Classic Mode: Az egyjátékos mód, ahol a játékosoknak egy sor harcossal kell egymás után megküzdeniük, visszatér a Super Smash Bros. Ultimate- Minden harcosnak megadott pályákon és megadott harcosokkal szemben kell helytállnia.
  • Stamina Battle: A Time Battle és Stock Battle mellett a Stamina Battle is az egyik sztenderd harcmód a Super Smash Bros. Ultimate- A Stamina Battle során a harcosok addig harcolnak, míg valamelyiküknek ki nem merül minden életereje.
  • Final Smash Meter: A hagyományos Final Smash-eken kívül, amelyeket egy Smash Ball széttörésével lehet aktiválni, a Final Smash Meter is választható opció mostantól. Ha be van kapcsolva, a játékosok a csata során feltölthetik Final Smash Meterüket. Ha a Final Smash Meter teljesen feltöltődött, a játékos egy valamivel gyengébb Final Smash támadást szabadíthat el.
  • Squad Strike: Squad Strike módban játszva a játékosok 5 az 5 elleni, vagy 3 a 3 elleni mérkőzésekben vehetnek részt, ahol minkét játékos 5 vagy 3 harcosát vonultathatja fel a harc során.
  • Tourney Mode: Tourney módban akár 32 játékos is részt vehet, így ez a mód nagyszerű szórakozás lehet akár nagyobb összejövetelek során is. És mivel a Nintendo Switch konzollal bárhol lehet játszani, ezek a bulik a legváratlanabb helyeken is kitörhetnek!
  • Smashdown: Ebben a módban a már használt karakterek nem küldhetőek újra ütközetbe, tehát a játékosoknak mindig új és új harcost kell választaniuk a következő körre. Ez a játékmód így azoknak kedvez, akik több harcost is magabiztosan irányítanak, de emellett ugyanakkor mindenkit arra ösztönöz, hogy tegye változatosabbá saját kis harcosválogatottját.
  • Edzés: A továbbfejlesztett Training mód a Super Smash Bros. Ultimate-ben tartalmaz egy exkluzív pályát, amely négyzethálóval van ellátva a különleges támadások és visszaütődések távolságainak és röppályáinak könnyebb mérése kedvéért.

 

A Super Smash Bros. Ultimate kizárólag Nintendo Switch konzolra jelenik meg december 7-én. További, a játékkal kapcsolatos információkért keressék fel a https://www.smashbros.com/ webhelyet.