A NINTENDO PÁRATLAN SZABADSÁGOT AD A JÁTÉKOSOKNAK A KALANDRA A THE LEGEND OF ZELDA: BREATH OF THE WILD KERETÉBEN

A The Legend of Zelda: Breath to the Wind a Nintendo következő hatalmas, úttörő kalandja. A játék egy új mérföldkövet jelent a sorozat számára, a Nintendo pedig ma a los angelesi E3 rendezvény keretében először mutatta meg a játék Wii U változatának óriási, élő és lélegző világát. A játék folyamatosan próbára teszi és meglepi a játékosokat, miközben káprázatos szabadságot ad, hogy felfedezhessék a rájuk váró terjedelmes világot.

A Nintendo ma egy kis ízelítőt adott abból, hogyan emeli új magasságokba a sorozatot a The Legend of Zelda: Breath of the Wild, a Nintendo E3-mas standjánál pedig a látogatók is belekóstolhattak a játék világába, felfedezve Hyrule szélesen elterülő tájait kedvük szerint, ezúttal ugyanis nem kell előre meghatározott útvonalat követniük. A szabadság és a hatalmas világ érzése a végleges játékban még jobban kiteljesedik majd, ahol a kipróbálható demóval ellentétben a játékosokat nem korlátozza majd semmi.

A Nintendo Treehouse: Live demó alkalmával a Nintendo bemutatta, hogy Linknek mennyire találékonynak kell lennie környezete felfedezése közben. Fontos, hogy a játékos megbarátkozzon az őt körülvevő tájjal, hogy fegyvereket találjon vagy szedjen fel a legyőzött ellenfelektől. Az ételek segítenek Link életerejének visszatöltésében és átmeneti erősítést vagy képességet is adhatnak.

A játék szakít a sorozat néhány hagyományával, így például a kisebb ellenfelek többsége már nem véletlenszerűen van elszórva a világban, mivel többen már kolóniákban élnek együtt. Link képes tornyok, masszív építmények és akár hegyek megmászására is, hogy megtalálja a helyét a világban, a magasabb helyszínekről pedig képes alacsonyabbakra lesiklani, vagy akár pajzsával lecsúszni a hegyek oldalán. Link mezőkön, erdőkön, hegyeken és sok más tájon át utazhat majd a játékban.

Linknek figyelnie kell a játék vad világának éghajlati változásaira, a változó időjárás vagy hőmérséklet ugyanis hatással lehet környezetére és így túlélési esélyeire is. Egy hirtelen zápor egyik pillanatról a másikra olthatja ki vidámon pattogó tábortüzet, Link fém fegyverei pedig magukhoz vonzhatják a villámlás. A játékosoknak helyzetüktől függően melegebb, vagy akár a sivatagi hőség ellen ideális ruhát kell majd felölteniük.

A világban elszórva több mint 100 Próbák Szentélye várja, hogy a játékosok megtalálják és felfedezzék kedvük szerint sorrendben. Ahogy a játékosok igyekeznek átjutni a bennük található csapdákon és fejtörőkön különleges tárgyakat és más jutalmakat szerezhetnek, ami segítik őket további kalandjaik során. A játék fejtörőire gyakran több megoldás is létezik és mivel bárhol találhatsz titkokat, így a kutakodás és felfedezés nagy részét képezi a kalandnak.

A The Legend of Zelda: Breath of the Wild várhatóan egy időben jelenik meg Wii U-ra és a Nintendo következő, NX kódnevű konzoljára 2017-ben. A játék amiibo (külön kapható) támogatással is rendelkezik, melynek kapcsán a Nintendo egy külön a játékhoz készült új amiibo sorozatot is bejelentett az „Archer” (Link egy íjjal), „Rider” (Link lóháton) és „Guardian” figurákkal, melyből az utóbbi az első amiibo hajlékony részekkel. A már kapható Wolf Link amiibo figura ugyancsak kompatibilis lesz a játékkal, a Wii U GamePad kontrolleren való beolvasásával pedig megidézhető Wolf Link, aki segít a játékosoknak az ellenfelek legyőzésében és a vadászatban. Wolf Link három élettel rendelkezik – kivéve, ha The Legend of Zelda: Twilight Princess HD mentést is tartalmaz –, ami ha nullára csökken, eltűnik.

Ugyan az E3 igazi sztárja minden kétséget kizáróan a The Legend of Zelda: Breath of the Wild volt, a Nintendo Treehouse: Live a Pokémon rajongókat sem hagyta cserben, hiszen bemutatta a fő Pokémon sorozat hetedik és egyben legújabb része, a Pokémon Sun és Pokémon Moon játékmenetének világpremierét. A két Nintendo 3DS készülékekre tartó játék* többek között új Pokémonokat, új Pokédexet, egy új régiót és új harci lehetőségeket tartalmaz, még tovább fokozva a Pokémon élményt minden téren.

A Pokémon Sun és Pokémon Moon keretében a játékosok új kalandra indulnak, mint Pokémon Edzők és Pokémonokat fognak be, cserélnek el, illetve harcolnak velük a négy természeti szépségű és egy mesterséges szigetből álló Alola régió trópusi tájain.

A játékosok három új kezdő Pokémon (Rowlet, Litten, Popplio) közül választhatnak, majd fedezhetik fel a Legendás Pokémonok (Solgaleo, Lunala) mögött megbúvó rejtélyeket.

A Pokémon Sun és a Pokémon Moon november 23-án fog megjelenni Európában. További információkért tekintsétek meg a játék legújabb előzetesét.

Akik szeretnék figyelemmel követni a Nintendo E3-mas tevékenységeit a távolból, a Nintendo Treehouse: Live adásain keresztül megtehetik a Nintendo Twitch csatornáján.

Emlékeztetőként, a mai műsor középpontjában a The Legend of Zelda: Breath of the Wild lesz, a június 15-én (szerda) 19:00-től kezdődő utolsó a Nintendo Treehouse: Live napon azonban korábban bejelentett Wii U és Nintendo 3DS címek kerülnek majd bemutatásra, mint a Tokyo Mirage Sessions #FE (megjelenés: június 24), a Monster Hunter Generations a Capcomtól (megjelenés: július 15.), a Paper Mario: Color Splash (megjelenés: október 7.) és Dragon Quest VII: Fragment of the Forgotten Past (megjelenés: 2016). A nézők továbbá betekintést nyerhetnek a Nintendo 3DS készülékekre megjelenő új Mario Party játékba, ami olyan kiegészítéseket és változásokat tartalmaz, ami még gyorsabbá és hordozható konzolokra ideálissá teszik – a játékosoknak ezentúl nem kell várniuk a sorukra, mivel mindenki egyidejűleg lép. A Mario Party Star Rush október 7-én fog megjelenni Európában.

Ugyancsak október 7-én a Nintendo új amiibo figurákat tesz elérhetővé a Super Mario sorozathoz Európában. Az új figurák között debütál Daisy, Waluigi és Boo – a Boo amiibo figura ráadásul világít a sötétben –, de új Wario, Rosalina, Donkey Kong és Diddy Kong figura is érkezik. A Boo, Donkey Kong, Rosalina és Wario amiibo figurák október 7-től, a Waluigi, Diddy Kong és Daisy amiibo figurák pedig november 4-től lesznek kaphatók.

146593952491

A rajongóknak különleges Nintendo eShop ajánlatokkal is kedveskedünk, melynek keretében akár 50% kedvezménnyel szerezhetik be a legnépszerűbb játékokat június 23-ig**. A kedvezmény számos játékra, köztük The Legend of Zelda és Pokémon alkotásokra, valamint pár Virtual Console címre is érvényes. Ezen felül a Super Smash Bros. for Nintendo 3DS és Wii U 35%-os kedvezménnyel vásárolható meg a Nintendo eShop kínálatából június 21. 23:59-ig, a Nintendo promóciós levelekre feliratkozott Nintendo Fiók felhasználók pedig további 10% „Csak Neked” kedvezményt kapnak, így összesen 41%-os kedvezménnyel vehetik meg a játékot***.

*A játékok 2D-ben játszódnak, de egyes helyszínek 3D-ben is játszhatók.

**Az akció június 9. 13:00 UTC és 2016.06.23. 22:59 UTC között érvényes.

***Nintendo Network ID csatolása szükséges a Nintendo Fiókhoz. Kizárólag a promóciós levelekre 2016/06/21 19:59 UTC előtt feliratkozott Nintendo Fiókokra érvényes. A használatához Nintendo Fiók, illetve a Nintendo Fiók Egyezmény és az Adatvédelmi Irányelvek elfogadása szükséges. További információkért látogass el a https://accounts.nintendo.com/register oldalra.