FIRE EMBLEM DIRECT

Ma egy Nintendo Direct bejelentésen keresztül a cég azzal a hírrel lepte meg a Fire Emblem rajongókat, hogy a népszerű stratégiai RPG sorozat a jövőben több új darabbal is bővül. Ezek között szerepel egy új játék okoseszközökre, kettő Nintendo Switch-re valamint több új játék a Nintendo 3DS konzolcsalád darabjaira.

 

Az alábbiakban a mai nap legfontosabb bejelentéseiről olvashatnak rövid összefoglalót. A Nintendo Direct felvételt teljes hosszában ezen a linken tekinthetik meg.

 

  • Jön a Fire Emblem Heroes okoseszközökre: A Nintendo útjára indítja következő mobilos kalandjátékát a Fire Emblem Heroes érkezésével. A pontos, operációs rendszerek szerinti megjelenési dátumokról a Fire Emblem Heroes weboldalon tájékozódhatnak. A Fire Emblem Heroes egy eredeti stratégiai RPG, amelyben két rivális királyság elkeseredett ütközetének lehetünk részesei. A játékosok idézőkként hadseregüket úgy építik fel, hogy hősöket hívnak életre korábbi játékok világaiból. A speciálisan a menet közben való játékra optimalizált stratégiai ütközetek során kell okosan taktikázniuk valamint fejleszteniük új harcosaikat és legendás hőseiket. Néhány ismerős karakter szövetségesünk lesz, mások ellenségünk hadvezéreivé válnak, és velünk szemben ragadnak fegyvert. A taktikai szerepjátékot teljes pompájában élvezhetjük kifejezetten mobilképernyőre kialakított, kisméretű térképeken, akár rövid menetekben is. Seregünket könnyed ujjmozdulatokkal irányíthatjuk, például támadhatunk úgy, hogy a szövetséges hőst egyszerűen az ellenség karaktere fölé húzzuk. Ha egy adott térképen minden ellenségnek sikerül fölébe kerekednünk, a győzelem a miénk. A hősök új formában elevenednek meg az illusztrátorok kezei által, továbbá új hangokat is kaptak.  Az alaptörténet végigjátszásán túl a játékosoknak más játékmódokban is van lehetőségük fejleszteni hadseregüket, megmérkőzni egymással, stb. A rendszeres, ingyenes frissítések pedig gondoskodnak arról, hogy a játék folyamatosan új karakterekkel és tartalmakkal bővüljön, kitolva ezzel a lehetséges játékidő kereteit. Az előregisztrációval kapcsolatos részletekért látogassanak a Fire Emblem Heroes weboldalra. A Fire Emblem Heroes ingyenesen letölthető lesz, opcionálisan vásárolható fizetős tartalmakkal.
  • A Fire Emblem Heroes érkezésére készülve a Nintendo a mai napon elindítja a Fire Emblem Heroes: Choose Your Legends eventet. A rajongók a https://events.fire-emblem-heroes.com/vote oldalra ellátogatva válogathatnak a Fire Emblem sorozatban felbukkant karakterek között, és szavazhatnak, hogy kiket szeretnének viszontlátni a Fire Emblem Heroes-ban is.  A globális játékosközösség által leginkább támogatott hős és hősnő szerepelni fog az új játékban Choose Your Legends event karakterekként. Nintendo Account tulajdonosok a szavazásért Platinum pontokkal is gazdagodhatnak.
  • Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia: 1992-ben megjelent a Fire Emblem sorozat második része, a Fire Emblem Gaiden, de kizárólag Japánban. Most először a játékosoknak világszerte lehetőségük lesz egy kis ízelítőt kapni a klasszikus játék hangulatából a Nintendo 3DS rendszereken. A Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentiát az eredeti, 1992-es játék inspirálta, ám az új annak egy sokkal nagyszabásúbb újraképzelése. A Fire Emblem Gaiden minden részletét újradolgozták, emellett a teljes játék szinkront kapott. A Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia újrateremt egy klasszikust, de az ellenségektől hemzsegő dungeonök felderítésének lehetőségével egy modern csavart is hozzátesz. A Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia május 19-én jelenik meg a Nintendo 3DS konzolokra. A játék karakterei, Alm és Celica pedig amiibókként is elérhetőek lesznek. A későbbiekben a játékkal kapcsolatos új részletekre is fényt derítünk még.
  • A Fire Emblem és a KOEI TECMO GAMES Warriors sorozatának találkozása: A  Fire Emblem Warriors fejlesztés alatt áll mind Nintendo Switch-re mind a New Nintendo 3DS konzolokra (New Nintendo 3DS és New Nintendo 3DS XL). A fejlesztők a Hyrule Warriorst is készítő csapat. A játék várhatóan ősszel jelenik majd meg.
  • A Fire Emblem Nintendo Switch-re is megjelenik: A Fire Emblem: Radiant Dawn Wii-re történő 2008-as megjelenése óta először fejleszt a Nintendo új Fire Emblem-játékot otthoni konzolra, de ezúttal a hordozható játék lehetőségével együtt! Az új játék megjelenését 2018-ra tervezik. A Nintendo Switch március 3-án kerül az üzletekbe és lehetővé teszi majd, hogy a játékosok magukkal vigyék otthoni konzolukat, hogy bárhol és bármikor játszhassanak vele. A szoftver külön kerül árusításra.