AUGUSZTUSBAN TINTASZTIKUS SPLATOON FRISSÍTÉS ÉRKEZIK

Splatoon augusztus 6-tól letölthető frissítése rengeteg új tartalommal bővíti a játékot, köztük két új móddal, új fegyvertípusokkal, megnövelt szinthatárral és több, mint 40 új felszereléssel!

Játékmódok terén a Squad Battle és Private Battle párosítási lehetőségek jelentenek újdonságot. A Squad Battle opcióval a játékosok a véletlenszerűen választott idegenek helyett, végre barátaik oldalán szállhatnak harcba Ranked Battle szabályok szerint. Elég az egyik játékosnak létrehoznia egy csapatot, meghívnia barátait, majd kezdődhet a küzdelem! A csapat összetétele ráadásul nem változik a csaták végeztével sem, így garantáltan mindig egy oldalon leszel barátaiddal.

A Private Battle lehetőségnek köszönhetően a játékosok magánküzdelmeket indíthatnak 2-8 résztvevővel az általuk válaszott pályán, játékmódban és fegyverekkel. A csaták felállása lehet 1-1 vagy 4-4 elleni, de ha a host úgy dönt, akár 1-2, vagy 1-4 elleni küzdelmeket is rendezhet.

A hatalmas frissítés a szinthatárokat is megemeli, így a játékosok 20 helyett már 50-es szintig fejlődhetnek, a Ranked Battle esetében pedig az S és az S+ veszi át a legmagasabb rang helyét a korábbi A+ helyett.

Mialatt az Inklingek igyekeznek világszerte a Splatoon fegyverarzenál minden tagjának mesterévé válni, a frissítés két újabb típussal bővíti a kínálatot. Az egyik a vödörszerű Slosher, amivel nagy hatótávolságának köszönhetően könnyen befestheted az előtted lévő területet, de a megfelelő támadási szöggel a magasan, vagy akár a fal másik oldalán lévő ellenfeleket is kiiktathatod, a másik pedig a golyószórószerű Splatling, ami hihetetlen sebességgel szórja a festéket. Természetesen a felszerelések frissítése sem maradhat el, melyből összesen 40 új darab érkezik a bőrkabáttól kezdve a sushi-séf kosztümig.

Mérete és tartalma ellenére az augusztusi frissítés még közel sem jelenti az ingyenes Splatoon tartalmak végét! Nyáron és ősszel újabb ingyenes pályákkal, fegyverekkel és a Rainmaker Ranked Battle móddal fog bővülni a játék, melyről részleteket a jövőben osztunk meg.