LÉPJ BE A MOST MEGJELENT NINTENDO LABO: VR CSOMAG GYEREKBARÁT VILÁGÁBA

Harc az űrlényekkel, vízilovak etetése, elefántormánnyal festés, madárháton repülés és még sok-sok más szórakoztató kaland vár rád a Nintendo Labo: VR Kit gyerekbarát virtuális valóságában*, ami a mai naptól elérhető kizárólag Nintendo Switch konzolra. Nézz bele a csomagba a Nintendo Labo: VR csomag – Megjelenési előzetessel a Nintendo hivatalos YouTube csatornáján.

A Nintendo Labo innovatív fizikai és digitális játékélményét alapszintű VR technológiával kombinálva a Nintendo Labo: VR csomag a virtuális valóságot egyedi és könnyen befogadható módon tálalja gyerekek és felnőttek számára egyaránt. Miután megalkották Toy-Con kreációikat – mint pl. a Toy-Con Ágyú, Toy-Con Elephant és a Toy-Con Szélpedál – a csomagban biztosított alapanyagok felhasználásával és a mellékelt Nintendo Switch szoftver interaktív utasításainak segítségével, a felhasználók különféle egyszerű VR játékokat és élményeket próbálhatnak ki alkotásaik Nintendo Switch konzollal és a hozzá tartozó két Joy-Con kontrollerrel való kombinálásával. Sok Toy-Con eszköz még érzékszervi visszacsatolást is biztosít, mint például a Toy-Con szélpedál által keltett fuvallat, vagy a Toy-Con ágyú kattanása, így a VR-élmény még teljesebbé válik. Ráadásul még arra is lehetőség van, hogy magad tervezd meg apró VR-játékaidat és élményeidet a csomagban található programozóeszközökkel a Toy-Con Garage és Toy-Con Garage VR műhelyében.

 

A családdal és barátokkal megosztható VR-élmény

 

A Nintendo Labo: VR csomagban található minden játék és élmény arra lett tervezve, hogy megosztható legyen, szórakoztató és társasági. A játékot fordulókra osztva minden jelenlevő nézheti és élvezheti az épp játszó reakcióit, és maga is csatlakozhat a mókához. Sőt akadnak olyan játékok is, amelyekkel azok is aktívan részt vehetnek a képernyőn látható élményben, akik épp nem viselik a Toy-Con VR szemüveget. Például ha az egyik játékos épp felfedezi a játékbéli óceánt, és fotókat készít a Toy-Con kamerával, egy másik felveheti a Toy-Con búvár-légzőcső kiegészítőt, és a kamera elé állhat, és a társa elé a játékban hirtelen egy gülüszemű hal úszik be.

 

Két programozóeszköz is helyet kapott a Nintendo Labo: VR csomag szoftverében. A korábbi csomagokból ismert Toy-Con Garage visszatér, ezúttal kifejezetten a VR csomag Toy-Con eszközeire optimalizálva. A Toy-Con Garage VR pedig egy új eszköz, amivel a játékosok megalkothatják saját VR játékaikat és élményeiket. Sőt mi több, a Toy-Con Garage VR maga az az eszköz, amivel a játékfejlesztők is létrehozták a VR Bazár tartalmát, ahol további 60 kisebb VR játék és élmény vár rád. Egyszerűen be lehet pillantani ezeknek a programoknak a működésébe, hogy megtudd, hogyan gondolkoztak a VR Plaza fejlesztői összeállításuk során. Amit így megtudtál, azt magad is fel tudod használni saját projektjeid alapoktól való felépítésében, vagy akár használhatod ezeket a VR Plaza játékokat is kiindulópontként, és szerkesztheted őket a Toy-Con Garage VR programozóeszközeivel.

 

Hogyan vághatsz bele első Nintendo Labo élményedbe?

 

A Nintendo Labo: VR csomag két fő konfigurációban kapható: az egyik minden Toy-Con kreációt tartalmaz, a másik egy kisebb válogatással vezeti be a felhasználókat az új VR-élménybe:

  • Nintendo Labo: VR csomag: A teljes Nintendo Labo: VR csomag tartalmazza a Nintendo Switch szoftvert és alapanyagot mind a hat Toy-Con eszköz elkészítéséhez – A Toy-Con szemüveghez, a Toy-Con ágyúhoz, a Toy-Con kamerához, a Toy-Con madárhoz, a Toy-Con szélpedálhoz és a Toy-Con elefánthoz – valamint képernyőtartót és biztonsági sapkát*. Ez a csomag kitűnő lehetőséget nyújt a gyerekeknek és a családoknak, hogy elmerüljenek a teljes élményben.
  • Nintendo Labo: VR csomag – Kezdőkészlet + Ágyú: A kezdőkészlet tartalmazza a Nintendo Switch szoftvert, és a Toy-Con VR szemüveg és Toy-Con ágyú elkészítéséhez szükséges minden alapanyagot, képernyőtartót és biztonsági sapkát. A Kezdőkészlet egy nagyszerű belépő élményt kínál a Nintendo Labo VR-világába.

 

Azok a játékosok, akik a Kezdőkészletet vásárolták meg, a következő kiegészítő készletekkel tehetik teljessé gyűjteményüket:

 

  • Nintendo Labo: VR csomag – Kiegészítő készlet 1**: Az 1. kiegészítő készlet tartalmazza a Toy-Con elefántot és a Toy-Con kamerát.
  • Nintendo Labo: VR csomag – Kiegészítő készlet 2**: A 2. kiegészítő készlet tartalmazza a Toy-Con szélpedált és a Toy-Con madarat.

 

Bónusz VR élmények Mario és Link társaságában

 

A nemsokára a Nintendo Labo: VR csomagban található Toy-Con VR szemüveggel a játékosoknak arra is lehetőségük lesz, hogy a Nintendo Switch legnépszerűbb játékai közül kettőt egészen új módon is élvezhessenek. Április 26-án ingyenes szoftverfrissítések jelennek meg a Super Mario Odyssey és a The Legend of Zelda: Breath of the Wild játékokhoz, ami folytán azok támogatni fogják a Nintendo Labo: VR csomagot, így néhány egyszerű, de szórakoztató extra élményhez és pillanathoz jutnak a játékosok. A Super Mario Odyssey játékban három új miniküldetést lehet majd elvégezni a három ismerős királyságban. A The Legend of Zelda: Breath of the Wild játékban pedig úgy élheted át a kalandot, mint még soha: Hyrule hatalmas világát VR-látványvilágban felfedezve. Nézd meg a Super Mario Odyssey & The Legend of Zelda: Breath of the Wild – VR, Nintendo Labo style! című előzetest a Nintendo Youtube csatornáján.

 

Élvezd a családbarát élményeket VR vízilovakkal, űrlényekkel, fotókkal és még sok-sok izgalommal a Nintendo Labo: VR csomaggal Nintendo Switch konzolhoz, ami már kapható a boltokban. A Nintendo Labo: VR csomag két fő konfigurációban elérhető – a Nintendo Labo: VR csomag és a Nintendo Labo: VR csomag – Kezdőkészlet + Ágyú –, és a Kezdőkészlet tulajdonosai a későbbiekben két opcionális kiegészítő-csomaggal tehetik teljessé gyűjteményüket.

 

Megjegyzések

*A VR funkció egyszerűen kikapcsolható, és a Toy-Con VR szemüveg helyett használható a képernyőtartó, amivel a csomagban található játékok és élmények 2D-ben élvezhetőek.

**A két bővítőcsomag nem tartalmazza a Toy-Con VR szemüveget illetve a Nintendo Labo: VR csomag szoftvert.