A NINTENDO ÚJ INDIE HIGHLIGHTS VIDEÓJA EGY SOR IZGALMAS, NINTENDO SWITCH KONZOLRA ÉRKEZŐ INDIE JÁTÉKOT MUTATOTT BE

Új, ma közzétett Indie Highlights videójában olyan válogatást mutatott be a Nintendo, amelyet független készítők játékaiból állított össze, melyek mindegyike a közeljövőben érkezik Nintendo Switch konzolra. A játékkollekciójukat még változatosabbá tenni kívánó Nintendo Switch tulajdonosok rengeteg izgalmas játék érkezésére számíthatnak, köztük többszemélyes lövöldözős játékok, mint a Morphies Law, platformer kalandjátékok, mint a Monster Boy and the Cursed Kingdom, és agytornáztató fejtörők, mint a Baba Is You. Az egyre bővülő, Nintendo Switch-en játszató, magas minőségű indie játékokból összeállított könyvtár mindenkinek tartogat kedvére valót, legyen bármilyen az ízlése vagy bármilyen mély a pénztárcája.

 

 

Az  Indie Highlights – 20.08.2018 (Nintendo Switch) videó megtekinthető, és további információk elérhetőek a hivatalos Nintendo weboldalon az Indie Highlights Hubon keresztül.

Az alábbiakban a mai Indie Highlights videóban szereplő játékokról olvashatnak rövid összefoglalást:

  • Morphies Law a Cosmoscope-tól: Lövünk, hogy növekedjünk! Növekszünk, hogy győzzünk! Készülj a masszívan tömeges többszemélyes akcióra a Morphies Law-ban, egy egyedi, csapatos lövöldözős játékban, ahol méreted befolyásolja képességeidet, de a nagyobb itt mindig jobb. Játssz 4 a 4 elleni online* többjátékos, 8 személyes helyi multiplayer** ütközetekben, vagy offline, botok ellen. Alkosd meg saját fegyvereidet, és tedd egyedivé morphie-dat, akár mozgásvezérelt célzás opcióval is. A Morphies Law egy teljesen új lövöldözős élményt ígér, amint megjelenik a Nintendo eShopban Nintendo Switch konzolra ma este (augusztus 20-án, 19:00-kor (CEST).
  • Bad North a Raw Fury-tól: A király elesett a vikingek támadása során. A helyére kell lépned és irányítanod a hazád megmentésére irányuló erőfeszítéseket ebben a valósidejű, taktikai rougelite játékban, amiben körültekintően kell döntened, mikor és milyen stratégiával harcolsz. Az elbűvölő képi stílussal és játékmenettel, ami beszippantja a kezdőket, de a tapasztalt játékosoknak is rengeteg taktikai mélységet tartogat. A Bad North elérhető most időzített exkluzívként Nintendo Switch konzolra. A viking invázió megérkezett! Ellen tudsz nekik szegülni?
  • Prison Architect: Nintendo Switch Edition a Double Eleven/Introversion Software-től: A BAFTA-díjnyertes börtönépítő és igazgató játék letölthető most Nintendo Switch konzolra. Gondoskodj fogvatartottjaidról egy szuperbiztos fegyház megépítésével, lásd el őket, tartsd őket biztonságban és egészségben, és segíts nekik, hogy produktívan visszailleszkedhessenek a társadalomba. De légy óvatos, a fegyencek is emberek: ha rosszul bánsz velük, fellázadnak ellened. A PrisonArchitect: Nintendo Switch Edition egy prémium kiadás, amiben két népszerű bővítmény is megtalálható: All Day And A Night valamint a Psych Ward, így új börtönőrökkel és alaprajzokkal fokozhatod a kihívást, sőt új biztonsági osztályt is bevezethetsz – az őrültnek nyilvánított bűnözőket. Az Escape Mode DLC, ami megfordítja a helyzetet, és a játékosnak egy szökésre készülő fegyenc bőrébe bújva kell játszania, később a nyár folyamán lopózik be a Nintendo eShopba.
  • The Gardens Between a The Voxel Agents-től: Ebben a szürreális és eredeti kaland-fejtörő játékban a cél, hogy két barátot végigvezess egy sor titokzatos kert-szigeten. A csavar, hogy a karaktereket nem te irányítod – te magát az időt irányítod! Manipulálj okot és okozatot, hogy megoldd az agydolgoztató feladványokat, és nézd, ahogy az álomszerű történet kibontakozik. A The Gardens Between szeptember 20-án landol Nintendo Switch-re, de már most is előrendelhető a Nintendo eShopban.
  • Windjammers and Windjammers 2 a Dotemutól: Sport és verekedős játék tökéletes keveréke ’90-es évekbeli stílusban – a Windjammers diadalmasan tér vissza Nintendo Switch konzolon október 23-án. Sőt egy teljesen új folytatás, a Windjammers 2 is betör majd a terepre 2019-
  • Monster Boy and the Cursed Kingdom a FDG Entertainmenttől: A legendás sorozat egy hatalmas, új kalanddal tér vissza! A Monster Boy and the Cursed Kingdom a klasszikus Wonder Boy in Monster World sorozat legjobb elemeit kölcsönözve hoz el egy friss, modern platformer-kalandot, telis-tele alakváltó játékmenettel, emlékezetes zenével, és lenyűgöző, kézzel készített animációval. Szabadíts el belső szörnyedet bárhol és bármikor, amint a játék megjelenik Nintendo Switch konzolra november 6-án.
  • Moonlighter a 11bit studios-tól és a Digital Suntól: játszd a kalandvágyó boltos szerepét, aki arról álmodik, hogy egyszer hőssé válik, a Moonlighterben, egy akció-RPGben, rogue-lite elemekkel, ahol mindig észnél kell lenni, nemcsak a harcokban, hanem az üzleted irányításában is. A játék ősszel érkezik Nintendo Switch konzolra.
  • Children of Morta a 11bit studios-tól és a Dead Mage-től: Vágd át magad az ellenség végtelen hordáin ebben a történetvezérelt, roguelike játékban, amit egyedül és kooperációs módban is lehet játszani. Éld át, milyen egy hősökből álló család tagjának lenni, miközben azért küzdenek, hogy megvédjék örökségüket és egymást. A Children of Morta 2019 elején érkezik Nintendo Switch konzolra.
  • This War of Mine a 11bit studios-tól: A háborúban nem mindenki katona. Ebben a magával ragadó túlélőjátékban, amelyet valós események inspiráltak, nem elit katonaként, hanem egy civilekből álló csapat tagjaként jászol, és próbálsz túlélni egy ostrom alatt álló városban. Tedd próbára döntési képességeidet és érzelmi állóképességedet, amint a This War of Mine megjelenik Nintendo Switch konzolra
  • Streets of Rogue a tinyBuildtől: A Streets of Rogue a világ egyetlen RPG/roguelike/akció/lopakodós/lövöldözős/verekedős megajátéka, és idén télen érkezik Nintendo Switch konzolra 4fős kooperációs móddal és különleges fejlesztésekkel. Válassz a több mint 20 teljesen különböző karaktertípus közül, lopakodj és vágd át magad a random generált városokon, amik végtelen újrajátszhatóságot biztosítanak.
  • Everspace: Stellar Edition a Rockfish Games-től: Lövöldözz, barkácsolj és zsákmányolj győzelemhez vezető utad során ebben a gyorstempójú space shooter játékban, ami roguelike játékelemeket kombinál elképesztő képi világgal és egy rabul ejtő, teljesen szinkronizált történettel. Az Everspace: Stellar Edition a fő játékj mellett az Encounters kiegészítőt is tartalmazza, és decemberben érkezik Nintendo Switch konzolra.
  • Baba Is You a Hempulitól: Ebben az egyedi és trükkös fejtörőjátékban megváltoztathatod a játék szabályait menet közben, így meglepő interkakcióknak lehetsz tanúja. Éld át a friss és gondolatébresztő játékdizájn élményét a Baba Is You-ben, ami ősszel érkezik Nintendo Switch-re.
  • Slay the Spire a Humble Bundle-től: Ha szeretnél a Spire csúcsára emelkedni, okosan kell kártyáidat megválasztanod. A pakliépítő és roguelike RPG-keverék játék PC-n már debütált, de Nintendo Switch konzolra is megérkezik 2019 elején.
  • Night Call a Raw Fury-tól: Az óra ketyeg, és a mérő számlál! A Night Call egy stílusos nyomozós noir-játék, ami Párizsban játszódik, és a detektív és taxis szerepkörét kell benne egyensúlyoznod. Tudsz elég pénzt keresni, hogy kifizesd a számlákat, miközben egy gyilkossági ügyet is felgöngyölítesz? Tudd meg, amint megjelenik a Night Call Nintendo Switch konzolra 2019 elején.
  • Terraria a 505 Games/Re-Logic-tól: Áss, harcolj, és építs! A világ a kezedben van Terraria-ban, egy akciódús játékban, ami a klasszikus kalandjátékot ötvözi a sandbox-stílusú kreativitással. Csípd el, amint megjelenik Nintendo Switch konzolra 2019-

Az indie játékok szerelmesei további jó híreknek örülhetnek, hiszen mostantól megvásárolhatják a boltokban a válogatott indie játékokra szóló letöltőkódokat Nintendo Switch konzoljukhoz. A kódok elérhetőek lesznek a résztvevő online és fizikai kereskedőknél Európa-szerte a mai naptól fogva, és a megvásárolt kódok egyszerűen beválthatók a Nintendo eShopban vagy a Nintendo beváltó weboldalán. A letöltőkódként megvásárolható indie játékok első hulláma a következő címeket tartalmazza:

  • Celeste a Matt Makes Games-től
  • Darkest Dungeon a Red Hook Studios-tól
  • Dead Cells a Motion Twintől
  • FAST RMX a Shin’en Multimedia-tól
  • Golf Story a Sidebar Games-től
  • Gorogoa az Annapurna Games-től
  • Hollow Knight a Team Cherry-től
  • Shovel Knight: Treasure Trove a Yacht Club Games-től
  • Stardew Valley a Chucklefish-től
  • Night in the Woods a Finjitől.

 

A következő hónapokban további játékok csatlakoznak a listához.

A mai naptól elérhető a Morphies Law, a Bad North és a Prison Architect, egy sor izgalmas játék érkezik a következő hónapokban, és a platformra készült legjobb indie játékokból készült válogatás már most elérhető a boltokban letöltőkód formájában – úgyhogy most a legjobb Nintendo Switch-tulajdonos játékfanatikusnak lenni. Ráadásul a magas minőségű, független fejlesztők által készített játékok menetelése a Nintendo eShopba nem lassul a jövőben sem, szóval maradjanak résen a további bejelentések tekintetében!

 

Megjegyzések:

* Online játék közben internetkapcsolat szükséges. 2018 szeptemberétől egyes online szolgáltatások előfizetéshez kötöttek lesznek.

** További kiegészítők és konzolok szükségesek a többszemélyes játékhoz (külön vásárolható).

 

Összefoglaló a bemutatott játékokkal kapcsolatos legfontosabb információkról:

Cím Kiadó Európai megjelenési datum Nintendo Switch konzolra
Morphies Law Cosmoscope 2018. augusztus 20. @ 19:00 CEST
Bad North Raw Fury 2018. augusztus 20.
Prison Architect: Nintendo Switch Edition Double Eleven/Introversion Software 2018. augusztus 20.
Prison Architect: Escape Mode DLC Double Eleven/Introversion Software 2018. nyár
The Gardens Between The Voxel Agents 2018. szeptember 20.
Windjammers Dotemu 2018. október 23.
Windjammers 2 Dotemu 2019
Monster Boy and the Cursed Kingdom FDG Entertainment November 6.
Moonlighter 11bit studios 2018. ősz
Children of Morta 11bit studios 2019 eleje
This War of Mine 11bit studios 2018. november
Streets of Rogue tinyBuild 2018. tél
Everspace: Stellar Edition Rockfish Games 2018. december
Baba Is You Hempuli 2018. ősz
Slay the Spire Humble Bundle 2019 eleje
Night Call Raw Fury 2019 eleje
Terraria 505 Games/Re-Logic 2019