Nintendo Direct 2015.4.2

A NINTENDO ÚJ Wii U ÉS NINTENDO 3DS JÁTÉKOKAT, MEGJELENT CÍMEK FRISSÍTÉSEIT ÉS ÚJ amiibo FIGURÁK SZÉLES KÍNÁLATÁT MUTATTA BE

A mai Nintendo Direct számos bejelentése között szerepelnek amiibo kártyák, új Super Smash Bros. karakterek, 200cc sebesség a Mario Kart 8-ban és egy spin-off Animal Crossing játék is.

2015. április 2.A mai Nintendo Direct prezentáció keretében a Nintendo új részleteket osztott meg a 2015-ben és azon túl megjelenő, illetve már megjelent, rengeteg rajongó által kedvelt játékairól, valamint a legfrissebb amiibo figurákról.

Az Animal Crossing fanatikusok ősztől bevethetik lakberendezői képességeiket az újonnan bejelentett Animal Crossing: Happy Home Designer keretében. Mindeközben az amiibo figurák új, “amiibo kártya”formában is debütálnak ősszel, melyek elsőhulláma Animal Crossing karaktereket fog szerepeltetni. Ezekkel az amiibo kártyákkal a játékosok egy teljesen új Animal Crossingélményt élhetnek át az Animal Crossing: Happy Home Designerben.

A Nintendo a mai Nintendo Direct során ismét bebizonyította elkötelezettségét, hogy minőségi tartalmakat biztosítson már megjelent, millió rajongó által élvezett játékaihoz. A minden Mario Kart 8 tulaj számára ingyenesen letölthető frissítés elhozza a teljesen új 200cc sebességet az összes pályára. A Mario Kart történelmének leggyorsabb kategóriája kihívások új dimenzióját nyitja meg, ami még a legedzettebb veteránokat is megizzasztja. A játékosok tovább élvezhetik kedvenc alkotásaikat is, a Super Smash Bros. Wii U és Nintendo 3DS változatához, illetve a StreetPass Mii Plazahoz bejelentett kiegészítő tartalmakkal és frissítésekkel.

A Nintendo Direct dugig volt várva várt Nintendo címekkel kapcsolatos részletekkel, mint például a Splatoon és a Yoshis Woolly World megjelenési dátumával, Mario Maker információkkal, a Super Mario Bros. 30. évfordulójával, valamint az új Fire Emblem epizóddal. A ma bejelentett új játékok között szerepel továbbáa Kirby alkotóinak imádnivaló puzzle-platformer alkotása a BOXBOY!, ami már elérhető a Nintendo eShopban Nintendo 3DS-re, illetve a hátborzongató és természetfeletti Project Zero sorozat új epizódja is szóba került, mely Wii U-ra fog megjelenni.

A teljes Nintendo Direct videómegtekintéséhez látogass el a http://nintendo.co.uk/nintendodirect oldalra, vagy a Nintendo UK YouTubecsatornájára a mai bejelentéssel kapcsolatos videókért.

A mai Nintendo Direct kulcsfontosságú bejelentései:

amiibo

  • amiibo kártyák: Ősszel az amiibok teljesen új formát öltenek! Az amiibo kártyák első hulláma Animal Crossing karaktereket fog szerepeltetni és kompatibilis lesz az új Animal Crossing: Happy Home Designer játékkal. Ezekkel egy időben jelenik meg továbbá a különálló NFC olvasó/író a Nintendo 3DS, Nintendo 3DS XL és Nintendo 2DS készülékekhez, mely képes beolvasni az amiibo figurákat, valamint az amiibo kártyákat is.
  • A Super Smash Bros. amiibo figurák következő hulláma: Májusban jelenik meg a Super Smash Bros. Collection két új amiibo figurája: Greninja és Jigglypuff. Júniusban Palutena, Dark Pit, Zero Suit Samus és Ganondorf követi, júliusban pedig Olimar, Dr. Mario, illetve Bowser Jr. csatlakozik a népes amiibo családhoz.
  • Játssz klasszikus Nintendo játékokat amiibo figuráiddal: az amiibo Touch & Play: Nintendo Classics Highlights májusban jelenik meg Wii U-ra, mint ingyenesen letölthető Nintendo eShop cím. Ezzel a programmal a felhasználók három perces NES és SNES játékok széles választékát nyithatják meg, egyszerűen amiibo figurájuk GamePadhez érintésével.
  • Yarn Yoshi amiibo: A Yoshis Woolly World kíséretében új, kötött Yoshi amiibo figurák is érkeznek. A GamePadhez érintve a figurát egy újabb Yoshi tűnik fel a Yoshis Woolly Worldben, így két Yoshit irányítva kalandozhatnak a játékosok a pályákon. A Yarn Yoshi amiibo figura három színben lesz elérhető: zöld, rózsaszín és világoskék.
  • Splatoon amiibo: A május 29-én megjelenőSplatoon társaságában egy Inkling Boy és Inkling Girl amiibo figura is érkezik, illetve egy speciális kiadás, mely tartalmazza a játékot, valamint egy Inkling Squid amiibot. A GamePadhez érintve ezek az figurák különleges küldetéseket nyitnak meg, melyek teljesítésével fegyverekre és egyéb felszerelésekre lehet szert tenni.
  • Még több Mario Kart 8 Mii kosztüm: Az április 23-tól ingyenesen letölthetőMario Kart 8 frissítés további kilenc amiibo figura támogatását hozza el: Wario, PAC-MAN, Olimar, Bowser, Sonic, Toad, Villager, Rosalina és Mega Man. A figurákkal újabb kosztümök nyithatók meg a Mii karakterek számára.

 

Wii U

  • Mario Maker: A kizárólag Wii U-ra megjelenő Mario Maker segítségével a játékosok elkészíthetik saját Mario pályáikat, amiket aztán másokkal is megoszthatnak. A Super Mario Bros. 30. évfordulójának alkalmából a Nintendo ráadásul különböző meglepetéseket tervez az évben.
  • Splatoon: A korábban bemutatott egyjátékos és online “Turf War”módokon kívül, a Splatoon egy kompetitív “Ranked Battle”módot is tartalmazni fog, melyben 4-4 rangsorolt, majd ez alapján párosított játékos csaphat össze egymással. A játékban helyet kapott továbbá a“Battle Dojo”, melyben két játékos élvezheti az 1-1 elleni harcokat. Egyiküknek a GamePad, míg a másiknak a TV kijelzőjét figyelve kell minél több lufit kipukkasztani. A Splatoon május 29-én jelenik meg, kizárólag Wii U-ra.
  • Yoshis Woolly World: Az imádnivaló, kihívásokkal és rejtett tárgyakkal teli új Wii U játék június 26-án fog megjelenni. A Classic mód mellett a Yoshis Woolly World egy Mellow móddal is bővült, melyet minden képességű játékos élvezhet Szárnyas Yoshi irányítása közben. Megjelenéskor a játék egy speciális csomagban is elérhető lesz, ami tartalmazza a játékot, valamint egy Zöld Yarn Yoshi amiibo figurát.
  • 200cc kategória a Mario Kart 8-ban: A Mario Kart történelmében először, bemutatkozik a 200cc kategória. A 150cc-nél is gyorsabb tempó bármely pályán élvezhető és még fontosabbá teszi a fékezést a futamok alatt. Az új 200cc kategória az április 23-án érkező Mario Kart 8 frissítéssel válik elérhetővé. Ugyanezen a napon jelenik meg az Animal Crossing témájúMario Kart 8 DLC Pack 2, mely három új karaktert, négy új járművet és nyolc új pályát tartalmaz.
  • A Wii U Virtual Console Nintendo 64 és Nintendo DS játékokkal bővül: Április 2-tól klasszikus Nintendo 64 és Nintendo DS címek érkeznek a Virtual Console kínálatába Wii U-n. A Nintendo DS oldalról mától a Mario Kart DSés a Warioware Touched!, míg a Nintendo 64 címek közül a Super Mario 64és a Donkey Kong 64 vásárolható meg. A Nintendo DS játékok esetében a TV és a GamePad kijelzője rengeteg lehetőséget kínál a két képernyős játékra, a Rumble Pak kiegészítőt támogató Nintendo 64 játékok pedig a Wii U GamePaden is rezegnek. Egy különleges ajánlat keretében ráadásul ha április 16. előtt a felsorolt címek közül hármat megvásárlók, a negyediket ingyen tölthetik le! A jövőben olyan alkotások is ellátogatnak a Wii U-s Virtual Console kínálatába, mint például májusban a Nintendo 64-es Paper Mario, illetve a Nintendo DS-en debütált Yoshis Island DS.
  • Még több letölthető Wii játék Wii U-ra: A Nintendo eShop egyre bővülő letölthető Wii játékkínálata április 16-án a Pandora’s Tower, míg április 30-án a Sin and Punishment: Successor of the Skies alkotással fog gyarapodni. A megjelenésüket követő egy hétben ráadásként mindkét játék 25%-os kedvezménnyel lesz megvásárolható.
  • Shin Megami Tensei x Fire Emblem Projekt: Az ATLUS RPG mesterei egy rendkívül modern szerepjátékon dolgoznak, melyben a mindennapi élet mellett egy titkos fantáziavilág is rejlik, tele a Fire Emblem sorozat karaktereivel.
  • Új Project Zero játék érkezik Európába: A rajongóknak már nem kell sokat várniuk, hogy rátehessék a kezüket a Project Zero sorozat legújabb epizódjára, ugyanis még idén megjelenik Wii U-ra. A játékban három karaktert irányíthatunk, melyek mindegyike saját történetszállal rendelkezik, amikben több szögből is felfedezhetjük az elátkozott turistalátványosság, avagy a Mikami-hegy rejtelmeit. A Wii U GamePad a játékban kameraként szolgál, amivel megvizsgálhatjuk a természetfeletti erőktől hemzsegő környezetünket és visszaverhetjük a rosszindulatú szellemeket.
  • Affordable Space Adventure: A Wii U GamePad egy lopakodóűrhajó pilótafülkéjévé alakul ebben a Wii U-exkluzív alkotásban. A játékosoknak egy idegen bolygón manőverezve kell kezelniük űrhajójuk összes rendszerét, miközben a szörnyek támadásait kerülgetik. Egyedül, vagy akár 2-3 fős legénységgel is irányíthatjuk az űrhajót a lokális többjátékos mód keretében, melyben minden játékosnak megvan a maga feladatköre Az Affordable Space Adventuresáprilis 9-tól lesz elérhetőa Nintendo eShop kínálatában, Wii U-ra.
  • Swords & Soldiers 2: A díjnyertes WiiWare cím folytatása egy oldalnézetes Nintendo eShop-exkluzív, ami a stratégiai és akció műfajt keverve május 21-én jelenik meg. Építs épületeket, toborozz hadsereget és tipord el az ellenfeleket a 2D-s csatatereken. Az érintőképernyővel csupán egy érintéssel felgyógyíthatod katonáidat vagy villámlást és meteoresőt zúdíthatsz ellenfeleidre.

Nintendo 3DS

  • Animal Crossing: Happy Home Designer: Az Animal Crossing sorozat ezen spin-off epizódja az Animal Crossing dekorálási és lakberendezési elemeire fókuszál. Különböző állatok kérik benne a segítségünket otthonuk berendezésére, így csak rajtunk múlik, milyen bútorokkal és dekorációkkal varázsoljuk széppé házaikat. Az Animal Crossing amiibo kártyákat beolvasva a New Nintendo 3DS NFC részével, az azon szereplő karakter otthonát rendezhetjük be, majd további kártyák beolvasásával más állatokat is meghívhatunk látogatóba. Az Animal Crossing: Happy Home Designer ősszel fog megjelenni.
  • Fire Emblem (átmeneti cím): A sorozatban először, a karaktered nem csak egy szabadon alakítható avatár, de a történet főhőse vagy főhősnője is egyben. A játékosok két különböző út közül választhatnak: a “Hoshido”oldal a jóval tradicionálisabb, míg a “Nohr”oldal egy komplexebb és kihívásokkal teli élményt kínál. Az új Fire Emblem cím 2016-ban fog megjelenni a Nintendo 3DS család tagjaira.
  • Puzzle & Dragons Z + Puzzle & Dragons: Super Mario Bros. Edition: Ez a két játékot tartalmazó csomag május 8-án fog megjelenni. A Puzzle & Dragons Z a puzzle, RPG és szörnygyűjtögető műfaj keveréke. A Puzzle & Dragons: Super Mario Bros. Edition ugyanezt a vonalt követi, azonban már a Super Mario Bros. univerzumban játszódik. A Puzzle & Dragons: Super Mario Edition demo változata hamarosan elérhető lesz a Nintendo eShopban Nintendo 3DS-re, így aki nem tud várni a megjelenésig, hamarosan kipróbálhatja.
  • Code Name S.T.E.A.M.: A május 15-én megjelenő Code Name S.T.E.A.M. egy körökre osztott stratégiai lövöldözős játék, hosszas kampánnyal és többjátékos tartalmakkal. Utóbbi keretében lokálisan és online is összecsaphatunk olyan játékmódokban, mint a Deathmatch – minden kör 60 másodpercig tart -, a Medal Battle – a csapatoknak minél több medált kell összegyűjtenie limitált lépésből és időből – és az “A.B.E. Battle”–egy játékosoknak egy hatalmas Abraham Lincoln robotot kell irányítaniuk. Részt vehetünk bajnokságokban, vagy akár mi magunk is rendezhetünk a világ többi játékosával
  • Új StreetPass játékok: Április 16-án két új StreetPass Mii Plaza játék lesz megvásárolható. A StreetPass Fishing keretében a játékosok különböző szigeteket látogatva foghatják be a több, mint 150 halat és legendás szörnyet a Mii karakterektől StreetPass-en keresztül kapott csalikkal. A StreetPass Zombies-ban a játékosok a Mii Plaza StreetPass karakterek hobbija alapján kapnak fegyvereket, melyek segítségével szembeszállhatnak a zombik seregével. Megvásárolható lesz továbbá a StreetPass Mii Plaza Premium, ami olyan funkciókat tartalmaz, mint a StreetPass Születésnapok és az új VIP Szoba.
  • BOXBOY!: A BOXBOY! a Kirby sorozat alkotóinak, avagy HAL Laboratory Inc. új alkotása. Ebben a fekete-fehér puzzle-platformerben a játékosoknak kockák megidézésével kell átjutnia a több, mint 150 izzasztó pályán. A BOXBOY! ma éjféltől elérhető kizárólag a Nintendo eShopból, Nintendo 3DS-re.
  • Pokémon Rumble World: A Pokémon Rumble sorozat legújabb része ingyenes (fizetős tartalmakkal) és több, mint 700 Pokémont tartalmaz az eredeti Pokémon Redés Pokémon Blue részekkel kezdve egészen a nemrég megjelent Pokémon Omega Ruby és Pokémon Alpha Sapphire epizódokig. A Pokémon Rumble World április 8-án válik elérhető a Nintendo eShopon, Nintendo 3DS-re.
  • Attack on Titan: Humanity in Chains: A közkedvelt animén alapuló Attack on Titan: Humanity in Chains négyjátékos helyi- és online kooperatív lehetőségeivel barátaink oldalán védhetjük meg az emberiséget védőfalakat az óriási Titánoktól. Az Attack on Titan: Humanity in Chains májusban érkezik meg a Nintendo eShop kínálatába. Felkészülésként a játék érkezésére, az Attack on Titan anime elsőkét epizódja június 30-ig ingyenesen megtekinthető a Nintendo eShopban.
  • Azure Striker Gunvolt & Mighty Gunvolt: Élj át egy hihetetlenül izgalmas és pörgős kalandot ebben a két különálló, de mégis szorosan összetartozó Keiji Inafune alkotásban. Irányíts egy villámokat szóró hőst, robbanj végig a pályákon, teríts le veszedelmes főellenfeleket és törekedj a minél magasabb pontszámra! Az Azure Strike Gunvolt április 2-tól elérhetőa Nintendo eShopban Nintendo 3DS-re, aki pedig július 2-tól vásárolja meg az Azure Strike Gunvoltot, az egy ingyenes Mighty Gunvolt játékot is kap mellé.

 

Super Smash Bros. for Wii U and Nintendo 3DS

  • Közelednek az új (AOC) kihívások!: A korábban bejelentett Mewtwo csatlakozik a Super Smash Bros. Wii U és Nintendo 3DS változatának harcosaihoz április 28-án, mint letölthető karakter. A mindkét verziót március 31-ig regisztrált játékosok április 15-én egy ingyenes Mewtwo letöltőkódot fognak kapni. Emellett a közönségkedvenc Lucas, a kizárólag Japánban megjelent Earthbound sorozat folytatása, avagy a MOTHER3 szereplője ugyancsak csatlakozni fog a Super Smash Bros. csapatához júniusban, mint megvásárolható karakter. Az április 15-én esedékes frissítést követően a játékosok kosztümöket is vásárolhatnak Mii harcosaiknak, beleértve olyan játékok inspirálta ruhákat, mint a The Legend of Zelda, a Xenoblade Chroniclesés a Capcom Mega Man sorozata.
  • Szavazz saját Super Smash Bros. harcosodra: Mától a Super Smash Bros. rajongók a http://www.smashbros.com oldalra látogatva részt vehetnek a “Smash Bros. Fighter Ballot” szavazáson, ahol javaslatokat tehetnek hogy milyen játszható karakterekkel bővüljön a jövőben a Super Smash Bros. Wii U és Nintendo 3DS változata.