A NINTENDO ÚJ PARTNEREI ÉS A NINTENDO SWITCH-RE ÉRKEZŐ ELSŐ INDIE JÁTÉKOK AZ eSHOPBAN

A Nintendo Switch konzol március 3-án jelenik meg, és a rajongók már az első naptól rengeteg izgalmas játék eShopban való felbukkanására számíthatnak. A Nintendo független játékfejlesztőkkel  és kiadókal való szoros együttműködésének eredményeképpen a Nintendo eShopban folyamatosan várhatóak majd a különleges és egyedi játékélményt nyújtó alkotások megjelenései.

Több mint 60 minőségi független játék Nintendo Switch konzolra való megjelenését erősítették meg csak az idei évre, és ezek közül számos darab használja ki az új konzol forradalmi kialakítása által nyújtott lehetőségeket, mint például a többféle játékmódot (TV mód, kézikonzol mód, asztali mód), rugalmasan változtatható irányítási opciókat, helyi és online többjátékos módot*, és az olyan egyedülállóan innovatív Joy-Con  funkciókat,  mint például a HD rumble. A Nintendo Switch Nindies Showcase videóban a cég kiemelt és bemutatott néhány ilyen, jelenleg még fejlesztés alatt álló játékot.

A Nintendo Switch Nindies Showcase videó teljes terjedelmében való megtekintéséhez látogassanak el a www.nintendo.co.uk oldalra. A exkluzív és korlázotott ideig exkluzív Nintendo Switch játékok mellett a videóban bemutatott néhány darab:

  • Runner3 a Choice Provisions-tól: A Runner3-ban folytatódnak CommanderVideo  BIT.TRIP RUNNER-ben és a Runner2-ben megkezdett mókás kalandjai. A játékosok küldetésekkel, elágazó útvonalakkal, item shopokkal, új Retro Kihívásokkal, karaktermozdulatokkal és tánclépésekkel valamint egy sor új karakterrel találkozhatnak, melyek mindegyikének sikerül valahogyan felülmúlnia a Runner2 furcsaságát is. A játék kizárólag Nintendo Switch-re jelenik meg, várhatóan idén ősszel.
  • SteamWorld Dig 2 az Image & Form Games-től: A díjnyertes eredeti játék folytatásában a játékosoknak most igazán mélyre kell ásniuk, meggazdagodniuk és felfedezniük a teljes, veszélyekkel teli alvilágot. A játék megjelenése idén nyáron várható.
  • Yooka-Laylee a Team17-től és a Playtonic Games-től: Fedezz fel hatalmas, gyönyörű világokat, ismerj meg feledhetetelen karaktereket és halmozz fel egy egész kincstárnyi csillogó mütyűrt az elválaszthatatlan páros, Yooka (a zöld) és Laylee (a szellemes , nagyorrú denevér) bőrébe bújva. A buddy-duo platformer játék hamarosan érkezik a Nintendo Switch-re, a rendszerhez tökéletesen passzoló többjátékos móddal kiegészülve.
  • Blaster Master Zero az Inti Creates-től: Az eredeti Blaster Mastert igazán nagy sikerré tevő elemek mind visszatérnek az új játékban, mint például az oldalra haladó járműves küzdelem, a fel-le irányú kalandozás és a végeláthatatlan sci-fi táj, de ezek mellett rengeteg új és továbbfejlesztett játékfunkcióval is találkozhatnak a játékosok. A játéknak kétjátékos-módja is van, és számos karakter-kameóra is lehet majd számítani. A Blaster Master Zero kizárólag Nintendo Switch-re és a Nintendo 3DS rendszercsaládra jelenik meg március 9-én.
  • Pocket Rumble a Chucklefish Games-től és a Cardboard Robot Games-től:  Ez a komoly 2D verekedős játék mindenkit harcra késztet majd bárhol és bármikor. A csaták még intenzívebbé válnak a HD rumble bevonásával: ha a játékos karakterét egy gyenge ütéssel találják el, az egész más érzetet kelt, mint amikor egy súlyos csapással küldik a padlóra. A játék Nintendo Switch-re való exkluzív megjelenése március folyamán várható.
  • Flipping Death a Zoink Games-től: Légy üdvözölve Flatwood Peaks-ben, egy kis, hóbortos városkában, egy apró problémával – a Halál vakáción van. Játssz Penny bőrébe bújva, és segítsd a szellemeket a különös problémáik megoldásában a túlvilágon. Ez a töprengős kalandjáték valamikor később érkezik az év folyamán Nintendo Switch-re.
  • Mr. Shifty a tinyBuildtől és a Team Shifty-től: Ugorj el a golyók elől, és sajátíts el villámgyors támadásokat egy egészen új stílusú akciójátékban. Mr. Shifty a teleportációt is használva követ el egy nagyszabású rablást a világ legbiztosabban őrzött létesítményében. Lépj át falakon és golyók elől, tegyél meg hatalmas távolságokat pillanatok alatt, és legyél jelen egyszerre több helyen. Egyetlen lövés öl. Élj túl a képességeid segítségével. A HD rumble lehetővé teszi, hogy a játékosok minden csapást, lövést és ütközést érezzenek. A játék legelőször Nintendo Switch-re jelenik majd meg, várhatóan április folyamán.
  • WarGroove a Chucklefish Games-től: Ez a fordulókon alapuló stratégiai játék helyi és online ** mérkőzéseket kínál 1-4 játékos részére. A játék megjelenése az év második felében várható.
  • Stardew Valley a Chucklefish Games-től és a ConcernedApe-től: A Nintendo Switch lesz az első konzol, ami támogatja a játék új többjátékos funkcióját. A nyíltvégű, vidéki hangulatú RPG megjelenése a nyár folyamán várható.
  • Shakedown Hawaii a Blanktől: A játék a Retro City Rampage 16 bites szellemi örökösének is tekinthető, aminek a célja az elődnél – kétszer annyi bittel – kétszer jobbnak lenni. Az ülésteremtől az utcákig, a Shakedown Hawaii az óriási üzletek és az azzal kéz a kézben járó fehérgalléros bűnözés világát parodizálja. Építsd fel a saját birodalmadat, sajátítsd ki a piacokat, és ezzel párhuzamosan formáld át a sziget teljes arculatát a pusztítható és szabadon bejárható környezetnek köszönhetően. A játék először Nintendo Switch-re jelenik meg április folyamán.
  • Graceful Explosion Machine a Vertex Poptól: Irányítsd mesterien a fejlett Graceful Explosion Machine (GEM) vadászrepülőt, mialatt kristályellenségek hadát lődözöd le a már-már nevetségesen erős négydarabos fegyverkészleteddel. Ez az oldalirányú lövöldözős ügyességi játék szintén alkalmazza a HD rumble funkciót, ami azt jelenti, hogy a játékosok igazán képesek lesznek érezni a gépek felrobbanását. A játék megjelenése áprilisban várható.
  • Tumbleseed az aeiowutól: Egy aprócska mag mászik fel egy hegyre, hogy megmentse az otthonát ebben a fizikán alapuló fejtörő játékban. Több mint 30 egyedi eszköz segíti a magocskát az akadályokon és ellenségeken való túljutásban. A HD rumble-nek köszönhetően a játékosok mintha igazi magok gördülését éreznék a képernyőn. A játék Nintendo Switch-re való megjelenése tavasszal várható.
  • Overcooked: Special Edition a Team17-től és a Ghost Town Games-től: Az  Overcooked-ban a játékosoknak számtalan kegyetlen és szokatlan konyhán kell átvergődniük, hogy igazi mesterszakácsokká váljanak, és képesek legyenek legyőzni egy ősi ételgonoszt, ami az országot gyötri. Játssz egyedül, vagy vegyetek részt egy klasszikus-káoszos kanapékooperációban akár négy játékossal is együttműködő vagy versengő játékstílusban. A különleges kiadásban az eredeti játék mellett az összes DLC is megtalálható. A beépített HD rumble-lel minden vágás a paradicsomban és a leves minden löttyenése érezhetővé válik. Az Overcooked: Special Edition az év második felében érkezik.
  • The Escapists 2 a Team17-től: Az óriási népszerűségnek örvendő börtőnből szabadulós játék folytatásában akár négy játékos is játszhat tetszés csatlakozva egymás játékához*** A játékosok lepedőket kötözhetnek össze és mászhatnak ki rajtuk emeleti ablakokból, és számos egyéb módszer is rendelkezésükre áll a szökésre. Az Escapists 2  később érkezik az év folyamán.
  • GoNNER a Raw Fury-tól és a Art In Hearttól: A GoNNER pontozásos, menet közben generált pályás platformjáték roguelike elemekkel. A GoNNER emellett Ikk, Death és egy Sally nevű űrbálna barátságának is a története. A játék konzolverziója először Nintendo Switch-en jelenik meg, de a későbbiekben külön erre a konzolra tervezett tartalmakkal bővül a játék.
  • Kingdom: Two Crowns a Raw Fury-tól és a Noio-tól: Gondoskodj a királyságodról határtól határig a  Kingdom: Two Crowns-ban, vagy vesd be magad a vadonba és fedezd fel annak csodáit és veszélyeit. Először ma fedték fel a készítők, hogy játék co-op módjában akár ketten együtt is urakoldhatnak a királyságban. A választásaikon múlik az alattvalóik minden reménye és sanyarúsága. A játék megjelenése valamikor később az év folyamán várható.
  • Dandara a Raw Fury-tól és a Long Hat House-tól: Dandara felébredt és célja a világ újraformálása. Ebben a különös, furcsa karakterekkel teli világban semmi nem az, aminek látszik. A bizarr, gravitációváltoztató, és megannyi szépséget rejtő világban Dandarára hárul a feladat, hogy felületről felületre ugrálva helyreállítsa a rendet és irányítson egy irányvesztett világot. A játék várhatóan a nyár folyamán jelenik meg Nintendo Switch-re, exkluzív tartalmakkal és funkciókkal, beleértve a HD rumble-támogatást is.

A Nintendo eShop eléréséhez egy rendszerfrissítést kell telepíteni, ami elérhető lesz a mejelenés napján. A frissítés a háttérben töltődik le, és villámgyorsan feltelepül, így nem kell emiatt megszakítani a játékot.

A Nintendo eShopban tett első látogatást követően a játékosok a www.nintendo.co.uk oldalon keresztül is vásárolhatnak digitális játékokat. A felhasználó a Nintendo weboldalon indíthatja el a vásárlást, majd közvetlenül a Nintendo Switch konzolra töltheti le a játékot otthon, vagy akár útközben – bárhol, ahol Wi-Fi kapcsolatot talál.

A Nintendo Switch egész Európában március 3-án jelenik meg. Az új konzollal kapcsolatos további információkért látogassanak a https://www.nintendo.hu/switch oldalra.

 

Megjegyzések:

* Nintendo Fiók regisztrációja és a Nintendo Network felhasználói szerződésének és adatkezelési nyilatkozatának elfogadása szükséges. A játékhoz szélessávú internetkapcsolat szükséges.

** Az online szolgáltatások Nintendo Fiókhoz kötöttek. Idén ősztől néhány online szolgáltatás előfizetéshez lesz majd kötött. A fizetett szolgáltatások nem biztos, hogy minden régióban elérhetőek lesznek

***  További kiegészítők lehetnek szükségesek a többjátékos módokhoz, melyek külön megvásárolhatóak.