LET’S-A GO! MARIO, BAJNOKSÁGOK ÉS NINTENDO SWITCH A 2017-ES E3-ON

A június 13. és 15. között Los Angelesben megrendezésre kerülő E3 játékbemutató show alkalmával a Nintendo, tartva magát ígéretéhez, hogy folyamatosan új információkkal szolgál az év során megjelenő játékokról, várhatóan különösen mozgalmas, és izgalmakkal teli hétnek fog elébe nézni. Az esemény egyik fénypontjának ígérkezik például a legeslegelső lehetőség a Super Mario Odyssey, az új, sandbox-stílusú, Nintendo Switch-re készülő Mario-kaland kipróbálására, de emellett több új Nintendo Switch játék is itt fog először bemutatkozni. A Nintendo E3-as programjában szerepel továbbá a Nintendo Spotlight E3 2017 prezentáció, amiben új részleteket közölnek az év további részében megjelenő Nintendo Switch-játékokról, valamint a Nintendo Treehouse visszatérése a hagyományos E3 közvetítéssel, de emellett lesz ARMS és Splatoon 2 bajnokság is, amit élőben közvetítenek a bemutatóteremből.

A Nintendo június 13-án, kedden, közép-európai idő szerint 18 órakor kezdi meg a szereplését az E3-on, a Nintendo Spotlight: E3 2017 prezentációval. A bemutató online követhető lesz Nintendo Európa E3 2017-es weboldalán több nyelven is, és várhatóan további részleteket fog közölni a Super Mario Odyssey-vel és más, főleg ez évben megjelenő Nintendo Switch játékokkal kapcsolatban.

A Nintendo Spotlight: E3 2017 prezentációt rögtön követi a visszatérő Nintendo Treehouse: Live at E3 2017 közvetítés, ami során további Nintendo Switch és Nintendo 3DS játékokat mutatnak be. A Nintendo Twitch csatornáján a bemutatott játékokból június 13. és 15. között élő gameplay-közvetítéseket követhetnek az érdeklődők egyenesen az E3 bemutatóterméből, amihez chatszobák elérhetőek is a nézők saját nyelvén. A játékdemók mellett a közvetítésben szó lesz még kulisszatitkokról is, ahol a fejlesztők, illetve a Nintendo Treehouse tagjai megosztják tapasztalataikat, és a játékkészítés folyamatával kapcsolatos érdekességeket. A Nintendo Treehouse: Live at E3 2017 beszélgetések csak angolul lesznek követhetőek.

 

Amikor a Nintendo-részleg kinyitja kapuit június 13-án, Los Angeles-i idő szerint délben, a látogatók azok között a szerencsés kevesek között lehetnek, akik elsőként próbálhatják ki a Super Mario Odyssey-t illetve több más Nintendo Switch-játékot is. A Super Mario Odyssey Mario első sandbox-stílusú kalandja a Super Mario 64 és a Super Mario Sunshine óta.

 

Mindezeken felül a Nintendo még két bajnokságot is szervez az E3 ideje alatt, amiket élőben közvetítenek majd az E3 teremből. A 2017 Splatoon 2 World Inkling Invitational meghívásos bajnokságban a hamarosan Nintendo Switch-re megjelenő Splatoon 2-ben mérik össze ügyességüket a versenyzők június 13-án. A mezőny négy előzetesen kiválogatott csapatból áll, akik Európából, az Egyesült Államokból, Japánból valamint Ausztrália/Új-Zélandról érkeznek, így ez lesz a világ első nemzetközi Splatoon 2-megmérettetése. A második bajnokság, a június 14-én megrendezésre kerülő 2017 ARMS Open Invitational pedig a szintén hamarosan megjelenő Nintendo Switch-verekedős játékról, az ARMS-ról fog szólni.

SM_E3AnnouncementImage_2017_NOE_small

A Nintendo E3-as programjával kapcsolatban további részleteket fogunk elárulni az eseményhez közeledve. A 2017-es E3-as bejelentésekkel és programpontokkal kapcsolatban mindenképpen érdemes lesz a következő hetekben rendszeresen ellátogatni a Nintendo Európa E3 2017-es weboldalára.