Kirby and the rainbow paintbrush

CSATLAKOZZ KIRBYHEZ AZ EDDIGI ‘LEGAGYAGOSABB’ KALANDJÁBAN A KIRBY AND THE RAINBOW PAINTBRUSH KERETÉBEN – MÁJUS 8-ÁN ÉRKEZIK EURÓPÁBA WII U KONZOLRA

Vezesd Kirbyt a cél felé Szivárvány Kötelekkel egy káprázatosan színes HD világban, ebben a Wii U-exkluzív kalandban.

Kirby várva várt első Wii U kalandja, az egyedi irányítással rendelkező és agyagkarakterek lakta, látványos világban játszódó Kirby and the Rainbow Paintbrush május 8-án érkezik meg Európába. A többjátékos módnak köszönhetően három barátunk Waddle Dee karakterként bármikor becsatlakozhat a játékba egy Wii Remote kontrollerrel, hogy Kirby segítségére siessen. A játékosok minden pályán különleges képességekkel ruházhatják fel Kirbyt a kompatibilis amiibo figurákkal, naponta egyszer.

A korábbi Kirby játékok gyakran kísérleteztek innovatív vizuális stílusokkal és egyedi játékmenetbeli csavarokkal, így láthattuk már Kirbyt hörcsögöt megülni, vagy épp fonallá változva. Ez alól a legújabb Kirby epizód sem kivétel, ami egy gyönyörűen kivitelezett agyagvilágban játszódik. Dream Landből minden színt elszívott egy gonosz erő és Kirby feladata visszaszerezni hét bolygót megjárva, miközben ellenfeleket győz le és feladványokat old meg.

A Kirby: Power Paintbrush keretében Nintendo DS-en bemutatkozott áttörő, érintőkijelzős irányításhoz hasonlóan a játékosoknak vonalakat rajzolva kell vezetniük és megvédeniük Kirbyt, a Wii U GamePad érintő kijelzője és stylusa segítségével. A megrajzolt vonalak Szivárvány Kötelekké változnak, melyen átgurulva Kirby kikerülheti az akadályokat és legyőzheti az ellenfeleket. A Szivárvány Kötelekkel hurkot rajzolva plusz sebességet adhatunk Kirbynek, megvédhetjük az ellenfelektől és fejtörőket oldhatunk meg vele. Egy jól megrajzolt vonallal vízeséseket oszlathatunk szét és titkos járatokat fedhetünk fel. Újramodellezve Kirby tradicionális alakját, mikor a játékban tankká, tengeralatjáróvá és rakétává alakul, minden esetben sajátos csavarral jár az irányítása az érintő kijelzőn.

A Kirby and the Rainbow Paintbrush-t barátainkkal vagy családtagjainkkal is élvezhetjük a többjátékos módnak köszönhetően, mellyel hárman bármikor becsatlakozhatnak a játékba. A Kirbyt irányító játékos Szivárvány Köteleket rajzol a GamePad-en, míg a többiek Wii Remote kontrollerükkel irányítják a barátságos Waddle Dee karaktereket és segítik Kirbyt a játék számos gyűjthető tárgyának megszerzésében. Ugyan közös a céljuk, a pályák végén megjelenik a játékosok által külön-külön begyűjtött csillagok száma, egy kis baráti versengésre ösztönözve őket.

Az amiibo funkciókkal kapcsolatban a Kirby, King Dedede és Meta Knight amiibo minden pályán naponta egyszer használható, hogy különleges képességekkel ruházza fel Kirbyt. A Kirby amiibot a Wii U GamePad-hez érintve a játékos végtelen Star Dash képességet nyer, ami egyébként csak 100 csillag összegyűjtésével aktiválható. A King Dedede amiibo egy különleges sapkával ruházza fel Kirbyt, amitől a megszokott négy helyett hat csíknyi életereje lesz, a Meta Knight amiibo pedig egy maszkot ad Kirbynek, melynek segítségével könnyedén átgördülhet a gyengébb ellenfeleken.

A Kirby and the Rainbow Paintbrush május 8-án jelenik meg Wii U-ra dobozos formában és a Nintendo eShopban. A játék gyönyörű, egyedi látványvilágot, innovatív irányítást, számtalan kihívást és játékstílust, valamint garantált szórakozást kínál, játszanak egyedül vagy épp barátaikkal.