IZGALMASAN INDUL A 2016-OS ÉV A THE LEGEND OF ZELDA RAJONGÓKNAK

A március rendkívül sűrű hónap lesz a The Legend of Zelda rajongó számára, kezdve a The Legend of Zelda: Twilight Princess HD megjelenésével Wii U-ra március 4-én, majd a New Nintendo 3DS XL Hyrule Edition és a Hyrule Warriors: Legends megjelenésével Nintendo 3DS készülékekre március 24-én.

A The Legend of Zelda: Twilight Princess HD a sorozat kritikusok által egyik legelismertebb részének HD újrafeldolgozása, ami eredetileg Nintendo GameCube és Wii platformokra jelent meg 2006-ban. Link a Twilight Realms korrupciójától igyekszik megmenteni Hyrule királyságát ezúttal HD felbontásban és az amiibo figurák erejével.

Az új Wolf Link amiibo segítségével a játékosok megnyithatják az exkluzív, kihívásokkal teli Árnyak Barlangja helyszínt, ahol a Wolf Link és Midna erejét használva szállhatnak szembe a szintenként egyre erősödő ellenfelekkel. A Wolf Link amiibo továbbá képes eltárolni a játék során szerzett szíveket, amik később felhasználhatók az Árnyak Barlangjában. A barlang meghódítását követően elmenthetik a megmaradt szíveik rekordját Wolf Link amiibo figuráikra, amit aztán bármikor megpróbálhatnak megdönteni.

A játék öt másik The Legend of Zelda amiibo figurával is kompatibilis lesz a Super Smash Bros. Collection sorozatból. A Link és Toon Link amiibo visszatölti a nyilakat, míg a Zelda és Sheik amiibo az életerőt. Ördögi csavarként a Ganondorf amiibo használatával a kétszeresére nővelheted az ellenfelek támadóerejét az adott játék végéig. Az új The Legend of Zelda: Twilight Princess HD amiibo Előzetes működés közben is bemutatja a játék amiibo funkcióit.

A The Legend of Zelda: Twilight Princess HD március 4-i megjelenésekor egy Limitált Kiadás formájában is elérhető lesz, ami a játékon kívül egy Wolf Link amiibo figurát és egy zenei lemezt fog tartalmazni a játék válogatott számaival. A Wolf Link amiibo és a játék külön is megvásárolható lesz.

Az inkább a hordozható játékokat kedvelő Zelda rajongók számára egy március 24-én megjelenő, bámulatos, arany színben pompázó New Nintendo 3DS XL Hyrule Edition készülünk, aminek fedlapját egy Hylian Kereszt díszíti, valamint a többi New Nintendo 3DS XL készülékhez hasonlóan ugyancsak precízebb irányítást, megnövelt teljesítményt, amiibo támogatást és számos kihagyhatatlan játékot kínál.

Az eredeti NES címektől kezdve a The Legend of Zelda: Tri Force Heroes epizódig a The Legend of Zelda-sorozat harminc éves múltjából már kilenc alkotás elérhető* Nintendo 3DS készülékekre és a küszöbön van a tizedik megjelenése is, hiszen március 24-én debütál a Hyrule Warriors: Legends.

A Hyrule Warriors: Legends keretében a játékosok átélhetik az eredetileg Wii U-ra megjelent, akciódús Hyrule Warriors izgalmait, új térképekkel és karakterekkel kibővítve a The Legend of Zelda-sorozatból. Az új karakterek között megtalálható Tetra, Toon Link és King of Hyrule a The Legend of Zelda: The Wind Waker HD-ből és Skull Kid a The Legend of Zelda: Majora’s Mask 3D-ből, illetve hozzájuk csatlakozik még egy új karakter, Linkle is. A játékosoknak lehetőségük lesz több hőst irányítani a csatatéren, akik között bármikor válthatnak is a még taktikusabb manőverekhez.

A játék kompatibilis lesz a The Legend of Zelda sorozat karaktereinek amiibo változataival is, beleértve a Wolf Link amiibot. A Wolf Link amiibo figurát a New Nintendo 3DS vagy New Nintendo 3DS XL készülékek NFC olvasó felületére, vagy a Nintendo 2DS, Nintendo 3DS vagy Nintendo 3DS XL NFC Olvasó/Író kiegészítőjéhez érintve a játékosok erősített fegyvereket nyithatnak meg Midna számára. A Super Smash Bros. Collection sorozat The Legend of Zelda amiibo figurái ugyancsak erősített fegyvereket oldanak fel játékbeli másuknak.

A Hyrule Warriors: Legends külön, illetve a Linkle jellegzetes iránytűjét idéző órát és a játékot tartalmazó Limitált Kiadás formájában is kapható lesz.

Készülj fel egy káprázatos The Legend of Zelda hónapra a The Legend of Zelda: Twilight Princess HD március 4-i Wii U megjelenésével, amit március 24-én a New Nintendo 3DS XL Hyrule Edition és a Nintendo 3DS készülékekre megjelenő Hyrule Warriors: Legends követ.

*A Nintendo eShop kínálatából az alábbi kilenc The Legend of Zelda játék elérhető Nintendo 3DS készülékekre:

  • The Legend of Zelda (Virtual Console, eredetileg Nintendo Entertainment System konzolra jelent meg)
  • Zelda II: The Adventure of Link (Virtual Console, eredetileg Nintendo Entertainment System konzolra jelent meg)
  • The Legend of Zelda: Link’s Awakening DX (Virtual Console, eredetileg Game Boy Color konzolra jelent meg)
  • The Legend of Zelda: Oracle of Ages (Virtual Console, eredetileg Game Boy Color konzolra jelent meg)
  • The Legend of Zelda: Oracle of Seasons (Virtual Console, eredetileg Game Boy Color konzolra jelent meg)
  • The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D
  • The Legend of Zelda: A Link Between Worlds
  • The Legend of Zelda: Majora’s Mask 3D
  • The Legend of Zelda: Tri Force Heroes